25.11.11

Rahsia Buat Duit Online Internet Dengan Adsense dan Nuffnang

Apa khabar semua? Pasti anda sihat, betul. Hari ini saya ingin memberi maklumat cara rahsia bagaimana nak buat duit online internet dengan adsense dan nuffnang. Masih ramai yang tidak tahu caranya sebab jika anda belajar menggunakan ebook atau buku, tentu anda keliru. Bayangkan anda boleh dapat wang sampingan dengan mudah secara percuma bila anda ada laman web atau blog yang bergerak 24 jam. Tiap-tiap hari hanya lihat akaun berapa banyak yang masuk. Duit sampingan ini boleh membantu pelajar, surirumah, penganggur, warga tua dan ramai lagi untuk bekerja di rumah. Terus terang saya cakap pada mula-mula perlu berusaha dan sabar, bila dah siap, semua berjalan secara automatik, anda boleh bekerja, boleh berjalan-jalan, bershopping dan anda dapat income sampingan juga. Di bawah ada bukti-bukti cara ramai sudah berjaya, bila anda nak ambil peluang ini?

Semua bukti-bukti ini adalah benar dan ada kah anda berminat juga? Jangan jadi keliru lagi, dan jangan ketinggalan. Internet memberi peluang kepada sesiapa yang ingin tahu dan sanggup percaya yang kejayaan ada online. Ia amat membantu bagi anda terutama bila harga barang semakin meningkat dan matawang US semakin meningkat, bayangkan anda dapat bayaran dalam US bererti tiga kali berganda. Semuanya ditangan anda, hanya rajin usaha dan ingin tahu, tanpa sebarang modal untuk join seperti tempat lain ada saja kena ada modal. Bila laman web blog anda bergerak sendiri, anda boleh releks dan terima wang dengan sendiri. Hanya letak iklan, jika anda ada ramai visitor, lagi ramai lagi bagus dan yang klik iklan itu, anda dapat duit, sangat senang kan?

Di sini saya beri peluang kepada sesiapa yang pelajari caranya, hanya dengan bayaran RM0 sahaja, saya akan mengajar caranya, mula-mula anda perlu buka akaun adsense. Selepas itu anda perlu letak kod-kod ke blog atau website. Jika ada modal boleh beli website di flippa yang ada trafik keyword yang tinggi seperti seratus ribu orang pelawat sehari. Anda boleh juga beli trafik, adwords dan backlinks atau letak iklan di blog-blog popular seperti redmummy dan lain-lain. Sangat mudah, lepas tu goyang kaki sahaja. Jika ada seratus orang klik, boleh dapat USD 50 iaitu RM150 sehari. Ini adalah tips rahsia untuk anda berjaya, ia adalah pelaburan terbaik, dan juga anda perlu menulis dalam bahasa inggeris sebab keywords yang mahal dalam bahasa tersebut seperti insurance, loans atau diet, terima kasih.

Apa yang boleh memberi wang mudah dan berjaya adalah dengan mendapatkan panduan disini segera http://bit.ly/KU9JOF

7.9.11

Tips Petua Cara Mudah Buang Air Besar!!

Anda ada masalah nak buang air besar berak, di sini ada tips petua supaya mudah dan berkesan. Setiap hari kita perlu mengeluarkan toksin di dalam badan. Sekiranya kekotoran tidak dikeluarkan, badan mudah dapat penyakit dan ketidakselesaan akan berlaku. Apakah sebabnya berlaku begini? Kadang kala keadaan persekitaran memainkan peranan. Jika kita tidak biasa dengan tempat tertentu, memang ia menyusahkan. Maka di sini saya ingin membantu semua supaya mudah mengatasai masalah sembelit ini.

Yang pertama kita perlu banyak minum air, terutama pada waktu pagi, kumuh dan telan. Ia membantu mempercepatkan proses penghadaman. Aktivti sukan pun baik melancarkan peredaran darah dan menstabilkan organ-organ badan supaya semua lancar dengan baik.

Selain dari itu, anda boleh juga mengambil minuman seperti susu, kopi atau teh boleh dapat mengeluarkan kotoran najis dari badan. Makanan seperti pisang juga baik. Bila kekotoran semua keluar dengan mudah setiap hari, badan akan lebih segar dan kita rasa lebih bertenaga dan ceria menghadapi waktu harian kita.

Yang terakhir, kita perlu berdoa dan minta izin tuhan supaya makanan kita mudah hadam dan minta pertolongan dapat kesihatan yang baik dan jauhi dari kesusahan malapetaka. Semoga anda berjaya mengatasi masalah ini dan dapat memberi bantuan menyelesaikannya.

9.7.11

Berita Panas Terkini Bersih!!

Baik kita bersih kan apa yang kotor dan menjijikkan keadaan sekeliling bukan dengan cara tak elok rally 2.0 seperti dalam news bergaduh berlawan supaya kita semua nyaman dan tenteram di rumah. Semua akan sihat sentiasa dan sejahtera.
1. Dapur, Ada baiknya mencuci piring yang ada di tempat cucian sedikit demi sedikit, jangan menumpuk cucian piring karena itu hanya akan memberatkan beban mencuci piring Anda dan juga membiarkan bakteri berkembang dari sisa-sisa makanan di piring.
2. Sediakan tempat sampah untuk bahan kering dan basah, berikan ventilasi yang cukup di dapur, dan terapkan pola hidup rapi setiap habis memasak dengan menempatkan segalanya pada tempatnya lagi.Tak ada yang lebih menyenangkan bukan ketika melihat dapur yang selalu dalam keadaan bersih?
3. Kamar mandi, Jangan biarkan kamar mandi dalam keadaan lembab karena akan meninggalkan jamur, berikan sedikit celah untuk matahari. Sikat lantai kamar mandi dan bersihkan bak air secara rutin agar air yang digunakan pun selalu dalam keadaan bersih.Menaruh tanaman hias di kamar mandi juga bisa membuat suasana lebih asri dan segar. Jangan lupa taruh parfum dan kamper anti bakteri di kamar mandi. Sebaiknya pilih juga lantai kamar mandi yang berwarna cerah seperti hijau, biru atau pink.
4. Kamar, Kasur adalah tempat berbahaya, bakteri bisa berkembang biak dengan cepat disana. Untuk itu, gantilah seprai dan cucilah sesering mungkin dan pilihlah bahan seprai yang menyerap keringat atau bahan lain yang tidak gampang berbulu.Menjemur kasur juga bisa membunuh bakteri, jadi sesekali jemurlah kasur di bawah terik matahari. Pastikan kamar selalu dalam keadaan bersih dan rapi karena disitulah kita menghabiskan waktu yang cukup lama untuk tidur. Jadi jika kamar kotor, Anda pun akan gampang terserang penyakit.
5. Ruang tengah, Taruhlah pohon bambu kecil di tengah-tengah ruangan untuk menciptakan ruangan yang sehat, sejuk dan asri. Bambu bisa menjadi alat penyaring formaldehid (zat kimia yang banyak terdapat di furniture-furniture kayu) serta benzen (terdapat pada tinta, plastik atau bahan karet) yang berbahaya bagi kesehatan Anda dan keluarga. Tambahkan juga keindahan ruang tengah dengan menempatkan bunga lili yang juga berfungsi mengeliminasi trichloroethylene, zat kimia yang banyak terdapat pada lukisan dan cat yang berbahaya jika banyak terhirup pernafasan.

6.7.11

KL Gangster Free Movie Download!!


"KL Gangster" tells the tale of two brothers who get involved in the world of gangsterism mkv review. The older brother Malek (Aaron Aziz) was imprisoned for five years after being betrayed by his own gang which was started by Shark kutipan(Syamsul), the step brother of the most influential free online gangster in Kuala Lumpur, King (Ridzuan Hashim). Malek who leads a normal life after being released, is pulled back into the world he left behind after all those years. Especially since his younger brother Jai (Adyputra) is influenced by the gangsters and decides to work for Shark bringing everything down in chaos.


Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka…segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”.

Misteri Pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya Terbongkar- Pengasas NV

Kes Sosilawati: 3 Suspek Dilanjutkan Reman Hingga 25 September

KUALA LUMPUR: Tiga suspek yang ditahan berhubung kes pembunuhan jutawan kosmetik, biodata pic Datuk Sosilawati Lawiya latest news dan tiga yang lain, dilanjutkan tempoh reman sehingga 25 September ini, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah.

Katanya, lanjutan reman itu bagi membolehkan polis meneruskan siasatan kes berkenaan.

Mereka ditahan untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Sosilawati, 47, bersama pemandu peribadinya, Kamaruddin Shansuddin, 44, pegawai bank CIMB cawangan Kampung Baru, Kuala Lumpur, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi, Ahmad Kamil Abd Karim, 32, dilapor hilang sejak 30 Ogos lalu selepas dikatakan ke Banting untuk urusan pembelian tanah.

Keempat-empat mangsa disahkan dipukul sampai mati sebelum dibakar dan abu dibuang ke dalam sungai berdekatan Ladang Gadong, Banting.

______________________________

Kami Punya Bukti Kukuh Terhadap Suspek Kes Pembunuhan Sosilawati - Polis

PETALING JAYA: Polis berjaya mengumpulkan bukti kukuh bagi mensabitkan kesalahan ke atas kesemua suspek yang terlibat dalam kes bunuh jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin pada Jumaat mengumumkan bahawa laporan lengkap siasatan kes pembunuhan kejam itu dijangka dikemukakan kepada Jabatan Peguam Negara minggu hadapan.

Dalam perkembangan lain:

* Polis juga telah menghentikan operasi mencari bahan bukti di tempat pembunuhan, Ladang Gadong dan Sungai Panchau, Banting, Selangor bermula semalam.

* Polis turut menahan seorang lelaki berumur 34 tahun dipercayai mempunyai kaitan dengan kes kehilangan seorang lelaki warga India di Banting tahun lalu.

* Polis meminta bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) bagi membantu dalam siasatan menjejaki warga India berkenaan.

* Seorang Timbalan Menteri menafikan dakwaaan beliau mempunyai kaitan dengan suspek utama kes pembunuhan Sosilawati.

______________________________

Suspek umpan cek RM1 juta

KUALA LUMPUR 16 Sept. - Cek RM1 juta sebagai wang pendahuluan bagi penjualan tanah milik jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dipercayai digunakan sebagai 'umpan' oleh suspek untuk memperdaya mangsa sebelum dibunuh.

Cek berkenaan dipercayai diserahkan kepada Sosilawati pada 2 Ogos lalu ketika pertemuannya dengan suspek utama di firma guaman miliknya dekat Banting, dipercayai untuk meyakinkan mangsa bahawa tanah yang ingin dijualnya sudah ada pembeli.

Satu sumber memberitahu Utusan Malaysia, cek RM1 juta berstatus cek tertunda itu hanya boleh ditunaikan pada tarikh 2 September bersama draf perjanjian yang membolehkan suspek menerima komisen.

"Selepas menyerahkan cek tertunda itu, suspek meminta komisen kerana mendakwa berjaya mendapatkan pembeli tanah serta meyakinkan mangsa bahawa pembeli telah bersedia membayar 10 peratus daripada harga jualan tanah pada tarikh tertentu dalam tempoh terbabit," kata sumber itu.

Sumber tersebut mengetahui hal mengenai cek RM1 juta itu setelah dimaklumkan oleh Sosilawati sebelum ini.

Sebuah akhbar semalam melaporkan, Peguam Syarie, Datuk Zaidi Zain yang mewakili Sosilawati dalam kes tuntutan RM1.38 juta terhadap bekas suaminya, Nasharudin Elias atau Nash mendakwa, jutawan itu ada menceritakan perihal tanahnya di Pulau Pinang pada pertemuan terakhir dengan mangsa pada 26 Ogos lalu.

Beliau dilaporkan berkata, Sosilawati ada menceritakan tanahnya itu yang dibeli pada harga RM20 juta sudah menemui pembeli hasil bantuan suspek.

Menurut Zaidi juga, jutawan kosmetik itu begitu gembira kerana bakal memperoleh keuntungan RM80 juta selepas pembeli bersetuju membeli tanahnya pada harga RM100 juta.

Pada hari Sosilawati dan tiga individu kenalannya dilaporkan hilang, Zaidi mendakwa ada dimaklumkan tujuan pemergian mereka ke Banting adalah bertemu suspek untuk memberinya komisen kerana berjaya mencari pembeli.

Bagaimanapun, Sosilawati tidak membawa wang tunai, sebaliknya mengambil langkah berjaga-jaga dengan membawa peguam dan perunding kewangan peribadinya bagi membolehkan transaksi wang dilakukan.

Sosilawati bersama pembantu peribadinya, Kamaruddin Shamsuddin, 44; peguam peribadinya, Ahmad Kamil Abd. Karim, 32 dan pegawai Bank CIMB, Noorhisham Mohamad, 38, dilaporkan hilang sejak 30 Ogos lalu.

Kehilangan mereka hampir terungkai apabila polis menahan lapan suspek termasuk seorang peguam bergelar Datuk baru-baru ini.

Empat daripada mereka mengaku telah membunuh kesemua mangsa, sebelum membakar mangsa dan abu mereka dibuang dalam Sungai Panchau, Tanjung Sepat, Kuala Langat.

_____________________________

Dilihat beli petrol dua kali seminggu di Tanjung Sepat

KUALA LANGAT 16 Sept. – Salah seorang suspek kes pembunuhan kejam jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain pernah dilihat membeli petrol dalam kuantiti yang banyak di sebuah stesen minyak di Tanjung Sepat, kira-kira 5 kilometer dari lokasi kejadian.

Salah seorang pekerja stesen minyak yang tidak mahu dikenali berkata, suspek yang berambut panjang dilihat pernah membeli petrol dari stesen minyak itu sekurang-kurangnya dua kali seminggu mulai Mei lalu.

Katanya, dia langsung tidak mencurigai tindakan suspek itu sehinggalah berita mengenai pembunuhan usahawan wanita itu disiarkan dalam akhbar.

“Selalu juga saya nampak dia (suspek) mengisi petrol dalam satu botol plastik sebesar roda kereta Kancil untuk dibawa pulang. Kita boleh nampak dia di stesen ini dua kali seminggu,” katanya.

12.6.11

Panas Filem Terbaru Yusof Wilcha....

Best juga tengok lakonan abang kita Yusof Wilcha sampai ramai peminat seluruh dunia. Isteri mesti rasa bangga dengan kejayaan suami.

Filem Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh ? Uish..filem apa tu... bunyi macam pelik tapi begitulah tajuk filem yang bakal Mamat Khalid arahkan nanti. Dengar ceritanya, Mamat Khalid dah lama rancang untuk buat filem Dalam Werewolf Dari Bangladesh ni, sejak lepas habis shooting Hantu Kak Limah Balik Rumah lagi.

Zizan raja lawak pun bakal berlakon dalam filem Dalam Werewolf Dari Bangladesh tu. Dengar citer, Zizan jadi werewolf.

Difahamkan, pengambaran filem Dalam Werewolf Dari Bangladesh bakal dijalankan selepas Mamat Khalid selesai dengan filem Husin, Mun dan Jin Pakai Toncet.

Wah..tak sabarnye nak tengok.... lepas ni fenomena apa plak yer..selain dari fenomena kita bakor..soley-soley..

Video Terbaru Cikgu Shida Dari Parit Perak Meletop...

Hebat juga kalau tengok cikgu Shida dari Parit Perak kita yang penuh dengan bakat semulajadi miming blog harian metro vs wak ag. BOTA: Siapa sangka, daripada hanya guru biasa di sekolah luar bandar, seorang wanita tempatan meraih populariti lebih sejuta pengunjung laman web sosial dari seluruh dunia melalui klip video miming ‘gila-gila’ yang diciptanya.

Terbaru, lakonan nyanyian miming bersama solekan ekspresi muka melalui lagu ‘Kalau Berpacaran’ nyanyian Suhaimi Mior Hassan dan Ana Raffali berjaya membuatkan nama semakin diminati di kalangan pelayar Internet.
Bercakap tentang ia umpama suatu fenomena hangat masakini,menjadi buah mulut orang di blog dan laman facebook.Pada mulanya telah mendapat kritikan hebat dr org awam di youtube dengan komen tidak membina dan juga kutukan keras yang boleh mencabar minda Cikgu Shida.Dia dikatakan telah menjatuhkan etika sebagai seorang guru.Akan tetapi dengan 'comeback' VC yg hangat lagi terkini,Cikgu Shida akhirnya mendapat tempat di kalangan warga malaysia dan tidak kurang juga di indonesia.

disini aku kongsi statistik VC dia di Youtube yg sgt putus tunang menarik untuk kite analisis selain analisis forex ;p

05-10-2010 jam 0657 am mengikut turutan :

TEACHER SHIDA MENYANYI LAGU CIPTAANNYA SENDIRI 'NEGARAKU 1 MALAYSIA 53TH BIRTHDAY'
11,904 views - 1 month ago

OH MALAYSIA NEGARAKU NA NA NA
27,402 views - 1 month ago

MIMING LAGU RAYA
36,663 views - 4 weeks ago

MIMING Pakai Buang (Stacy)
31,844 views - 3 weeks ago

MIMING Jangan Tunggu Lama-lama (Sweet Charity)
43,491 views - 3 weeks ago

MIMING Jahat (Stacy)
65,655 views - 1 week ago

MIMING Cek Mek Molek (Dato' M. Daud Kilau)
43,478 views - 1 week ago

MIMING Yank (Wali Band)
74,642 views - 1 week ago

MIMING 'WAKA-WAKA' - Shakira
69,678 views - 5 days ago

MIMING 'YOU GIVE LOVE A BAD NAME' Bonjovi
832 views - 15 hours ago

melihat statistic viewer yg semakin meningkat , populariti semakin tinggi dan telah ade peminatnye sendiri di laman social facebook..kita x boleh sangka bahawa dengan dunia maya yang semakin canggih.

21.5.11

Motosikal Paling Terbaik Cantik Di Dunia!!

Alangkah bagus kalau dapat satu motosikal macam ni, Memang paling terbaik dan cantik di dunia. Bayangkan kalau bawa ke mana-mana, mesti ramai yang tengok dan terpesona. Ada juga yang cemburu dan cuba nak bodek tumpang sekali. Kena kunci selalu dengan lock yang canggih, nanti ada yang kebas menangis berdarah pun tak guna lagi. Orang kaya macam Bill Gates atau Mark Zuckerberg hanya klik jari boleh beli seratus biji agaknya. Sekarang ramai yang mencari yang specifikasi khas untuk diri mereka seperti di bawah.

Sebelum tu ada perkara tips yang perlu bersedia untuk mendapat memiliki kenderaan, maka  perkara yang perlu fikirkan adalah seperti samada nak dapatkan yamaha malaysia lc untuk dijual rxz lagenda baru 2011 125z ego honda baru ex5 terbaru 250 250cc cbr250r lama icon wave 125 lelong polis kastam senarai harga membeli kedai termahal terlaris turbo tiga roda terpantas terpakai penang games lumba for girls online gambar demak besar berkuasa tinggi lumba kemalangan modenas 2010 sultan johor superbike koleksi model syarikat sunny sambung bayar check cek saman suzuki autoshow sarawak sale semak second hand scrambler sym sewa skuter star singapore sport ducati tayar dunlop sabah kelantan ubahsuai hybrid gt128 geran hilang blog bomba buatan karak belang wave antik aksesori ajs 350cc ah boy alat ganti ansuran alarm clutch classifieds cara menunggang cukai jalan artis curi import elektrik enjin nasional for sale forum fz150i insurans takaful jaguh jimat minyak petrol beli murah ujian jpa bahru kawasaki klasik kriss ktm kecil keluaran loan lasak mok momos mini mainan naza norton nouvo nitro nabil blade overhaul renew majalah paling pelik pertama trafik rim rr racing rd vulcan virago supaya kita puas dan boleh memandu dengan selamat.

Semoga anda dapat memenuhi citarasa dapat apa yang diperlukan. Harley Davidson dekat federal highway ada macam-macam jaket topi keledar yang sangat menarik. Bunyinya memang kuat dan berdentum jantung mendengarnya. Apa pun dapatkan helmet dan sentiasa pakai untuk keselamatan diri dan kalau berjalan waktu malam, jangan lupa pakai baju yang terang dan sentiasa berhati-hati, seperti pepatah pandu cermat jiwa selamat.

20.5.11

Ubat Kencing Manis Resdung Buasir Mujarab

Kalau di malaysia ni biasanya terapi yang boleh dibuat utk mempercepatkan pemulihan luka penyakit akibat ...adalah masuk ke hyperbaric chamber....x sure ada berapa banyak chamber tanda2 ni di malaysia tapi boleh dilakukan di hospital tentera di lumut...

luka Ubat Kencing Manis resdung buasir tak lawas kotor malam terjadi sebab nerve yang dah rosak akibat paras gula yang tinggi....jgn percaya sangat rawatan2 tradisional yang kata boleh memulihkan luka ni...
cubalah pati mengkudu. 
aku ada satu kawan, dulu setiap hari kena suntik insulin 60ml. Lepas beberapa bulan makan, sekarang tak payah langsung. 
ada keratan akhbar tentang pati mengkudu ini. 
aku akan pm link jika mahu. 
antara yang boleh dicuba adalah adalah pengambilan neurobion dan alpha lipoic acid...utk membaiki semula nerves yang rosak akibat kencing manis...
you boleh guna renewall cream from transfer factor. i recommen produc tu bcoz last time tok i ada luka n memandangkan dye ada kencing manis, mmg la susah nk heal. tp after apply cream tu...mmg la mujarab. good luck!

18.5.11

Pakej Umrah 2011 2012 Ramadhan dan Percutian Pelancongan Mudah Murah!


Tertanya-tanya Samada Anda Tahu Kelebihan Memilih Kami Untuk Bercuti Ke Luar Negara Dengan Keselesaan dan Kemudahan Terbaik. Mungkin Anda Nak Buat Pembayaran Sekarang atau Ansuran Pun Boleh. Jangan Pilih Kami Jika Tidak Serius Untuk Mendapat Perkhidmatan Yang Terbaik. Bila Sahaja Anda Telah Mencuba Perkhidmatan Kami, Anda Pasti Akan Berpuas Hati dan Sentiasa Memilih Kami. Cara Pakej pelacongan Umrah BERSAMA Kami..”PERGI DENGAN HARAPAN, PULANG DENGAN KESYUKURAN”
HARGA TERMASUK: PENGINAPAN : 
• Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi MADINAH : Hotel Fairus Satar atau setaraf 200 Meter dari Masjid Nabawi. 
• Makanan 3kali sehari. Pelbagai jenis masakan melayu istimewa 
• Pengangkutan MAKKAH : Hotel Baiti 5 atau setaraf 200 Meter dari Masjidilharam.
Pakej Umrah Murah 2011 2012 Ramadhan dan Percutian Pelancongan ke Bandung, Pulau Tioman, Langkawi, Redang, Perhentian, Phuket, China, Bali, Haji, bulan madu disember seperti Hijjaz Rayhar bajet di Melaka Malaysia. Kami adalah syarikat 100% bumiputera.
• Telekung / Kain Ihram 
• Buku Panduan Umrah 
• Beg Kecil & Beg Besar 
• Kursus Umrah 
• Insuran Penerbangan. 

PAKEJ UMRAH &  MELANCONG                                                         
UMRAH CUTI SEKOLAH 27 MEI - 10 JUN RM 5590   
15H/13M - TRANSIT   
UMRAH AWAL RAMADAN 27 JUL - 10 AUG RM 6890   
15H/13M - TRANSIT   
UMRAH AKHIR RAMADAN 19 AUG - 02 SEP RM 7490   
15H/13M - TRANSIT   
PROMOSI UMRAH 2012 MAC / APR / MEI RM 4790   
11H / 10M - MAS / SAUDI   
PENDAFTARAN RM 1000 - BAKI ANSURAN HINGGA 31 DIS 2011   
MELANCONG LUAR NEGARA ( GROUND ONLY )   
PADANG  BK TINGGI  / MEDAN  ( 3H 2M ) RM 490   
JAKARTA / BANDUNG  ( 3H 2M ) RM 590   
JAKARTA  PUNCAK  BANDUNG ( 4H 3M ) RM 790   
BALI  ( 4H 3M ) RM 690   
BEIJING/GUANGZHOU/SHANGHAI  ( 5H 4M ) RM 790   
SAIGON VIETNAM MUSLIM PAKEJ ( 4H 3M ) RM 690   
PHUKET MUSLIM PAKEJ ( 4H 3M ) RM 690   
BANGKOK PATAYA MUSLIM PAKEJ ( 4H 3M ) RM 860   
SABAH / SARAWAK ( 3H 2M ) RM 590   
LANGKAWI ( 4H 3M ) RM 490   
GOLD COAST AUSTRALIA ( 5H 4M ) RM 2690   
HONG KONG ( 4H 3M ) RM 1590

Turki Istanbul
9hari 7 malam
13 - 21 Disember 2011
Dewasa : RM 5590 Seorang
Kanak-kanak + Tilam : RM 5399 Seorang
Kanak-kanak tiada tilam : RM 5090 Seorang  

PEMBAYARAN :                              
• Bayaran Pendaftaran RM 1000.00 seorang dan  baki                  
  bayaran secara ansuran sehingga Disember 2011 2012

Jika berminat, boleh hubungi segera, tempat adalah terhad:

Travel Agensi (824082)
No 2, 2nd Floor, Batu 10, Sungai Way,                                                                  
47300 Petaling Jaya, Selangor.
TEL  : 012-9271535 (Azmi)




Klse Bursa Malaysia Price Announcement News!


It seems that Syed Mokhtar, the richest malay man will be the frontrunner in the 32% stake sale, Klse bursa Malaysia saham with the deal costing some RM700mil. Forum announcement shows stock market share prices for young investors yusli bin mohamed yusoff realtime working hour listing warrant information limit up annual report 2009 2009 2011 2012. Some internship calculator website has valuation velocity like yeo hiap seng unit trusts hijrah shariah live. Words like indices listed ipo bonds update iphone ipad apps harvest highest google broker ranking boards of directors for blogspot regulation report financial statement composite index daily summary dividend clearing roles rules research main board report, trading volume real time free exchange rate statistics company list trading hours top 100 companies listing requirement my map market capitalization derivatives securities berhad corporate governance chart csr framework index new next week ceo opportunities

The deal, valued at RM700mil, works out to be RM4.05 per share, representing a 21% premium over its current share price of RM3.35 but lower than OSK's target prices of RM4.33. euronext nasioncom xingquan vss vacancies yahoo yayasan volatility genting game globex group unisem depository sdn bhd news on office online outlook future facebook function like equities emas palm oil tnb live quotes limit down android astro etf enforcement pn17 pr gamuda career contact login account address apps training the star guide hours
We see this as a lucrative deal for Syed Mokhtar scholarship logo, given the upside potential once the Postal Land Act is revised, it adds. public holiday job vacancy historical islamic services esos history rules watch location johor journal jalan raja chulan nyse library jetson today
OSK said that its valuation of Pos Malaysia did not include the revaluation of land bank should there be a relaxation in the use of these parcels under the proposed amendments of the Act, which is to be tabled in parliament this month.

If the revision is favourable in terms of land bank usage, OSK said Pos Malaysia could be valued as much as RM4.98 per share at three times book value of the land bank.

You want to trade in Bursa Malaysia. Your knowledge is limited. So you want to learn more. You can start with buying books on investment. There are not many choices of books written by Malaysians author in Malaysia context. But there are endless choices if you include those books written by foreign investment gurus. Bursa Malaysia Price Announcement News forum annual report career real time listing requirement scholarship address saham my share market stock exchange listed companies berhad bhd klse online malaysian ftse kuala lumpur financial.

Don’t feel like spending money on books? Hey, it is tax deductible up to RM1,000 every year. Ok! Books don’t excite you. You want something free. Or you want something that’s easily accessible, constantly updated and pops up within a few mouse clicks! Here they are — the list of online resources about investing in Bursa Malaysia.

Bursa Malaysia – The official home page of Bursa Malaysia. You can find information about listed companies, statistic, prices, indexes and historical data. There is also a list of brokers with ranking.

ShareInvestor Malaysia – real time prices, IPO performance, important fact sheet, charts, educational articles and webcasts.

The Star Online : Business – Market Watch – Bursa Malaysia Stock Exchange – Financial news, real time quotes, financial reports, company announcements, IPO watch etc. There is a free service that lets you track your stock portfolio.

Bursa Malaysia Stock Information – There is a stock calculator that let you compute the commission and trading fees. Listed companies info is linked to Google Finance and Yahoo Finance. It has RSS subcription, which is a really good thing in Web 2.0 environment.

HotStocks | The Hottest Bursa Malaysia Stocks – collections of articles on local investment written by several authors. Most of the authors have their own personal investment blogs.

KLSETRACKER.COM – an independent equities research portal covering All Malaysian Listed Securities

Business Times Online – online financial news, stock watch, market data and IPO watch

A. A. Anthony Securities Sdn. Bhd. – provide company analysis downloadable in pdf format.

MyShare2u.com – Directories of Bursa-Malaysia-related blogs, forums, online brokrages, and financial portals.

Bursa2u.com – last updated in Sept 2007. Now is inactive.

Blogs

Malaysia-Finance Blogspot – updated consistently by Salvatore Dali. The articles are insightful and thought-provoking. There are sexy lady pictures all within the blog posts. The images has nothing to do with the stock tips. But they are nice 

Where is Ze Moola? – Stock Investing In Bursa Malaysia – updated almost daily with financial news and investing opinion. The blog has been around since 2005.

Trade Bursa Malaysia – find lots of short posts about the investing and financial world. You can have a real time chat with the blog author as long as he is online.

Trading In Bursa Malaysia – regular posting by Swifz since 2005.

TRADE SHARE IN BURSA MALAYSIA – the blog title is full of keywords! But the contents are great and full of technical analysis.

Technical Analysis on KLCI – very active chat box. The blog updates about once fortnightly, providing technical analysis on Bursa Malaysia.

SenseCents – Regularly updated by Smartbiz about market analysis, stock news and investment strategy.

TRADING MALAYSIA – Very professionally maintained blog about asset management and trading education. They have several blog post contributors and update regularly.

SS INVESTING – The blogger, KC (not me) is an active investor. He tells you what stocks to buy.

NextTrade – The blogger, Alex Lu is a remisier. Read his daily commentaries.

BOMOH SAHAM – Tauke saham is not very active in blog posting. However, the chat box is boiling hot.

Amateur Zen Trader – daily commentaries on composite index

Bursa88 – updated daily with articles scrapped from other financial portals. The chat box is active.

STOCTOUCH Bursa Malaysia (KLSE) Breaking Updates – only updated once or none in an entire month. Not very active

StockTube – Daily market commentaries, very insightful articles. This is one of my favourite.

Very rare Chinese investor who blogs in Chinese language.

Suppersteam’s Chinese blog about investment in general

TANHIN — you see it and you don’t – another Chinese blog about investment

the blogger shows you want he buys and why.

Bursa Malaysia Trader – Last updated on 5th July 2007. This blog used to provide daily commentaries.

Fusion Investor – The author, Seng enjoy investing in the stock market. Catch him at the chat box.

A Malaysian Turtle Investing Diary – the blogger update his portfolio and give commentaries on the market daily.

CHAP AYAM “THE STOCKAHOLIC” RESEARCH (KLSE) – by Tauke Saham with daily commentaries and portfolio monitoring.

Pirate of Batavia – by Bearissimo since Aug 2007

Talking Stock With The Doc – Doc Noble stays in Kuala Lumpur and blog about stock regularly.

Bursa Malaysia Company Research – Last updated on April 11,2006. Basically a dead blog.

Hot tips for Bursa Malaysia shares trading – last updated on 26 December, 2006. But the chat box is still active.

Alibaba and 40 thefts – last updated on 24th October, 2007. I wonder why the blogger is inactive for so many months.

Bursa Bull Trader – blog posts are not regular. You can ask the blogger question in the chat box.

Forums

Sahamas – over 826 members.

Malaysia Stock Market Forum – have over 7396 members. A good place for stock investing discussions.

Investlah.com – Bursa Malaysia Stock Forum – over 1077 members

BizFun.cc Forum – Over 911 members.

Talk and Share : Malaysia Stock Market (KLSE Bursa) – by Leremy and Ben. I wrote a review about this website here.

TradeSignum Forum – forum frequently used by TradeSignum’s members

Stocks General Discussion – CariGold Forum – one section of the famous Carigold forum.

Tools

Light.com.my – easy search box that display stock’s chart and historical data.

Sharesmyway KLSE Bursa Malaysia Live Stock Quotes Online – free portfolio monitoring tools

The Star Online : Business – News – free portfolio monitoring

TradeSignum.com – provide technical chart tools, market analysis and financial news.

Subscription

The following sites require subscription fees in order to access members-only information and reports/.

Bursa Tracker – wholly owned, managed and operated by A.A.Anthony Securities Sdn. Bhd. This portal provide real time technical analysis charting, live streaming quotes and online trading platform, and also real time stock analysis.

iCapital.biz – company research and reports for a yearly fees. It is hard to navigate or search. But the reports are awesome.

zoomFinance – provide chart commentaries and hand phone real time updates.

BizFun – RM90/3-months subscription fees to access historical data and EOD data of equities, derivatives, indices and world index.

MSOL :: Myshare Online Sdn Bhd – technical charting tools

P.I Capital – Trading Course – sign up for daily PI stocks and future newsletter ( RM2400/year)

Next View – NextVIEW offers premium service packages for users who need to access to Asian markets

KLSEdaily.COM brings you all KLSE data & klse EOD – RM168/year and RM100/renewal. Provides EOD data download.

9.5.11

Cara Tips Untuk Kaki Download JDownloader Movie Dengan Cepat Mudah


Aku dapat dari software Cara Tips Untuk Kaki Download JDownloader Dengan Cepat Mudah dari satu forum...so aku nak share kat sini...

Korang tau-tauler,lepas tahu kegunaan natang ni,x perlu lagi kite nak beli premium akaun...sbb dapat download speed premium user...dan IDM skarang pun aku dah abaikan...
so,kaki2 IDM,jgn marah yer....

So,sekarang x perlu pening2 nak donload dari host Filesonic,Fileserver,Hotfile dan seangkatan dgnnya yang mmerlukan
kita taip CAPTCHA setiap kali nak download...TERUTAMA kaki download game atau movie Blu Ray.

Dengan adanya menatang ni,kita x perlu taip CAPTCHA word..
sbb lepas ni JDownloader akan Auto-Captcha lepas beberapa kali pengecaman atau recognize dilakukan..

Dalam file download tu disertakan video sebagai bukti betapa mudahnya kerja mendownload selepas ni...

Anti-Recaptcha JDownloader:


Password:
anti-recaptcha.com

Installation:
download file tersebut dan extract.
akan kluar 1 directory ber'rename'kan 'jd'
copy dir 'jd' ke jDownloader (e.g.
c:\program files\jDowloader and paste.
Restart Pc

Lepas kita install Anti-Recaptcha JDownloader ni,
pastikan jangan sekali-kali update JDownloader kita..

skang dah boleh update...tp first kene delete dulu file
C:\Program Files\JDownloader\jd\captcha\methods\anti-r-c_ST

lepas update,copy paste balik folder jd,replace file lama..

Dan korang paham2 ler....mungkin bila2 masa jer benda ni x berfungsi lagi jika hoster Fsrv,FS,HF etc. dapat detect bende ni,
dorang akan tingkatkan lagi sistem dorang..
So, korang jgn risau sbb pembina software ni akan update slalu software dia ni...

korang boleh check sebarang update kat website
Quote:

korang suka download movie blueray atau game yg mana saiz besar bapak..
pastu korang malas nak download dari multiple link yg kononnya leceh..
pastu korang guna torrent...natijahnya,korang kene menunggu ler jawapnya,kurang2 dua hari baru siap..

jd dgn jdownloader...korang insert jer link,start download,tido...
bangun tido file yg korang download siap dan bole dilayan serta merta...
tu pun dgn syarat..pkj streamyx korang mesti ler kurang2 1mbps ke atas...

macam aku,
lepas buat bedah siasat..dgn pakej 1mbps,
speed download aku maintain 162kbps bg 1 fail..
100mb file dapat download dalam masa 10minit...lebih kurang 10mb dalam masa 1 minit..

boleh cuba try guna...download kat
Quote:
ambil perhatian..
selepas download dan install,kita perlu install java...
so,next-next jer...biar jdowloader jer yg buat kerja tu..

pastikan update terlebih dahulu JDownloader kita sebelum kita install Anti-Recaptcha JDownloader ni...

kalau ade yg masih blur pasal JDownloader ni,
nanti ade masa aku buat tutorial...

P.S Jika anda rasa ia telah banyak membantu anda, mungkin anda boleh memberi seberapa banyak sumbangan ikhlas yang mampu untuk membantu seorang warga tua yang perlukan modal mengurangkan  beban untuk perubatan penyakit kencing manis dan sakit jantung dengan bank in ke akaun HSBC 302-005848-001 atas nama pn Fauziah Nasir segera. Terima kasih dan semoga anda di rahmati tuhan.

Gambar Hot Fesyen Filem Rozita Che Wan Terkini Terbaru

JUJUR...pengumumannya untuk bersara sebelum ini bukan gimik kahwin, propa atau berniat menipu, tapi terpaksa ditarik balik kerana sebab tertentu.

"MANUSIA hanya merancang, namun Tuhan yang menentukan segala-galanya," itulah jawapan selamat yang diberikan pelakon bergetah, Gambar Hot Fesyen Filem Rozita Che Wan Terkini Terbaru abpbh mengenai persaraannya yang tidak jadi. Tanpa make up pun masih cantik hot seksi website. Panggilan gosip janda jaga badan jelita malam jatuh tangga kpop kaku kembali jadi suka lelaki muda 3 layer lamma mr labuci jual sebelum jadi artis kahwin keluarga gaun fesyen dengan tanpa gaya perbezaan zaman online on facebook genting youtube twitter ikut tema ifa raziah tayang seksi jadi pengacara jejari runcing bra puting image wajah bercinta dengan bercuti breast dan blog beautiful nara cantik chiffon com biodata anugerah skrin screen ask 2011 2012 yang dulu zain sekolah tv3 bulu kantoi fhm cerekarama wedding wallpapers wikipedia umur umrah utusan ke eropah email urtv ratu rahsia spa scandal videos ketat vs vip avatar terlampau kawin kebaya kosmo panas vvip dan datuk k terlampau skirt pendek photo fotos majlis harijadi bekas suami anak mantap mandi tomok tinggi ryzal jaafar myspace montok tak pakai susuk pramugari party nampak buah dada ngah peha sebelum skandal seluar dalam shah rahsia remy red carpet remaja rndz saidin nikah no make up oh bulan one drop perfume pakai profile masa muda main mengandung masuk hospital media melaya pakai singlet buah dada tetek besar nampak lurah biodata avon akademi fantasia body bikini bertudung blog berpurdah beromen butik cun collection latest lahir cerai cover coli cium couture di af8 dan kekasih ayu raudhah dulu in bikini drama shahir eyelash ex-husband eh panas maxim gebu ghairah glam gallery height hamil hairstyle images iklan bogel.

Sebelum ini, pelakon kelahiran Kedah ini sudah menghebohkan hasrat untuk bersara daripada berlakon pada penghujung Disember lalu. Walaupun enggan memberitahu sebab sebenar, dia dikatakan berbuat demikian kerana akan berkahwin dengan jejaka dikenali sebagai Shah, osman, rosli dan shahir gosip.

Namun, keghairahan Rozita terus berlakon dan menerima tawaran demi tawaran menunjukkan seperti ada sesuatu tidak kena berlaku. Akibatnya, dia teruk dad dikutuk pelbagai pihak facebook mengatakan cerita persaraan itu sekadar gimik Rozita untuk meraih publisiti.

Meskipun puas mengelak serta enggan memberi komen menerusi telefon, pelakon cantik ini akhirnya mati langkah apabila dikerumuni media pada sidang media Astro Warna, baru-baru ini. Dia turut berlakon drama komedi Iparku Diva untuk saluran Astro Warna yang menjadi drama pertamanya untuk 2011.

"Selepas ini saya akan terbabit dengan penggambaran telefilem Bila Suami Jadi Suri dan drama 13 episod, Mencari Wardah manakala bulan depan, saya akan ke Perlis untuk penggambaran drama Lagenda Mata Ayer. Sebelum itu, saya akan ke Johor Bahru untuk penggambaran drama 13 episod. Boleh dikatakan berturut-turut saya berlakon drama.

"Sumpah, niat nak bersara sebelum ini bukan gimik, propa atau berniat menipu. Sebenarnya, ada sesuatu yang buatkan saya berhasrat nak bersara, tapi tak jadi pula. Saya ada sebab tersendiri dan harapnya orang faham. Biarlah saya simpan sendiri apa yang berlaku," katanya enggan bercerita lanjut biarpun puas ditanya sebabnya.

Tambah Rozita, dari Januari lagi dia sudah diasak dengan tawaran berlakon yang tidak henti-henti datang. Walaupun dia menolak, pihak penerbit tetap melayangkan tawaran. Setelah memikirkan masak-masak, dia akhirnya bersetuju berlakon kembali sebagai mengisi kesepiannya yang menjadi alasan utama dia berbuat demikian.

"Selama ini saya tinggal dengan dua anak dan kakak. Bagaimanapun, kakak sekarang sudah berkahwin dan ada keluarga sendiri, manakala anak saya pula, Ammar Effendy dan Aniq Ezzra sekarang tinggal di asrama di Pahang. Mereka hanya akan pulang sebulan sekali. Kerana terlalu sunyi bersendirianlah, saya akhirnya kembali berlakon kerana sekurang-kurangnya masa akan terisi.

"Biarpun saya ada kedai The Cuture di Seksyen 23, Shah Alam, perniagaan dijalankan menerusi online (dalam talian) dan bukan dibuka kepada orang ramai. Saya memang akan berada di situ, tapi takkanlah saya nak tercongok seharian suntuk. Kedai ini ditubuhkan bersama rakan kongsi. Kami pilih jualan secara borong kerana lagi bagus pulangannya.

"Mungkin pada masa depan, baru kami akan buka butik. Bisnes yang kami buat ialah hasilkan jubah, baju kurung dan blaus yang dihantar ke butik. Pasarannya memang bertumpu kepada kaum wanita. "Mengenai bisnes bulu mata pula, memang ada perancangan tapi rakan kongsi saya, Amy Janz nampaknya lebih sibuk daripada saya, jadi impian itu tertangguh dulu," katanya yang tetap ramah melayan pihak media.

Menurut Rozita, ada sesetengah pakaian itu direka bentuk sendiri olehnya berdasarkan pemerhatian dan pengalamannya. Malah dia sering memakainya dalam drama antaranya Hani kerana lebih selesa dengan pakaian sendiri berbanding yang disediakan pihak produksi. Bukan dia mengada-ngada tetapi Rozita merasakan itu lebih memudahkan kerja semua pihak.

Kerana terlalu bekerja keras berlakon, Rozita hanya tidur 3 jam setiap hari. Tempoh itu dirasakan sudah mencukupi kerana sebaik meletakkan kepala atas bantal, dia akan terus nyenyak tidur tanpa dibuai mimpi.

"Memang diakui penat kerana shooting biasanya bermula dari pagi sampai pagi esoknya. Tapi, nak buat bagaimana kerana apabila duduk sendirian saya terasa bosan. Saya mudah bekerjasama dengan penerbit kerana tak demand (meletak harga). Sebenarnya seawal 3 Januari lagi, saya dah ditawarkan berlakon, tapi saya hanya mula berlakon pada bulan ini.

"Saya tak kisah sebenarnya orang nak kata apapun. Sama ada saya berlakon ataupun tak, orang tetap juga nak mengata. Kalau betul rezeki saya sudah ditentukan menerusi lakonan, saya terima dengan hati terbuka. Jadual saya sudah penuh sampai bulan Jun kerana Kiah Pekasam akan disambung lagi penggambarannya di Perlis.

"Saya bersyukur diterima peminat menerusi drama ini kerana 95 peratus menggambarkan karakter sebenar saya. Sekarang pergi ke mana-mana pun, orang panggil saya dengan gelaran itu," katanya yang pernah memberitahu ibunya turut berkata begitu dan melihat dirinya sesuai membawakan watak komedi.

Kemampuan Rozita melakonkan pelbagai watak sudah teruji apabila tampil dengan pelbagai genre drama. Di saluran Astro kelibatnya sering tampil dengan karakter komedi, sebaliknya menerusi TV3, dia membawakan peranan berbeza. Kejayaannya menghayati pelbagai watak ini menyebabkan namanya semakin menyerlah di mata peminat.

Bagaimanapun, dek kerana kuatnya penangan Kiah Pekasam dan sinonim dengan jenama Astro, dia dikatakan akan diikat oleh Astro sebagai Wajah Eksklusif Astro. Jika ia berlaku, bermakna lakonannya tidak dapat disaksikan lagi menerusi stesen TV lain. Sekali lagi, Rozita memberi jawapan selamat apabila diajukan soalan mengenai perkara itu.

"Sebagai pelakon saya hanya ikut kehendak stesen TV. Memang tak dinafikan saya kerap berlakon watak komedi untuk Astro dan di TV3 pula bawa watak lain. Memang itu kehendak pihak atasan. Tapi sekurang-kurangnya adalah perbezaan yang peminat dapat lihat. Macam watak dalam Hani, pengarah nak saya bawa watak ibu yang bermain dengan emosi.

"Sama ada jadi atau tak, bergantung pada saya sendiri untuk mencorakkannya. Selain itu gabungan dengan pelakon lain turut membantu menghidupkan lagi lakonan saya. Mengenai ura-ura saya dilamar Astro pula, saya tak boleh jawab kerana kenyataan itu bukan dikeluarkan oleh saya. Biarlah pihak Astro yang keluarkan kenyataan nanti," katanya diiringi ketawa panjang yang menjadi identitinya.

Tidak puas hati dengan kisah cinta yang belum terungkap sepenuhnya, Rozita terus diasak dengan soalan siapa kekasihnya sekarang selepas putus cinta. Tambah pula sebelum ini dia dikatakan diminati Shahir AF. Tidak kurang juga ada melihat Rozita intim dengan pelakon Zain Saidin. Pelakon 4 Madu ini tetap menyimpan kemas kisah peribadi dan tidak mahu berkongsi dengan masyarakat.

"Saya baru sekali putus cinta dan sekarang tak bercinta dengan sesiapa. Saya tak ada ciri-ciri tertentu dalam memilih lelaki tapi asalkan dia tak menyinggung perasaan saya, sudahlah. Tapi sebenarnya saya tak ada fikir pun ciri-ciri yang dikehendaki atau sasaran bila nak berkahwin kerana mana tahu nanti terbalik jadinya," kata sambil terus ketawa.

>PROFIL biodata
NAMA SEBENAR: Rozita Che Wan
TARIKH LAHIR: 9 Mac
ASAL: Alor Setar, Kedah
KELUARGA: Anak kedua daripada tujuh beradik
PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia
KERJAYA: Pelakon dan model
DRAMA: Bara Yang Ku Genggam, Susuk, Ai Di Beijing, Diari Ramadan Raffique, Ayyad, Kuih Goyang Seha, Lawaknya Fantasia Raya, Kiah Pekasam, Hani, Iparku Diva, Bila Suami Jadi Suri, Mencari Wardah dan banyak lagi
FILEM: Dunia Baru The Movie, Sepi, Sifu & Tongga, Jangan Tegur, Kantoi, 4 Madu, Gentayangan, Misteri Dendam Balan Balan The Movie

http://www.hmetro.com.my/articles/Ke...usunyi/Article

4.5.11

Adegan Panas Dewi Persik Bugil di Film Horror Paku Kuntilanak


Trio pemburu mayat (Sukun, Obeng, dan Odjie) beraksi kembali. Kali ini mereka mencari Kuntilanak yang menjelma menjadi manusia kembali setelah paku di kepalanya, dilepas secara tidak sengaja oleh atasan mereka, Pak Joko. Adegan Panas seksi hot Dewi Persik bugil telanjang di film horror Paku Kuntilanak payudara besar artis artis sensasional kembali bikin heboh beradegan panas di filem terbarunya paling cantik banget. Kali ini memang bener-bener, download aja video klipnya.

Pak Joko diteror terus menerus oleh ibunya, karena belum juga menikah diusianya yang sudah semakin tua. Pak Joko yang berniat mendekati Mona malah ditolak mentah-mentah. Hingga akhirnya muncul seorang perempuan cantik bernama Kunti, yang tak lain tak bukan adalah sosok Kuntilanak yang dicari-cari oleh Trio Pemburu mayat
Mereka pun mencari berbagai cara untuk meyakinkan pak Joko bahwa perempuan yang akan dinikahinya tersebut adalah sosok kuntilanak yang sedang menuntut balas pada orang-orang yang telah menyakiti dirinya

Jenis Film :
Horror

Produser :
Ody Mulya Hidayat

Produksi :
Maxima Pictures

Durasi :
0

Cast & Crew

Pemain :
Dewi Perssik 
Heather Storm 
Keith Foo 
Kiwil 
Rizky Mocil 
Hardi Fadhillah 
Eddi Brokoli 
Nanny Wijaya 
Baron Hermanto 

Sutradara :
Findo Purnomo Hw 

Penulis :
Abbe Ac

3.5.11

Berita Paling Panas Protege Mentor VS Akademi Fantasia

Keputusan paling terkini terbaru dan panas protege mentor vs akademi fantasia sentiasa mendapat informasi untuk anda semua. Penyanyi sekarang memang hebat belaka, semua pakej lengkap dengan tarian yang dan gimik yang menarik.
Biodata Protege Mentor 5

Salma

Mentor : Erra Fazira
Nama Penuh : Salmah Binti A. Asis
Umur : 21
Asal: Tawau, Sabah dan anak kelapan dari 9 adik-beradik.

Kenapa Mentor?
Semestinya Salma menyertai Mentor kerana minat dalam bidang nyanyian.

"Saya akan mengambil peluang ini untuk berusaha bersungguh-sungguh dan buktikan bahawa saya bakal menjadi Juara Mentor. Terima kasih kepada Mentor saya, Erra Fazira kerana memberi saya peluang menjadi Protégénya"

Ayish

Mentor : Noh Hujan
Nama Penuh : Muhammad Faris Bin Mohamed Razali
Umur : 21

Ayish, gemar bermain bola sepak dan sering ke gym untuk menjaga stamina dan juga struktur badan. Bermula dengan bermain gong di sekolah menengah semasa berusia 15 tahun, dari situla permulaan Ayish dalam bidang nyanyian setelah mencuba untuk menyanyi di sekolah.

“Saya mahu menjadi Juara sekali gus membuktikan kebolehan saya dalam nyanyian dengan tunjuk ajar serta bimbingan Mentor saya, Noh dan semestinya ingin menjadi penyanyi yang berjaya”

Iqa

Mentor : Edry Abd Halim
Nama Penuh : Nursyafiqah Nasratullah Bt Mohd Nor
Umur : 25

Dilahirkan di Johor Bahru dan dibesarkan di Kuala Lumpur. Mempunyai kelulusan dalam Pengurusan Pentadbiran. Suka bermain gitar dan bass and juga meminati bidang lakonan. Pernah mengadakan beberapa persembahan gig.

“Ingin maju setapak kehadapan dan menjadi yang terbaik, berbekalkan tunjuk ajar, dan didikan Mentor saya, Edry dan sudah pasti bergelar Juara Mentor musim ini”

Ratnah

Mentor : Afdlin Shauki
Nama Penuh : Ratnah Bt Awal
Suka membaca novel di waktu lapang dan kebanyakan koleksi adalah berbahasa Inggeris. Menari juga adalah sebahagian dari hidup saya selain nyanyian kerana ia penting untuk menjaga kesihatan dan stamina.

“Harapan saya adalah untuk bergelar Juara Mentor dan memenangi RM100,000! Saya akan menggunakan peluang saya untuk menimba ilmu dan pengalaman dari Afdlin Shauki dan juga tenaga pengajar yang lain. Saya ingin menjadi penghibur yang berjaya satu hari nanti”

Shiha

Mentor : Datuk Sharifah Aini
Nama Penuh : Nurshiha Binti Mohd Zikir
Umur : 24

Shiha, di lahirkan dan dibesarkan di Pulau Pinang sering bermain boling atau pergi karaoke di waktu lapang. Shiha mula menyanyi secara serius setelah berhijrah ke Kuala Lumpur kira-kira 6 tahun lalu.

“Saya mahu menimba ilmu dan pengalaman dari Mentor saya, Datuk Sharifah Aini agar boleh melangkah ke tahap yang lebih tinggi. Saya akan menggunakan platform sebaik mungkin supaya saya boleh memenangi pertandingan ini!”

Aiman

Mentor : Rahim Maarof
Nama Penuh : Aiman Hakin Bin Ridza Abdoh
Umur : 22

Selain menyanyi dan bermain gitar, hobi Aiman ialah bersukan. Bola Sepak adalah sebahagian dari hidup Aiman dan pernah mewakili negara ke Kelayakkan Piala Dunia U17. Pengalaman yang tidak akan dilupakan adalah semasa bermain bola sepak bersama skuad Bayern Munich.

“ Saya ingin menambahkan pengetahuan saya tentang muzik dan nyanyian dari Mentor saya, Rahim Maarof dan ingin menjadi seorang penyanyi yang Berjaya”

sumber: Senarai Peserta Protege Mentor 5 TV3 | Video

Jom vote mana lagi best+power....berdasarkan konsert Mentor 5 selama ni...aku tgk smuanya bgus2...kalo nak dibandingkan ngan AF9 ni...dahla konsert 1 hrtu hampeh jek....stage kecik...pngkritik ntah pa2...overall,Mentor 5 lagi bgus dr AF9..tp,tgkla nnt pas habis progrm ni..sape lagi faymes..

nk banding2 kn pun susah sbb konsep pn lain kan..
peserta mentor sbnrnya lg beruntung
sbb mentor dorg betul2 bg tumpuan sepenuhnya kt dorg
x yh share2 cikgu.. kalo x best mmg x ptt
af lak dorg mcm msk kelas..
sape cpt blaja, mmg ade kelebihan..

pape pn af9 ni series x best.. boring tgk konsep yg dah dtukar tuh
bdk2 dia pn cam perasan dah glamer sbb konsep yg mcm gtu..
k2.. mek tersalah.. tp mcm mek tulis kat page 2 mek tu la..
mentor 5 lbh better peserta dia.. af9 ni cam giler glamor jer..
mek siap ckp padan muka konsert 1 dah ada yg terkeluar.. biar dorg ni lbh serius..
kalu x memain jer & fefeeling popular.. kohser lah!!
Paknil ttp the best...AF9 ni mybe sbb byk bende berubah...so,nampak lain bebenor...x semeriah AF dlu2..dahla dorg duk umah kaca...smua sempit2...umah kaca sempit,stage sempit...lagu tugasan sempit..poket ASTRO pon sempit gak..Xde budget agaknye.
AF9 ni patut bior je ahmad dhani jadi pengetua baru gigih sikit nak mengkritik dan menonton. Nak kritik Amy Search tak sampai hati dan langsung takde mood nak tengok langsung. Kalau buhsan pun boleh salahkan Indon kekdahnya kalo amik ahmad dhani haritu.

AF9 patut kembali ke konsep af2 dulu, budak suma dikuarantin,xde kuar2 langsung..
pastu konsert plak buatlah kt dewan besar sket...rasanya kalo panggil balik kudsia oke x? kritikan dia bernas sbnrnya..
paling penting,imej artis/peserta mestilah kemelayuan,sedar atau tidak,artis2 top di msia spt dato ct,mawi,sharifah aini,ziana, even yuna diterima kerana imej dan personaliti mereka yang mewakili org2 melayu..walaupun muzik yuna xbrp nk melayu tp imej dia tuh buat org terima kn?

Artis2 yg berangan nk conquer pasaran antarabangsa sbnrnya yg byk lingkup dan xkemana2 wpun bakat mmg besar,contohnya ning,dayang,sarah, farhan, noryn (tp makcik nie dh berubah haluan, so dh aim international sgt kot)  etc..
jadi kesimpulannya, utk artis2 baru, buatlah planning dan aim yang reasonable,kalo nk conquer nusantara tuh pun dh cukup bagus sbnrnya..

28.4.11

The Most Popular Famous Drink In The World!!

Have you ever tried this drink before. This is the most popular famous one in the world. You cannot find anything like this except in Malaysia. It needs a lot of skill and practice to do it, one small mistake and you will get burned. I think David Beckham can't do this, it takes much longer practice, even ages. The reason they do this is to make the drink tastier and delicious. It is called teh tarik and every morning before I go to work, I will get one of these and I became wide awake and ready to do my stuff. It is made of coffee, milk, sugar and others. There are even nice foods like capati, tose, roti canai, nasi lemak, mee goreng, curry, spice and murtabak.

Almost everyone knows about this, and the best part is that the service is fast and the price is affordable. It is so good all races like chinese, malay, iban, kadazan, sikh and japanese like it as well. If you go to the restaurant in the morning, you have to queue in a long line. Everyone wants it fast and the workers have to rush here and there. Some like to just hang out there and either chatting or watch the tv on a big screen. The place is so relaxing and entertaining for everyone. Below is a different version which is kinda weird and funny.
So what are you waiting for, come right down here and have a nice day here. You can go to Kuala Lumpur or Selangor and find nice joints. The people are friendly and you can find almost anything cheap with good bargain. If you are not happy with anything, they will provide a new one free of charge. You must check it out or you miss something wonderful in your life. Is just like the song, it's now or never, if you get what I mean.

Video Kucing Persia Yang Menarik Untuk Dijual 2011

Siapa sini suka binatang? Ada macam-macam jenis kucing persia yang terdapat di Malaysia. Ramai suka tengok video comel anak parsi untuk di jual melompat sana sini. Kami bukan nak jual atau beli, hanya yang lain hanya tau siam dan bengal. Ada yang suka main game, bagi nama dan nak cara mandi yang elok.

Mereka pun nak kasih sayang seperti orang lain. Beri makanan yang secukupnya dan perlindungan. Saya ada satu kucing merah, nak jaga kesihatannya saya beri friskies. Makanan yang sihat dapat membantu tumbesaran. Selain dari tu dapat mengurang keguguran rambut dan memberi otak yang cergas.

Semasa saya kecil pernah terbunuh miaw sendiri. Masa tu tak faham, nak buat miaw tu macam anjing dengan meletakkan tali pinggang di leher yang bernama Ali. Selepas tu, rasa haus sangat dan pergi ke dapur sekejap.
Tak sangka selepas balik ke bilik, dah tak bernyawa lagi. Sedih rasa bila terpaksa ditanam dibelakang rumah. Jadi budak-budak kecil jangan terlalu ganas macam saya, kesian sungguh.

Kalau yang jenis yang kembang, jaga-jaga mesti ada yang nak curi. Memang dah terjadi, hilang sekelip mata pada waktu pagi. Sebelum tu ramai datang rumah ada jamuan, ada yang komen cantik dan gemuk. Mesti ada yang minat, tak kisah lah, lagi pun orang bagi, tak beli pun, dia pun asyik tidur dan eksyen sikit.

Lain sikit dari topik, ramai yang tak tahu, saya hampir bakar rumah sendiri masa kecil, sebab bermain dengan mancis. Sampai terbakar langsir, tapi syukur dengan senyap-senyap berjaya menghalang ia merebak. Panik betul, kalau tak dah lama jadi abu dah jadi arwah. Siapa yang ada anak kecil, sorok benda-benda bahaya sebab mereka tak faham dan selalu ingin mencuba.

25.4.11

The Britain Royal Wedding Of Prince William and Kate Middleton


Time goes so fast as the popular son of late Lady Diana Prince William and kate Middleton are getting married. The Britain Royal wedding is at Westminster Abbey, London church steeped in royal history. The funeral of Princess Diana, his mother, took place there in 1997, and the first king William was crowned in the abbey in 1066 after the Norman conquest of England.
William's brother Prince Harry will be his best man, while Kate's sister Pippa will be her maid of honour. Harry, dubbed the "Party Prince" by the British press, has promised some cracking  tales in his best man's speech - but nothing too colourful infront of his grandmother Queen Elizabeth.
Kate Middleton will travel to the wedding in a Rolls Royce limousine that was damaged when student protesters attacked Prince Charles and his wife Camilla in December. Royal watchers may be hoping for rain at the wedding and the appearance of the famed horse-drawn Glass Coach used by William's mother at her wedding in 1981, which will only be used in the event  of wet weather.
The spirit of Diana, who died in a car crash in Paris in 1997, will hang over the wedding, which  is taking place 30 years since her own marriage to Charles.
The menu lunch is closely guarded secret, but one thing is assured: it will be "so British". The black sheep of the royal family, aunt Sarah Ferguson has not been invited to the wedding after a series of tabloid revelations.
No food mixers or bath towels on this wedding list: the royal couple have named 26 charitable organisations to which they want their  guests to donate. Queen Elizabeth received more than 2,500 presents at her wedding. Kenya? Mauritius? Speculation is rife about where the newlywed will spend their honeymoon before starting married life in a cottage in Wales.
It will be the most hotly anticipated "I do" of the year, witnessed by a global TV audience of some two billion plus huge crowds in London and media from around the world. Addicts of royal pageantry need not despair after the wedding, for Queen Elizabeth will celebrate her diamond jubilee in June next year. But not for long. After the wedding she will be officially known as Catherine. The couple fell in love while studying at St Andrews University in Scotland.
Her background is not nearly as blue-blooded as her future husband's. Her parents, Michael and Carole, met while working as airline staff in the 1970's but made a fortune by starting a children's partyware business, called Party Places, in 1987.
While most of the guest will go home after the ceremony, a select group of 300 will head to Buckingham Palace for dinner and dancing late into the night hosted by Prince Charles. William is a Royal Air Force search and rescue helicopter pilot and an RAF fanfare will lead the musical entertainment at the wedding. Musicians from the Household Cavalry, a chamber orchestra and two choirs will also be involved. This traditional pubs beloved of Britons will be open several hours later on the wedding day, allowing revellers to down a few more pints of "Kiss Me Kate", a beer especially invented  by one brewery for the occassion.
Queen Elizabeth will hope the marriage of her grandson will turn page on the royals' turbulent recent past, from the divorce of Charles and Camilia to Fergie's embarassing escapades. Anti monarchists from across Europe are flocking to London for the wedding to try to boost their republican cause.
London police will lay on a massive security operation in a bid to prevent trouble at the wedding, following riots in London at the end of March on the sidelines of a huge rally against government cuts. The dress will most likely have a train tailing behind it. But like all the details about the garment, it will be top secret until wedding day. He will do his RAF helicopter pilot's uniform when he weds Kate.
British artist Lydia Leith has produced souvenir sick bags for those who find the hype around the wedding too much to stomach. Archbishop of Canterbury Rowan Williams, the head of the Church of England and the leader of the world's Anglicans, will marry the couple. They reportedly amd bravely, invited several of their old flames. He is said to have asked former girlfriends Rose Farquhar and Jecca Craig, while she invited Rupert Finch.
The video sharing website will offer live streaming. They will also use microblogging site Twitter to announce their engagement in the November - alongside an old-fashioned press release. The second royal wedding this year will see cousin Zara wed England rugby union captain Mike Tindall on July 30. She has reportedly dubbed William and Kate "Ken and barbie".
Source - AFP

24.4.11

Alien Makhluk Asing Ufo Dijumpai Lagi...

Sekarang ni banyak cerita pasal alien kan. Adakah makhluk asing ni semua wujud? Baru-baru gempak satu dunia bangkai mayat mereka berada di Russia dalam Youtube. Macam betul, tanpa kaki, tangan dan yang lain tu kecik saja, macam kurang makanan vitamin. Berani juga kalau saiz ketot ada peluang nak gaduh hempap. Jangan lah mula datang ramai-ramai macam pendatang, nak cari kerja juga ke, mungkin ekonomi dah kurang, nak cari tempat baru.

Kenapa badan mereka macam bentuk separuh binatang, nampak geli pun ada. Macam mana nak terima mereka, sebab tu kita tak pernah juga. Macam kita sama-sama takut, berbeza sangat, dengan mata besar, bentuk kepala, kulit, jari dan telinga pelik halus dan aneh. Mungkin ramai yang tersilap, ingatkan toyol, ada juga iras-iras juga. Semenjak kebelakangan ni, ada banyak kes penemuan ufo, malah dekat Indonesia rusia di planet Marikh dan Jepun baru-baru ni pun ada pasal dekat ladang sawah padi dan semasa tsunami pun kelihatan.

Mari kita sama-sama renungkan dan fikir secara rasional menurut islam apa kah semua ini. Adakah planet lain di dalam bahaya, sampai mereka pun berhujrah ke sini atau mereka ingin menyampaikan sesuatu maklumat kepada manusia. Sekiranya sesiapa yang terserempak atau terjumpa, jangan lari atau asyik nak bakor jer, kita mesti berani dan ambil iktibar untuk mendekati mereka. Kita pun juga ingin tahu sesuatu dari mereka, walaupun bahasa kita tentu berbeza, tapi ingin tahu bagaimana pemikiran dan teknologi mereka yang begitu canggih. Mungkin mereka tahu bagaimana nak mengguna kenderaan tanpa menggunakan petrol atau alat komunikasi lebih hebat dari internet. Bayangkan peluang yang hebat ini, so kita tunggu, nanti ada maklumat baru sebab gayanya mereka semakin mendekati.
There was an error in this gadget

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...