3.1.11

Filem Ngangkung Download

TIGA pelakon utama filem Ngangkung download full free movie, dari kiri Angah Raja Lawak, Azad Jazmin dan Shaheizy Sam.

Ngangkung ada mesej, sindiran

DALAM banyak perkara, isu yang membabitkan perihal kegiatan nombor ekor boleh dikatakan tiada langsung disentuh oleh mana-mana syarikat penerbitan mahupun produksi filem untuk dijadikan subjek utama dalam sesebuah pembikinan filem.

Mengetengahkan isu nombor ekor barangkali ada yang berpendapat bahawa ia merupakan sesuatu yang cukup sensitif untuk dipaparkan. Apatah lagi apabila ia melibatkan kegiatan pemujaan.

Di kalangan masyarakat Melayu, bermain nombor ekor sememangnya ditegah oleh agama namun, tidak dinafikan masih ada lagi yang gemar berjinak-jinak dalam kegiatan tersebut.

Inilah realiti yang berlaku dalam kehidupan golongan minoriti, pengamal nombor ekor. Bagi mereka, ia merupakan cara mudah dan paling selamat untuk cepat kaya.

Mengambil pendekatan isu tersebut, syarikat produksi Metrowealth (MIG) Production Sdn. Bhd., menyentuh tentang ketaksuban serta bahana akibat kegiatan memuja nombor ekor dalam sebuah lagi filem terbaru mereka, Ngangkung.

Tidak mahu terlalu serius mengetengahkan isu tersebut, teguran dan sindiran melatari filem genre komedi seram tersebut.

Barisan pelakon yang menjayakan filem tersebut ialah Shaheizy Sam, Angah Raja Lawak, Azad Jazmin, Putri Mardiana dan Eira Syazira.

Turut berlakon ialah Hamdan Ramli, Azlee Jaafar, Mazlan Pet Pet, Ruzaidi Abdul Rahman dan pelakon cilik, Farisya Fatin.

Merupakan filem ke-42 terbitan syarikat itu, dengan kos yang dijangka sebanyak RM1.65 juta, filem pertama arahan Ismail Bob Hasim (Bob) itu memulakan penggambarannya di sekitar Kuala Selangor pada 16 Januari (Sabtu lalu).

Bob merupakan pengarah kelima yang diperkenalkan oleh MIG di bawah skim 10 pengarah muda yang dihasilkan.

Sebelum ini, Bob telah banyak terlibat dengan kerja-kerja sebagai penolong pengarah dan menghasilkan drama seperti Jangan Tegur Lagi.

Penerbitnya, David Teo ketika ditemui pada majlis pelancaran filem itu di Restoran Lemon, Seri Kembangan baru-baru ini memberitahu, Ngangkung merupakan filem ketiga diterbitkan oleh MIG selepas kejayaan filem bergenre serupa, Jangan Pandang Belakang Congkak yang mendapat sambutan hangat daripada penonton.

Kesedaran

Kata David, pada asalnya filem tersebut bertajuk Empat Ekor namun setelah melakukan perbincangan nama Ngangkung akhirnya dipilih.

"Ngangkung merupakan perbuatan memuja nombor ekor sambil bercangkung. Kami percaya perkara ini walaupun tidak banyak tetapi merupakan realiti kepada mereka yang hidup di kalangan medium berpendapatan rendah.

"Sebab itu kita buat filem ini untuk memperlihatkan kepada umum tentang masalah yang dihadapi oleh golongan sebegini dan secara tidak langsung ia menjadi penyebab mendorong mereka mengambil nombor ekor.

"Bagaimanapun, kita tidak mahu terlalu serius dalam memaparkan isu sebegini sebab itu kita buat dalam bentuk komedi seram dan dalam masa yang sama diharap dapat menimbulkan kesedaran serta memberi sedikit sindiran," katanya.

Ngangkung melatari kisah seorang pemandu lori, Azim yang hidup serba sederhana bersama isterinya, Suri dan anak perempuannya. Dua sahabat baiknya ialah Tasnim dan Wan yang merupakan kaki ekor.

Tabiat serta aktiviti Tasnim dan Wan memang diketahui oleh isteri masing-masing. Azim pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti mereka tetapi akhirnya terpengaruh kerana desakan dan kesempitan hidup.

Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung.

Bermula dengan hanya melihat, semakin hari Azim semakin seronok menyertai aktiviti dua rakannya itu secara senyap tanpa pengetahuan Suri.

Pelbagai cara serta bermacam jenis bomoh yang mereka temui semata-mata untuk mendapatkan nombor yang perlu dibeli dan dalam masa yang sama, pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung.

Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor.

Begitu juga dengan kehidupan Tasnim dan Wan, sehinggakan suatu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka.

Sementara itu pengarahnya, Bob, pada majlis yang sama memberitahu, pelbagai aksi komedi dan konflik timbul ketika mereka menjalankan aktiviti mengangkung.

"Walaupun ia isu terpinggir, namun kita tidak dapat lari daripada kenyataan bahawa pada masa kini masih ada lagi perbuatan memuja nombor ekor.

"Pelbagai kejadian lucu dan seram timbul dengan sendirinya ketika mereka mengangkung dalam filem ini," kata Bob mengakhiri perbualan.

Cara Kerja Sambilan Di Rumah

Program ini dilaksanakan secara kerjasama diantara ahli-ahli, syarikat dan bank tempatan dengan niat yang ikhlas dan murni demi membantu sambilan part time kosong bagi mencapai matlamat kebebasan kemelut kewangan. Kejayaan adalah terjamin dan usaha bersama adalah sangat mengalakan sekali. Modal terlalu rendah kerja oh kerja kosong sambilan di rumah 2011 terkini di Shah Alam dan pengendalian serta pengurusan terurus.

Kejayaan program ini terjamin 100% dan ianya terbukti jutaan rakyat serta syarikat Malaysia akan menyertai program ini. Pengurusan program ini terdiri dari dari ahli-ahli yang telah menyertai terlebih dahulu. Sehingga kini ratusan telah menyertai program ini setiap hari. Oleh itu lakukanlah dengan SEGERA. Cepat anda sertai cepat pula hasil yang anda perolehi. Kalau masih sangsi atau menanti anda akan ketinggalan dan peluang ini akan anda kecapi kemudian

Belum cuba belum tahu! Korang lmbt register.. lmbtla dpt duit yg mencurah2 datangnyer

Awas Video Awek Cewek Cun Comel Gersang Bispak Foto Gambar Bugil Indonesia Segera!!


Muka tu..aku rasa biarlah sedap bermain buat dipandang sebab video aweks seksi melayu cina jepun boleh blog melayuboleh sange main.....kalau 3gp bogel tetek payudara coli xsedap dipandang..nanti lain plak masalahnya foto gambar bugil Indonesia..so apa pun biar dia sayang lebih kat kita jgn kita plak terlebih2 sangat sayang kat dia..ok..itu petua mak aku alhamdullilah kekal sampai cucu pun dah 15 org..he..he..he
Jika jumpa Awek cun comel gersang bispak segera jangan layan melancap buka baju telanjang cewe nanti tersilap mantap langkah kena tangkap atau masuk perangkap, lebih baik kahwin cepat-cepat mandi hot toge bohay pipis sebelum terjadi sebarang maksiat okay. Ada artis Sarah Azhari Rahma Aida Zaskia Kirana Larasati Tyas Mirasih dangdut koplo alay gudanglagu mp3 terbaru 2011. Ada ramai di seluruh Selangor, Kuala Lumpur, Kelantan, Pasir Mas, Penang, Johor, Melaka, Kedah, Terengganu, Petaling Jaya, Shah Alam, Subang Jaya, Georgetown, Perlis, Negeri Sembilan, Cheras, Putrajaya, Kajang, Ipoh, Perak, Sabah, Sarawak, Kuching, Kota Kinabalu dan Miri.
klu ikut petua nenek aku carilah org yg hodoh drp kita skit.klu ikut kajian akuler betol gaks idea nie.susah ler nk jupe dua2 tu sama cantik sama lawa.jarang ketemu
jodoh pertemuan tu Tuhan yg tentukan, even kdg2 mcm x match tp tu semua dh ditentukn   mcm honey cousin slalu ckp, bertuah sungguh la die dpt k yong tp k yong sebaliknya, cpt2 honey balas balik, k yong pun bertuah dpt die sbb hati+sikap die lebih hensem macam khairul fahmi dr rupa die, terus cousin honey tu terdiam
aku percaya kepada yin-yang
aku percaya segala yang baik pasti datang dengan yang buruk......
therefore aku pasti tak mustahil pasangan seks tu boleh bahagia kalau mereka punyai kontra dari segiparas rupa
dari konsep yin-yang ......
perkara baik dan perkara buruk melekat antara satu sama lain......

Contoh kiriman surat rasmi berhenti kerja...

Banyak syarikat bermasaalah tak bayar gaji, aniaya pekerja dan penindasan. Kita harus bersedia menyiapkan cara berhenti bekerja yang lengkap, ringkas, terbaik dan mudah belajar 24 jam sebulan dalam bahasa melayu di buat segera.

Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar
5 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 Ampang Selangor.
(Rumah pakcik saya)


Tuan Pengurus Besar Kanan
Malaysia Airlines System
21 Sep 2005

Tuan,

Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.

Sehubungan dengan perkara diatas, saya Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar no
k/p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam
bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai
tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini.
Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana saya
juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan kenalah
ambil saya bekerja disini.
Contoh surat kiriman rasmi untuk sesiapa yang nak buat khabar berhenti 
kerja perletakan jawatan segera dengan tips ini.
1. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya iaitu ABD GHAFAR
adalah seorang ahli KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja
saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan
pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tak nak
susah baiklah ambil saya bekerja disini. Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan
akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3. Akademik Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional 1999-2000
Matapelajaran : (gred)
Bahasa Malaysia 6D
Bahasa Inggeris 6D
Sains 7E
Matematik 6D
Pendidikan Islam 5C
Sejarah 7E
Lukisan geometri 7E
Teknologi air-condition 6D
Kerja bengkel 3B

Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK)
Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut Latihan
Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia ..

4. Pengalaman kerja
- Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh , Perak
- Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang, Kuala Lumpur (kedai gemok)
p/s (alignment kat situ tipu)
- Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka. (pusat serenti)

5. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan.

Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan bersungguh-sungguh
disamping bangun awal dan datang kerja awal.

Saya tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya tidak akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini.
Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan tidak boleh ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja.

Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2 saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula & berakhir dgn baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org ramai.

Sekian terima kasih.

Yang benar,


There was an error in this gadget

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...