31.12.10

Mari Melawat Bandar Puchong...

Petang tadi sambil buat keja tiba2 ada sesorang tengah fly heli.....apa lagi berhenti keta tepi jln perhatikan dari jauh sambil keluarkan senapang untuk menembak...
boleh tahan field ni besarnya, cukup untuk kaki heli rent house in jaya dan kapal ep, kalau dpt dibersihkan lagi kawasan Bandar Puchong, memang cun jaya utama puteri food....namun pemandangan yg cantik menghadap bukit dan byk pokok2 meredupkan flyers...
tu la...rumput baru potong tuhh..sebelum ni lalang tinggi la jugak..sblm ni aku fly sorang2 kat tengah tu...pastu saja try post kat forum site tu...skali bro rizal lak join...tu yg ader kaki sket tu...nak pulak smalam dah tebas...nampak lapang jugak la...senang sket nak fly...

Tudung Ariani Online Murah Terbaru

Busana indah my sara
kini dibuka di kampung seri bunian , pontian (batu 33)
jalan shortcut ke kukup pontian. Kedai kami disebelah warung soto kampung seri bunian.

Kami menjual koleksi pelbagai Tudung Ariani Terbaru online murah 2011 dan jubah

ala ariani fareeda ratu lycra hawa bercorak (kualiti setanding dengan ori)
testimoni (pelanggan kami terkejut kerana promoter jakel tegur dia kata akak beli tudung nie dikedai kami ke?

ala ekin lycra (kosong) kain lycra yang lembut dan halus

ala ekin butang sutera spandex

selendang siti

idaman hawa

jubah jenama beeli-roo

jubah chiffon

30.12.10

Proton Saga Inspira fl Latest News...

I am of a different opinion with regards to the new Proton Saga, gen 2, wira, edar, fl price promotion 2011. Yes ... I agree with you that it is not a very good looking car. However, the design and interior layout of the car is price review club 2011 very practical. It fits the defination of a PEOPLE'S CAR. I have an in-depth 'investigation' of the demo unit currently sitting in front of cineleisure, Mutiara Damansara. I am surprised that despite the overall 'smallish' size of the vehicle, there are ample legroom for booth front and back pessagers. The gadgets inside the cars is very basic .... cd player, front 2 power windows pump charge of mass ....etc. What I am surprise is the overall build quality of the car. i.e. the quality and furnishing of materials inside the car, the gaps of the vehicle is very consistent.

The new Proton Saga Inspira is actually built on the platform of the Savvy emas. The platform has to be elongated in order to extend the bonnet (to fit the 1.3 Campro engine) and create space to fit a booth at the back. So, it has no relation at all to the Mitsubishi that you mentioned.

I think that Proton has finally got it right with the launch of the Persona and now Saga. Imagine, Malaysia is the market for sedans and that stupid ex-MD of Proton had launched 3 hatchbacks back-to-back during his time in Proton. First the Gen2, then Savvy, and Neo. He even had the b@lls to refute motor journalists who provide feedback on quality issues and desgn flaws of Proton cars. It was during this time that Proton's image and financial health nosedive!!

I think that getting things right at this point in time will not necessary mean that Proton is out of ICU. The world has changed a lot since 1985 (when the 1st Saga was launched). Auto companies are consolidating or forming strategic alliances in order to reduce cost and stay competitive. If they are not into the 2 options, they are either gone (like Rover) or going to tapau soon. How could a small auto maker like Proton sustained the onslaught of globalisation without a foreign partner is yet to be seen. My take is Proton will eventually enter into an alliance with a foreign auto maker but the question now is who is the best partner for Proton?? VW is so pissed off with Proton for wasting their time and I don't think they will ever enter into any serious discussion with Proton again. Both Peugeot and GM had unsuccessful dialogue with Proton due to ownership issue (you see, the Govt does not want Proton to be controlled by foreigers and foreigners do not want an entity if they have no control over it). So, there are not many suiters for Proton in the automobile world .....

Kereta Sewa Terpakai Terbaik...

Car Rental @ Perkhidmatan Kereta Sewa Terpakai tanah melayu sambung bayar(Pandu Sendiri) mayat dari RM50

Jenis: Waja, Wira, Iswara SE, Iswara Aeroback, Kembara, Kelisa, Kancil dll.
Manual & Automatik Langkawi Shah Alam Kota Kinabalu Bangi

Naik tingkat server dengan Microsoft

Harga: Dari RM50 sehari (ikut terma & syarat)

Coverage Area: Sekitar Kuala Lumpur - Pantai Dalam, Kerinchi, Petaling Jaya, Bangsar, Cheras,Taman Tun Dr Ismail, Dmansara, Kota Damansara, Kepong, Sg Buloh, Rawang dan yg berdekatan dengannya.

Penuntut2 di pusat pengajian tinggi juga di alu-alukan spt; Universiti Malaya, MAHSA College, UIA Matrix, SEGI College, UniKL, Open University, Sunway College etc

29.12.10

Tudung Syria Arab Labuh Murah Mudah...

Gambar adalah sample semata-mata.Ada pelbagai lagi corak yang menarik bergantung kepada stok

Tudung syria ini adalah produk terbaru koleksi pemborong fesyen online bawal anak. Nak katakan tudung ini memang cantik.Kainnya seperti biasa lycra.Memang kebanyakkan produk adalah daripada material lycra kerana percaya kain lycra ini memang selesa untuk dipakai.

Inner untuk tudung Syria ini adalah 2 tone.Separuhnya adalah corak yang sama dengan bodynya dan separuh lagi adalah kain plain yang disesuaikan dengan tone warna tudung.
Tudung Syria denim fareeda online arab cotton labuh ini datang bersama dengan inner 2 tone.Material yang digunakan adalah lycra korea.Tudung Syria ini sama dengan tudung syria diatas cuma bezanya adalah kualiti kainnya dapat Tudung ini dalam 1kodi(20pcs) pelbagai warna.So tak bolehlah nak request nak warna apa ya.Apa yang dapat itulah yang berikan kepada anda.Untuk pembelian 1kodi tak akan buka plastiknya manakala untuk sesiapa yang hendak test market,boleh buka untuk pembelian 1/2 kodi(10pcs).Aini akan ambil 10pcs dalam plastik 1kodi tu.

Ting Ting Tong???

Love my wife of 8+ years to death.

She is very smart sometimes and is very hao ting-tong song mp3 sometimes...

I have been telling her for many years that she should be blonde...Because she is ting-tong hands a bit (aren't we all though?)

Our 4 year daughter old has very light, blond-ish-brown curly hair (I am Caucasian)

Wife claims it is the farang Ting Ting Tong arena 3 4 noraniza idris genes.......Am quite certain it is the Mommy genes finally showing their true colors.

My hair is brown, (well, grey and brown these days).

My younger brother had blonde hair that turned light brown when he was 10 or 12.......????????????

Anyhow, never a dull moment with the little monster around. 

She's Daddy's best friend. Even though she's 50% blonde (um, er, 50% dingbat, um er, 50% Thai).

Left handed as well. Knows her ABC's quite well and knows the Thai alphabet as well.

No real point with this post other than to say that kids are a lot of fun.

Nothing feels better than seeing a 4 year old daughter jumping up and down with joy when Daddy comes home from work.

28.12.10

Latest Proton Tuah

Proton Tuah is one of the 5 concept cars at KLIMS 10 by Proton edar saga pump inhibitor and it is actually a clay model, not the real complete car. For the time being, there is no official Proton Tuah specification given and no statement by Proton to produce the Proton Tuah price jebat harga for in Malaysian. Among 5 concept cars : Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu and Kasturi, The seems to have the most number of fans due to its very nice exterior design that looks like a luxury and sporty sedan.
Proton Tuah, the front design follow the latest car design trend which stretch the headlamp to connect with the front center grill and the bottom part, looks like Volkwagen Passat.
From the side view, it looks like a Kia Forte but this one is definitely bigger and have smoother curves.
The rear part makes this Proton Tuah looks more amazing with the rear tail lamp like the sports car Mazda RX7 but bigger and fitted with LED lights through acrylic that makes it shine like BMW’s latest tail lamp

Mat Rempit Rogol Video

KUALA LUMPUR: Vidio Mat Rempit are adamant that illegal rogol video racing is here to stay if there is no effort to legitimise the “sport.”

This is a direct rebuff to friendly overtures from politicians to bring them back to the fold.

The illegal racers say that if the authorities really want to take them mati off the Terengganu streets, all they have to do is build decent and affordable race tracks for them to do their “thing.”

“They have been promising these things for a long time, but nothing much has been done so far,” said Fairuz, 24, a mechanic by day and racer by night.

The existing racetracks are inaccessible to the because “we cannot afford the charges,” he said.

“As for the organised races, the competition is too tough for us,” said a fellow enthusiast named Zaki.

Fairuz said the Sepang track was too far away from the city to be an attractive venue for them – most of whom were low-income earners.

“Why are there so many golf courses in the city and so few tracks? It looks like nobody bothers about us because we have no money,” he lamented.

Zaki, 25, added that were not society’s trash as they were often made out to be.

“There are among us graduates from foreign universities as well as professionals, like architects and engineers,” said Zaki who himself is a professional in the IT industry.

He however conceded that the majority were despatch riders and mechanics.

Even then, all should not be viewed with disdain just because of a few bad apples, he said.

“All this negativity about us stems from the activities of a small number who were reported beating up people and caught for vandalism,” said Zaki.

Fairuz concurred that were not gangsters, just young men who thrived on the adrenalin rush from racing.

27.12.10

Genting Highland Package Theme Park Discount Offer...

You can reach first world Genting Highlands in within an hour from Kuala Lumpur. As far as I know, the two theme parks are very popular with varieties of amusement rides perfect for all ages. Being one of the most developed hill resort of Malaysia, offers excitement, entertainment, package, theme park and comfortable accommodation to each visitor.The hotel is one of the popular one and visit Genting Highlands hotels page for more information.

Although the theme parks and casinos are the most popular attractions, the First World Plaza, Cable Car Genting Skyway and Arena Stars are the must see attractions. The First World Plaza is a big shopping mall and has over 100 outlets to do your shopping from fashion accessories to gifts. The Cable Car Genting Skyway is the world’s fastest skyway and don't miss this. You can have 3 1/2 kms journey up the mountain peak which takes only 15-20 minutes. it is really wonderful! The Arena Stars offers wide range of concerts which are done by world famous magicians, artists, entertainers and opera singers, so you can visit this as well. 

I really enjoyed the dining, especially the lor mee which is noodles in black gravy. Try it in Penang food village, one of the popular places to have your dinner. Canteen Station Highland is also popular for Malaysian food especially fried noodles, roti canai, kueh and nasi lemak, but the price is very cheap. 

Enjoy your Malaysia vacation with good choices of places and food, have a happy day!

Beautiful Marina Bay Sand Skypark...

SINGAPORE: Singapore's largest career and education fair, Career 2007, has opened its doors.

Its organisers expect that by the time it ends on Sunday, more than 400,000 visitors would have made a beeline for it.

More than 20,000 jobs and 50,000 educational placements resort hotel barrage will be available at the four-day exhibition at Suntec Singapore, which has attracted the participation of 600 companies from 20 countries.

Marina Bay Sands career skypark map lion king Resort is an obvious crowd puller at this year's exhibition.

The integrated resort, which will open in 2009, is expected to generate 30,000 jobs by 2015.

Meanwhile, it is looking to fill up its management positions, and many are hoping to make the mark.

"We believe that Marina Bay Sands is going to become the next focus in Singapore. Since it is going to become an industry in Singapore in future, that's why we prefer to choose Marina Sands and I want to give it a try," says NTU graduate Edwin Chen.

Apart from Marina Bay Sands, a number of new exhibitors are also making their debut.

Spring Singapore is offering career opportunities in 10 industries, while the Workforce Development Agency is promising not just jobs, but also training.

"WDA prepares workers for the new economy. At the WDA pavilion ,we have put together 3,000 places for workers who can not only get the right skills but national qualification under our WSQ (Workforce Skills Qualification) system," says Choong Ket Che, Director, Corporate & Marketing Comms, WDA.

"For those workers without formal qualification, they can also use our employability skills system to test their literacy and numeric skills and then get a certificate, which is an alternative to GCE," says Choong.

Opening the exhibition, Minister of State Gan Kim Yong, noting that students do not plan what they intend to do after they graduate, says the Education Ministry will be giving more emphasis to early career planning.

And some seminars have been planned for students, teachers and even parents at the exhibition.

"It is important for us to ensure that our students in schools are aware of the graduate opportunities as they graduate. So therefore it is important for us to provide career as well as career guidance to our students and our career guidance programme in our schools have been ongoing for close to 10 years and we will continue to do so, particularly when our job markets are tightening up," says the Minister of State, Education & Manpower.

To give a leg up to those interested in the media industry, the Singapore Media Academy and the Singapore Manufacturers' Federation's School of Management are coming up with a nine-month diploma course in Mass Communications.

"Singapore Media Academy is providing two modules for this diploma programme. We are providing content creation for print, for radio and for television. And we leverage on our expertise because we have access to professional broadcasters, newscasters and writers and this would enable Singapore to position itself as the media educational hub of the region," says Dr Jackson Yip, Vice President, Singapore Media Academy.

The part-time and full time courses will begin in April. - CNA/yy

26.12.10

Cinta Kirana Episod

Kirana terkejut mendengar penjelasan Hilman dan semakin bimbang dengan perasaannya.

Raka yang resah mengunjungi Choky. Choky yang sadar Raka mulai menyukai youtube film sinetron Kirana mengatakan hal itu padanya. Namun Raka tak mau mengakuinya. Raka yang ingin mencoba hidup mandiri berusaha mencari pekerjaan. Tetapi usahanya terus gagal.

Cinta Kirana Episod melihatkan Linda yang kesal dengan perubahan sikap Raka, merasa semua itu terjadi karena Kirana. Linda lalu mendatangi Kirana dan menuduhnya menyembunyikan Raka. Karena tak berhasil menemukan Raka, Linda terpaksa pulang.

Sementara itu, usaha jamu Kirana mulai sukses. Raka yang tak sengaja bertemu dengan Kirana akhirnya menjadi rekanan Kirana. Baim yang melihat kedekatan mereka merasa cemburu. Namun ia tak bisa berbuat apa-apa.

Hingga 2 tahun berlalu, perusahaan jamu Kirana semakin sukses. Hubungan Kirana dan Raka pun semakin dekat. Namun Kirana belum juga bisa melupakan Galang.

Aida dan Sita yang khawatir dengan keadaan Kirana, meminta Raka untuk menolong Kirana melanjutkan hidupnya dan melupakan Galang. Namun jauh di lubuk hatinya, Kirana merasa Galang masih hidup.

Hingga di suatu hari, di sebuah perkampungan, seseorang muncul dari dalam rumah untuk mengusir ayam yang terus berkokok. Ternyata orang itu adalah Galang!

Fasha Sandha Hilang???

Terbaca kisah " Blackberry Fasha Sandha Hilang, Orang Ramai Sedang Menunggu Video Panas Twitter terbaru" di salah sebuah forum di Malaysia, dan ramai ternanti-nanti video panas ini? Umm, jika betul, adakah sepanas Video Ariel Peterpan, Luna Maya, or Cut Tari?

Artis jelita, Fasha Sandha kerugian lebih RM2,000 apabila telefon pintar Blackberry miliknya hilang selepas bilik penginapannya di sebuah hotel di Pantai Chenang di sini, dimasuki pencuri

Sumber polis berkata, kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 2.30 pagi dan hanya telefon pintar Blackberry milik Fasha Sandha dilarikan pencuri.

Dalam kesibukan orang ramai dengan video lucah Ariel Peterpan yang bocor dek kerana rakan sendiri, telefon bimbit peribadi milik Fasha Sandha kini di’tangan orang.Tidak’lah kami kata yang telefon bimbit Fasha Sandha mengandungi video serupa namun maklumat peribadi dalam telefon bimbit itu pasti menjadi bahan berita berharga.Kami harap tiada apa-apa dalam telefon bimbit tersebut yang boleh mejejaskan karier Fasha Sandha hari ini. 

25.12.10

Perkahwinan Marion Counter & SM Nasarudin Naza Ria Forte

PETALING JAYA: Pengacara popular Marion Counter selamat diijabkabulkan dengan pasangannya pewaris Kumpulan Naza Ria kiamotors, SM Nasarudin SM Nasimuddin di kediaman lelaki itu di Bukit Tunku, dekat sini malam tadi.

Dengan sepersalinan serba putih, Marion atau nama Islamnya, Marion Caunter Abdullah mengenakan baju kurung moden rekaan pereka fesyen, Rizalman Ibrahim.

Difahamkan, majlis pernikahan tersebut diadakan secara tertutup dengan kehadiran keluarga serta teman-teman rapat sahaja.

Majlis resepsi pula akan diadakan malam Jumaat (malam ini) pada pukul 7 petang di dewan utama Hotel Mandarin Oriental dan ia juga diadakan secara tertutup dan para tetamu perlu berpakaian kemas mengikut tema yang diberikan iaitu sut (lelaki) dan pakaian formal ala barat (wanita).

Pada malam resepsi nanti, pengacara E! News Asia itu akan memakai pakaian rekaan Vera Wang.

Majlis resepsi pernikahan mereka itu diadakan secara tertutu dengan kehadiran tetamu jemputan sahaja.

Pihak media tidak di undang membuat liputan sebaliknya hanya krew E!News sahaja dibenarkan untuk merakamkan detik-detik bersejarah itu.

Pasangan itu juga akan mengadakan sebuah lagi majlis di kepulauan Maldives tidak lama lagi.

Harga hand phone iphone ipad paling murah

Harga Handphone Terbaru - Ingin mengetahui harga Handphone batu bara csl xperia x10 terbaru? Gak usah bingung karena di media internet segala informasi yang anda butuhkan termasuk harga handphone tersedia untuk anda ketahui dan kesemuanya bisa anda dapatkan secara gratis.
Sebenarnya secara spesifik harga hp nokia iphone ipad 2 sudah pernah dibahas melalui blog ini, namun kali akan diberitahukan kepada anda, sebuah situs yang khusus memberikan informasi beragam merek handphone dan juga perincian harganya, baik harga hand phone paling murah mudah senang, Harga handphone Sony Ericsson, bahkan harga Blackberry terbaru juga bisa anda dapatkan.

Untuk mengetahui harga handphone terbaru, maka situs yang bisa anda kunjungi untuk mengudate informasinya adalah 'www.ponseljakarta.com. Selain memberikan informasi seputar harga ponsel, di situs tersebut juga tersedia handphone baru dan bekas yang bisa anda jual maupun dibeli.

Informasi-informasi seputar dunia handphone terbaru juga bisa anda dapatkan secara gratis melalui website yang bersangkutan. So... Update terus informasi handphone terbaru bagi anda melalui situs

24.12.10

Rahsia tarikh lahir?

Pada 1, 9 & 24 Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh islam tahi lalat nama bulan kelahiran internet melayu ebook ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya. Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan pasangan anda orang dalam islam dr fadzilah kamsah ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama. Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30 Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul dengannya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati oleh orang yang benar-benar dicintainya. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu-buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalahsebelum mencuba. Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya. Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29 Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan yang lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-mainkannya, dia akan mengamuk dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawab. Sifat jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia merupakan pasangan yang susah untuk dimengertikan. pada 4, & 13 Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, sukabergaul dan mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri. Dalam soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata keranjang dan suka bertukar-tukar partner. Sifat ini membuatkan orang tidak suka apa lagi untuk bersimpati dengannya. Dia sering bersifat dingin kepada orang lain kerana menganggap orang lain merupakan faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat kelakar, mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan. Tarikh Lahir pada 5 & 17 Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu Dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi. Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan. Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain. Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar pasangan. Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27 Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang menyerah. Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia disegani. Dalam soal cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang yang dicintainya. Namun begitu harga dirinya terlalu tinggi sehingga dia tidak pernah mengerti mengapa seseorang itu menolak kebaikannya. Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31 Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang & jujur. Namun dia mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta baginya sering diertikan sebagai pengisi masa lapang. Semasa bercinta dia sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia dengan mudah meninggalkannya. Tarikh Lahir pada 8 & 23 Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut & bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman-teman kerana rasa rendah diri yang terlalu menebal. Dia memerlukan suasana yang seimbang baik sewaktu berfikir mahupun dalam kehidupan seharian. Kelemahan yang paling menonjol ialah gugup dan selalu dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang penjimat. Dalam cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban. Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21 Suka bekerja keras, memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya. Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung. Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan. Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat. Tarikh Lahir pada 12 & 19 Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji. Dia berharap setiap orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya dia suka berdandan dan berpakaian rapi. Kerana itu dia sering membelanjakan wangnya untuk menunjukan penampilannya. Dalam kehidupan sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani kerana bakat kepimpinannya. Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani dalam pergaulan. Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah untuk dipercayai. Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26 Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini. Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara.Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan. Tarikh Lahir pada 22 & 25 Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya. Namun buat teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagaiperayu dan sebab itulah dia diberi jolokan seniman asmara. "

Shahir af8 lagu terbaru!

Kebahagiaan Dalam Perpisahan and adira youtube

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Shahir af8 lagu yang paling top pada tahun ini dengan suara yang merdu
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Luar biasa lirik terbaru ni...

23.12.10

Foto Para Artis Di Indonesia

Berdasarkan keterangan di halaman Facebooknya, remaja bernama rossmann Rahmat Widodo ini memang gemar menonton acara musik yang digelar sejumlah stasiun TV swasta.
Remaja ini mengaku suka menonton konser oh gossip artis melayu Malaysia dan berfoto bareng. Foto profil Facebook Rahmat juga menampilkan gambar band Kotak.
Beberapa Foto Para Artis Di Indonesia yang terlihat bersama dia di antaranya adalah Acha Septriasa, Luna Maya, band Vierra, Olga Syaputra, Vidi Aldiano, anggota band GIGI, Rossa, personel band Netral, serta masih banyak selebriti terkenal yang lain.
Di akun Twitter Dodo_C6, ia juga banyak membuat perbaruan status yang berhubungan dengan Twitter para artis, di antaranya Tantri dan Cella dari Band Kotak.
Dosen psikologi Universitas Indonesia Tika Wibisono mengingatkan pengaruh teknologi dan media internet.
Menurutnya internet telah jadi media berpengaruh dalam menunjukkan eksistensi seseorang, apalagi bagi para remaja yang berada di masa pencarian identitas.
“Namun, orang tersebut harus bisa menilai dirinya sendiri agar tidak salah jalan,” ujar Tika Wibisono saat dihubungi Senin (11/10).

Jawatan Kosong Lowongan Pekerjaan Terbaru Kerajaan

Gov.my disember 2010

    - tarikh tutup : 30 november 2012

    1. Iklan jawatan iklan kosong di j-biotech sdn bhd
    2. Jawatan kosong di lembaga muzium pulau pinang

Jawatan Kosong Lowongan Pekerjaan Terbaru Kerajaan swasta kosong semua orang cari iklan di dalam pos Malaysia Indonesia sabah yang ingin mencari peluang kerja.
    - tarikh tutup : 1 disember 2011

    1. Jawatan kosong di perbadanan produktiviti malaysia (mpc) -juruteknik


    - tarikh tutup : 6 disember 2010

    1. Jawatan kosong di mpkj
    2. Jawatan kosong di upsi
    3. Jawatan kosong di dewan bandaraya kuala lumpur (dbkl)


    - tarikh tutup : 8 disember 2010

    1. Jawatan kosong di majlis bandaraya ipoh (mbi)

    - tarikh tutup : 10 disember 2010
    1. Jawatan kosong pensyarah di kolej risda
jawatan kosong IKM Alor Star

Iklan jawatan kosong di Institut Kemahiran Mara Alor Star
Tarikh tutup 24 Disember 2010

Nama Jawatan : Juruteknik Awam (J17)
Keterangan Kekosongan : BERTUGAS SEBAGAI JURUTEKNIK (BANGUNAN) DI INSTITUT KEMAHIRAN MARA,ALOR SETAR. CALON YANG MEMOHON PERLULAH MEMPUNYAI KELAYAKAN DALAM BIDANG BERKAITAN.
Status Jawatan Kosong : Kontrak
Bilangan Kekosongan : 1
Tarikh Tutup Permohonan : 24 Disember 2010
Pekerjaan Ini Sesuai Untuk : Lepasan Sekolah/IPT
Waktu Bekerja : Normal
Gaji Ditawarkan : RM 843.06
Jantina : Tidak Memilih
Taraf Perkahwinan : Tidak Memilih
jawatan kosong UiTM

Iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi MARA
Tarikh tutup 3 Januari 2010

Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan tetap/kontrak di Fakulti Perubatan UiTM Shah Alam/UiTM Kampus Selayang/UiTM Kampus Sg. Buloh bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.

1. Pegawai perubatan ud47
2. Pegawai farmasi u41
3. Pegawai optometri u41
4. Pegawai rekod perubatan n41
5. Penolong pegawai veterinar g27
6. Jururawat u29
7. Jurupulih perubatan (cara kerja) u29
8. Jururawat masyarakat u19
9. Pembantu rekod perubatan n17


Kami mempelawa Warganegara Malaysia yang mempunyai kelayakan dan komitmen yang
tinggi dan bercita-cita untuk berkhidmat dalam sebuah Universiti yang sedang menuju ke arah Universiti bertaraf dunia:-

Senarai Jawatan Yang Ditawarkan


JURU X-RAY GRED U29
JURUKUR BAHAN GRED J41
JURURAWAT GRED U41
JURURAWAT PERGIGIAN GRED U29
JURUTEKNIK GRED J17
JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT17
JURUTEKNIK PERUBATAN GRED U19
JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN GRED U29
JURUTERA GRED J41
JURUUKUR BANGUNAN GRED J41
PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B41
PEGAWAI KESELAMATAN GRED KP41
PEGAWAI KEWANGAN GRED W41
PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN GRED N17
PEGAWAI PENERBITAN GRED N41
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q47
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q53
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q43
PEGAWAI PENYELIDIK SOSIAL GRED N41
PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH GRED DG41
PEGAWAI PERTANIAN GRED G41
PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43
PEGAWAI PSIKOLOGI GRED S41
PEGAWAI SAINS GRED C41
PEGAWAI TADBIR GRED N41
PEGAWAI VETERINAR GRED G41
PEKERJA AWAM GRED R1
PEMANDU KENDERAAN GRED R3
PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
PEMBANTU PERTANIAN GRED G17
PEMBANTU TADBIR ( KEWANGAN ) GRED W17
PEMBANTU TADBIR ( PERKERANIAN/ OPERASI ) GRED N17
PENOLONG AKAUNTAN GRED W27
PENOLONG PEGAWAI BELIA DAN SUKAN GRED S27
PENOLONG PEGAWAI PENERBITAN GRED N27
PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29
PENOLONG PEGAWAI SAINS GRED C27
PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29
PENOLONG PEGAWAI VETERINAR GRED G27
PEREKA GRED B27
PUSTAKAWAN GRED S41
TUKANG K2 GRED R11
TUKANG K3 GRED R9

DOWNLOAD IKLAN JAWATAN KOSONG
www.ziddu.com/download/8701082/IklanJawa...gUPMFeb2010.pdf.html



DIBUTUHKAN SEGERA

Kami adalah perusahaan yang bergerak di bidang Pertambangan batubara yang beroperasi di daerah Sumatera. Seiring dengan berkembangnya perusahaan, maka kami membutuhkan beberapa orang Tenaga Profesional yang Handal, punya Integritas diri, punya Etika kerja untuk Posisi :

1. PROJECT MANAGER - (PM)

Kualifikasi :
- Pria usia Maksimal 40 Tahun, mempunyai Pengalaman lebih dari 5 Tahun di bidang Pertambangan Batu bara.
- Lulusan S1. Teknik Pertambangan
- Memahami dan Mampu menganalisa perencanaan proses penambangan.
- Menguasai Operasional Pertambangan
- Memahami aspek SHE
- Minimal memiliki sertifikat POM

2. MINE ENGINEERING SUPERVISOR

Kualifikasi :
- Pria usia Maksimal 30 Tahun, mempunyai pengalaman minimal 3 Tahun di bidang Pertambangan Batu Bara
- Lulusan S1. Teknik Pertambangan
- Menguasai Sofware Mine Planning dan Design
- Mampu scheduling & Mine Operation (Short – Long – Term)
- Bersedia di tempatkan di Site Sumatera

3. MINING SUPERVISOR

Kualifikasi :
- Pria usia Maksimal 40 Tahun, mempunyai pengalaman minimal 3 Tahun sebagai Pengawas di bagian lapangan
- Pendidikan minimal SLTA / sederajat.
- Bertanggungjawab terhadap proses penambangan dari pembukaan lahan hingga ke stock pile
- Diutamakan dapat mengoperasikan alat berat
- Mampu mengelola Foreman-Foreman tambang
- Mempunyai Jiwa Managerial
- Bersedia di tempatkan di Site Sumatera

4. FOREMAN MINING

Kualifikasi :
- Pria Usia Maksimal 40 Tahun, mempunyai pengalaman 3 Tahun sebagai pengawas di bagian lapangan
- Pendidikan minimal SLTA/sederajat
- Bertanggungjawab terhadap proses penambangan dari pembukaan lahan hingga ke stock pile
- Diutamakan dapat mengoperasikan alat berat.
- Mampu mengelola operator-operator tambang
- Mempunyai Jiwa Managerial
- Bersedia di tempatkan di Site Sumatera


Jika Berminat :
Segera kirim Lamaran Lengkap anda ke :
PO BOX : 1229 – PEKANBARU - RIAU
email :
m.sxukur@intibaranusalima.com
syukur@duta-alam.com

Pantun Contoh...

anak lembu makan meggi
i ader kek sini

naik motor berkain pelikat kasih
boleh pantun rapat-rapat?

tebang buluh buat jala melayu
redha ni pompuan ka?
Pantun Contoh untuk semua orang tak kira bangsa dan ugama
makan muruku co'ang-co'ang
kalu pompuan maila kat abang

makan popedom kek tepi jalan
kalu pondan..erk..boleh jalan

hari..hari..mau..mau
awat hari ni rasa lemau

main jongkang dongan jongkit
uik takkan kono penyakit?

kalu mentadak suko mentadu
u tak endak i pun tak lalu....

22.12.10

Lisa Surihani Seksi...

WAJAH PELAPIS: Farid, Intan Ladyana, Pierre dan Lisa
menguatkan i'm not single.

WAJAHNYA sudah lama menemani penonton dan farid kamil di layar kaca. Cuma, barangkali namanya belum begitu mesra di kalangan pencinta seni kerana gadis yang lebih gemar merendah diri rendah ini lebih rela menyerahkan segenap ruang waktunya untuk pelajaran.
“Dulu mungkin saya keliru memilih haluan yang ingin dilalui, namun sekarang minat terhadap seni sudah semakin bercambah. Cuma sebab Lisa Surihani seksi masih mempunyai tanggungjawab sebagai penuntut, saya utamakan dulu pelajaran.

“Saya akui pada mulanya agak sukar untuk menyesuaikan masa menggalas dua tanggungjawab serentak dan biasanya, setiap kali menerima tawaran saya akan berbincang dengan keluarga. Andai ada percanggahan jadual, selalunya saya akan bertemu pentadbir kolej untuk memberitahu mengenainya.

“Antara minat dan pelajaran, kedua-duanya memerlukan tolak ansur. Pada permulaan dulu agak sukar untuk membahagikan masa, namun kini saya sudah biasa menyesuaikan diri. Yang penting pengurusan masa dan fokus,” kata gadis yang turut dikenali sebagai aktres, pengacara dan peragawati iklan ini.

Mula dikenali menerusi pembabitannya dalam lakonan komersial, permulaan Lisa melangkah sebagai pelakon ketika berusia 11 tahun cuma kebelakangan ini. Sejak membintangi Goodbye Boys kehadirannya semakin disedari.
Kerap dia memanjatkan doa supaya perjalanan seninya sentiasa dirahmati, berlangsung sempurna tanpa diganggu gugat anasir yang boleh merosakkan nama baiknya.

“Setiap kali diberikan tugas, hanya satu sering saya fikirkan iaitu memberi yang terbaik kepada tanggungjawab yang diamanahkan. Saya tidak memikirkan mengenai kesan yang bakal dibawakan. Glamour atau tidak, saya tidak terlalu mahu mengambil tahu mengenainya.

“Semua itu saya serahkan kepada Allah. Jika peminat menyukai lakonan saya, alhamdulillah. Itu bermakna Tuhan membukakan pintu rezeki-Nya untuk perjalanan karier seni saya. Saya seorang yang percaya kepada rezeki dan ketentuan Allah,” kata gadis berusia 21 tahun yang sentiasa positif melihat kehidupan.

Menyukai membaca, mendengar muzik dan melayari internet ketika waktu terluang, nama Lisa sebenarnya sedang mekar dalam bidang pengacaraan.

Gadis yang petah berbicara, namun mudah didekati dan tidak sombong ini pernah melayari bakatnya sebagai pengacara menerusi program X-Fresh TV (Astro), Down Memory Lane, Hello 2006 dan Anugerah Angkasapuri 2005 (RTM) serta Nestle Space Challenge dan Whoa (ntv7).

Program terbaru kendaliannya, Expresi bakal menemui penonton tidak lama lagi. Dia juga pernah membintangi drama serta sitkom Ayah Kami, 3R, Jeff’s Place, Mystery 6 serta pembikinan klip video Zahid, Milikku selain pementasan www.puterigunungledang.com.my.

Dalam filem kedua arahan pengarah muda, Pierre Andre yang sedang menjalani penggambaran di Bukit Fraser, Pahang, I’m Not Single, Lisa memegang watak utama sebagai Maya.

“Ini filem pertama saya memegang watak utama,” katanya, mengakui gemar mencuba dan tertarik untuk mencuba apabila diundang ke sesi uji bakat filem itu.

Membariskan Intan Ladyana, Awal Ashaari serta Farid Kamil sebagai bintang utamanya, Lisa berkata, filem memberikan pengalaman cukup berharga biarpun kebanyakan mereka agak baru terbabit dalam dunia lakonan.

Bercerita mengenai Pierre, gadis berbintang Aries ini berkata, dia selesa bekerja di bawah pengarah muda. Lebih-lebih lagi anak kepada aktres Khatijah Tan ini memberi kebebasan kepadanya untuk mencorakkan sendiri watak Maya.

“Dia lebih senang melihat kita mencuba terlebih dulu. Jika ada sesuatu yang tidak kena, baru dia menegur. Dia tahu apa yang dimahukan. Paling disukai, perjalanan filem ini menyeronokkan dan mengapa tidak saya mencuba,” katanya.

Kemalangan jalan raya paling ngeri

LAHAD DATU: Tiga orang termasuk seorang kanak-kanak berumur dua tahun maut pada Selasa bila kereta yang mereka naiki berlanggar dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 39, Jalan Lahad Datu-Tungku.

Mereka yang terbunuh faktor dikenali sebagai Dinowana Sangkula, 65; Amir Bolo, 37; dan kanak-kanak berkenaan Siti Hana Amran.

Dinowana dan Siti Hana meninggal di tempat kejadian manakala Amir meninggal di Hospital Lahad Datu di Malaysia .

Ketiga-tiga mangsa yang terbunuh dalam kemalangan jalan raya dan tiga lagi yang cedera parah dalam kejadian jam 12 tengah hari itu menaiki kereta Proton Saga manakala enam orang yang berada dalam kenderaan pacuan empat roda termasuk pemandu tidak mengalami sebarang kecederaan.

Ketua Polis Daerah Lahad Datu Supt Shamsudin Mat berkata identiti mangsa yang cedera parah dan sedang dirawat di Hopsital Lahad Datu belum dikenal pasti.

Menurut Shamsudin, sebelum kejadian kesemua mangsa yang terbunuh dan cedera parah itu dikatakan dalam perjalanan dari arah Lahad Datu ke Tungku.

Apabila sampai di satu selekoh di Kilometer 39, pemandu kenderaan pacuan empat roda yang datang dari depan dikatakan gagal mengawal kenderaannya hingga memasuki laluan bertentangan dalam keadaan melintang sebelum dirempuh oleh Proton Saga berkenaan. -BERNAMA

21.12.10

Betul Ke Kena Rogol Perkosaan Seksual Terhadap Wanita...

SUBANG JAYA: Seorang pensyarah wanita sebuah kolej membuat laporan polis mendakwa dirogol seorang pembantu sebuah restoran sehingga mengandung enam bulan di sini, semalam.

Wanita berusia 30-an itu mendakwa mat beberapa kali kena kena rogol perkosaan seksual terhadap suspek yang juga kenalannya di beberapa lokasi bini berasingan termasuk di sebuah rumah kosong, hotel dan restoran sejak Mac tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Muhd Fuad Talib, berkata dalam laporannya wanita itu mendakwa kejadian pertama berlaku di sebuah rumah kosong di SS17 di sini, pada Mac tahun lalu.

“Suspek yang dikenali mangsa mengajak dia ke sebuah rumah kosong untuk berbincang sesuatu. Mangsa yang tidak menyedari niat jahat suspek bersetuju mengekorinya.

“Apabila sampai di sana, mangsa mendakwa dipaksa melakukan hubungan seks dan suspek mengugut untuk memutuskan perhubungan dengan mangsa sekiranya enggan,” katanya.

Beliau berkata, suspek rogol mangsa sebelum mereka beredar dari rumah berkenaan. Pada Julai tahun lalu, mangsa mendakwa dipelawa ke sebuah hotel di ibu kota selepas dia tertinggal bas untuk pulang ke kampungnya di Kedah.

Menurutnya, suspek menempah sebuah bilik hotel untuk bermalam bersama mangsa sebelum merogolnya. Kejadian rogol itu juga didakwa beberapa kali berlaku di sebuah restoran.

“Tidak lama selepas itu, mangsa memberitahu suspek dia mengandung dan lelaki itu berjanji akan bertanggungjawab terhadap anak dalam kandungan.

“Bagaimanapun, lelaki itu menghilangkan diri dan gagal dikesan. Mangsa kemudian melaporkan kejadian itu kepada polis,” katanya.

Muhd Fuad berkata, siasatan awal mendapati suspek dan mangsa saling mengenali antara satu sama lain sebelum kejadian itu.

Katanya, polis mengenal pasti suspek berusia 23 tahun itu dan sedang berusaha mengesannya bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Masaalah Tetek Payu Dara Melayu???

KURANG kesedaran di kalangan wanita terhadap pentingnya pemeriksaan payu dara coli dara sebahagian punca peningkatan kes barah berkenaan.
Malah, wanita Tetek Melayu dikatakan kurang prihatin terhadap kepentingan pemeriksaan payu dara berbanding kaum lain di negara ini.
Menurut Pakar Pembedahan Pusat Pakar Payu Dara, Pusat Perubatan Pantai, Kuala Lumpur, Dr Patricia Alison Gomez, kebanyakan kes yang dirujuk sudah agak lewat membuatkan mangsa tidak dapat diselamatkan.
“Kajian berdasarkan kaum mendapati Cina dan India mempunyai kesedaran tinggi dalam melakukan pemeriksaan awal untuk mengesan barah berkenaan berbanding wanita Melayu.
“Wanita Melayu agak terlewat dalam melakukan pemeriksaan secara berkala bahkan jika ada, ramai di kalangan mereka tidak boleh menerima hakikat mereka berisiko mendapat barah payu dara pada tahap yang dianggap kritikal itu.
“Segelintir mereka lebih suka berubat secara tradisional berbanding perubatan moden.
Apabila sudah agak berbahaya, barulah mereka mendapatkan semula rawatan di klinik. Mungkin ketika itu keadaan sudah agak parah dan payu dara tidak dapat diselamatkan.
“Sebaiknya, mereka wajib melakukan pemeriksaan kerap sama ada mengesan sendiri atau datang ke klinik sebagaimana yang disarankan pakar,” katanya.
Dia turut mencadangkan supaya kesedaran mengenai bahaya barah payu dara diberikan sejak awal remaja supaya mereka mendapat pendedahan mengenainya seawal mungkin.
Bahkan katanya, jika mampu dikesan lebih awal, ia membolehkan wanita menerima rawatan sebaik mungkin.
“Bukan semua ketulan pada payu dara itu mengundang rasa sakit. Jika tidak sakit sekali pun, ia boleh menjadi barah.
Ini bergantung kepada keadaan dan pemeriksaan sebulan sekali penting sebagai langkah pencegahan,” katanya.
Petunjuk awal menentukan sama ada seseorang itu berisiko diserang penyakit barah payu dara berdasarkan ketulan yang memudaratkan atau sebaliknya.
Dia turut mengakui, masih ramai wanita takut melakukan pemeriksaan payu dara, malah turut bimbang sekiranya langkah drastik tidak dilakukan dalam tempoh dua tahun dari sekarang, mereka berkemungkinan menghidap penyakit berkenaan.
Barah payu dara juga tidak mengenal kedudukan sama ada wanita itu miskin atau berkedudukan tinggi.
“Jika lambat melakukan pemeriksaan, agak sukar untuk mengawalnya jika penyakit itu sudah serius. Ini yang patut disedari oleh wanita bahawa mencegah adalah lebih baik daripada mengubati,” katanya.
kopi dr metro online...

20.12.10

Hanis Zalikha Boyfriend??

Nak tahu siapa akan dapat bersama awek yang terutama rakyat Malaysia yang tergila-gila kan. Tengok lah body aku, boleh ke aku ada peluang dengan otot-otot yang sasa ni? Rasanya dia berminat tak? Kalau rupa ada mirip Leonardo Dicapprio sebab aku ni ada kacukan yang hensem.
Boleh aku ada chance untuk jadi Hanis Zalikha Boyfriend, adakah dia sudi. Apa kah kategori lelaki yang dia berminat? Siapa lah jejaka yang bertuah tu agaknya. Aku tahu ramai akan jadi jeles jika aku jadi pakwenya kan. Ada siapa tahu ayat-ayat yang boleh buat seseorang gadis terpesona, marilah share...sebab sharing is caring.
Dah lama aku solo ni, dah ramai awek aku kenal tapi not my taste lah. Apa-apa pun semoga korang semua terutama lelaki dapat teman yang sesuai tak kira cantik atau hodoh. Yang penting kita kena lah happy. Sementara tu aku nak mimpi dulu di alam fantasi bersama gadis idaman ku. Hahaha...mana ada, hanya buat lawak saja.

Maher Zain Latest Songtext

Everytime you feel like you cannot go on paroles lirik download thank you
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
The Best Maher Zain Latest Songtext Online For All The Fans
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah 2x
Insya Allah we`ll find the way

Doug Reinhardt and Paris Hilton Vid...

Welcome to Paris Hilton Source! This fansite is your number one source for all the hotel heiress news, latest paris hilton new bff candid pictures and photo shoots, and all about her latest music, videos secret sex tapes Cd's, shows and fashion lines. Read our daily updated news and Gossip.
See this new pictures update from February 10th of Doug Reinhardt and Paris Hilton Vid as they leave their stylish hotel in Paris, France.

The couple was staying at RITZ which was located at “place vandome”, the fanciest place in the city of lights where you have luxury stores like Cartier and Rolex!

Cara Mudah Cari Jual Beli Tokek???

Cara Pembelian Tokek
1. Setiap orang yang ada tokek sila MMS/EMAIL gambar kepada saya .
cara tangkap gambar adalah seperti berikut
Letakan tokek bersebelah andengan Botol Mineral 1.5L dan tangkap gambar ada lagu buyer mp3 downloads di Malaysia
Cara lain letaktokek di atas timbang digital dan sila nampakan nilai gram tokek berikut (letak di dalam tuppeware yang ringan) jika takut dia lari.Selepas menangkap gambar sila MMS/EMAIL saya .dan sila tulis dalam kertas tarikh,masa,nama sendiri dalam gambar berikut.contoh seperti di bawah.
2. Jika Berat meyamai dengan berat kami ambil
(kami ambil 400gram dankeatas) dalam masa 24 jam kami akan
sampai tak kira di mana anda berada dan kita buat deal Cara Mudah Cari Jual Beli Tokek
3. Selepas itu kita akan deal di tempat yang di tentukan bagi
mengelak ‘Orang Kampung’ mengetahui anda bakal menjadi
jutawan tokek senyap.
4. Segala pembelanjaan (hotel,makan dan minum dan sebagainya akan
di bayar oleh pihak kami)
5. Wakil Doktor Haiwan Kami akan mengikuti sama untuk buat
pemeriksaan kesihatan terhadap tokek itu sama ada sihat.jika
tokek berikut ada luka,disuntik ubat dan sebagainya (jika ada kami
AKAN BATALKAN URUSAN JUAL BELI!!!)kami hanya inginkan tokek
yang sihat dan tidak di dera bagi memudahkan ahli saintis menkaji tokek .
Contoh :luka boleh meyebabkan kuman dan boleh mengakibatkan
kematian tokek itu
6. Selepas semua di sahkan sihat dan berat sama seperti dalam
gambar (kurang atau lebih) kami akan beri deposit sebanyak yang
akan di beritahu kepada owner.
7. Kemudian lawyer kami akan membuat satu dokumen untuk
keselamatan semasa buat deal juga sebagai bukti anda be urusan
jual beli dengan kami jika pihak bank or sesiapa sahaja yang bertanya.
8. Proses kemasukan duit adalah secara transfer ke akaun kerana
jika di beri cash peluang untuk berlaku rompakan adalah
amat tinggi(contoh:5juta cash sanggup keanda membawanya keluar
dari hotel dan simpan di rumah and?).proses mengambil
masa1-4 hari .dari bank international kemudian duit akan di
transfer ke bank Negara untuk tujuan verifikasi barulah duit di masukan
ke account owner(Perkara ini berlaku supaya duit tak di Bekukan
oleh bank Negara dan AMLA *anti money laundering akan mengejar
anda kerana tiada bukti duit itu datang dari mana.
(sepanjang proses ini berlaku tokek akan dipegang oleh owner
sehinggala duitsudah di masukan kedalam account bank) barulah
tokek bertukar tangan.
9. Selepas selesai . bertukar tangan. owner tokek tersebut boleh
lihat di dalam bank dahulu untuk melihat sama ada duit sudah
masuk atau tidak

Senang Saja Buang Toksin Fishing Kaki

Jun Gong Detox Foot Patch Health Pad
Buang toxin dari badan anda semasa tidur, senang sahaja!
Fungsi2:
Detox detoksifikasi pembalut tubuh anda, menghilangkan kotoran, meningkatkantenaga, mengurangkan stres dan kecemasan, meningkatkan sirkulasi, danmenghilangkan rasa sakit dan nyeri. Detoksifikasi dengan Kinoki tuala juga meningkatkan tidur anda, meredakan sakitkepala, meningkatkan tumpuan mental dan konsentrasi, ditambahmeningkatkan metabolisme dan mengurangkan keletihan.
Mudah dan Senang Saja Buang Toksin Fishing Kaki dari badan
- Sakit kepala, migrain atau otak kabut
- Sakit belakang, nyeri punggung
- Kegemukan
- Kelelahan, kurangnya tenaga
- Depressiona
- Kembung atau pencernaan tertekan
- Bersama pembengkakan atau nyeri
- Air retensi
- Arthritis
- Diabetes
- Heart masalah
- Kanker
- Berkepanjangan penggunaan ubat
- Hubungi dengan bahan kimia seperti cat, larutan pembersih dll
- Psoriasis
- Rapuh rambut atau kuku
- Sembelit
- Bad breath

New Holiday Krabi Resorts??

Krabi, a province on southern Andaman thaimaa coast in thailande, is an almost otherworldly region of labyrinthine archipelagos, where islands seem to erupt vertically out of the sea and secluded beaches are only accessible by colorfully adorned long tail boats. Krabi’s myriad of bays and coves have sheltered pirates, merchants, and sea gypsies for thousands of years and archaeological evidence indicates that Krabi was originally inhabited as early as 25,000 - 35,000 years ago! 
With attractions including hot springs, a wildlife sanctuary, sea caves, flourishing coral reefs and exotic marine life, limestone cliffs that draw rock climbing enthusiasts from around the world, and national parks that include the island paradises of Koh Phi Phi and Koh Lanta Krabi Resorts, one could easily spend weeks in Krabi and leave yearning for more.
Visitors are advised to make early reservations (up to a year in advance) for accommodation during the peak season from late December to early January because of the popularity of the Krabi and its attractions.
When traveling by ferry to islands around Krabi, it may be preferable to purchase only a one way ticket so that your trip can be more easily altered and you can more easily arrange your departure.

19.12.10

Ikatan Dokter Indonesia???

Novita, seorang wanita cantik dan phil mengele zhivago memeriksakan kesehatannya pada
seorang dokter. Di ruang praktek itu, hanya ada mereka berdua. Karena
lama ditinggal istrinya dan melihat seorang wanita menggiurkan
dihadapannya, dokter itu segera melupakan kode etik kedokterannya.
Sang dokter menyuruh Novita yang cantik ini untuk menanggalkan seluruh
pakaian. Lalu tangannya mulai meraba-raba memeriksa seluruh tubuh si
pasien, dan Novita pun memang cuek saja..
Ikatan Dokter Indonesia mulai meraba punggung, perut dan paha..
Dokter : Anda tahu, apa yang sedang saya lakukan?
Novita : Ya, Anda sedang memeriksa abnormal dermatologikal.
Dokter : Ya, itu benar..
Dokter melanjutkan dengan meremas-remas payud*ra Novita..
Dokter : Anda tahu, apa yang sedang saya lakukan?
Novita : Ya, Anda sedang berusaha mendeteksi kanker payudara
Dokter : Wow, itu benar juga..
Karena sudah tak dapat menguasai diri, si dokter lantas membuka semua
pakaiannya. Dan dengan penuh nafsu, dokter itu mulai menindih Novita..
Dokter : Nah, Anda tahu apa yang sedang saya lakukan?
Novita : Ya, anda sedang meng-instal virus HIV ke tubuh anda..

Vidio Download Luna Maya dan Aril Ariel Peterpan Nazril Irham ...

Belum kelar kasus video hot luna maya dan ariel peterpan nazril kini free vidio youtube download sudah beredar lagi foto tape mesum seks dan cut tari. entah kasus yang kedua ini foto bugil telanjang mesum ariel dan cut tari asli atau tidak, namun jika saya lihat potongan tubuh ariel dalam screenshot foto mesum cut tari dan ariel amat sangat mirip dengan ariel, tetapi cut tari tidak begitu mirip sehingga mungkin saja ini hanya kebetulan mirip semata. namun jika ini semua asli berarti ariel benar benar seorang playboy Nazril Irham yang meniduri luna maya sekaligus cut tari dan mengabadikannya.
Heboh Video Mesum Luna Maya And Aril hingga kini masih menjadi topik hangat di masyarakat namun kini sudah ada kasus video hot lainnya yaitu antara ariel dan cut tari. wah naas benar nasib ariel. saya sendiri hingga saat ini belum Download Video mesum Ariel Cut tari sehingga belum lihat aslinya namun baru lihat dari “foto mesum cut tari ariel” yang sekilas memang mirip. kasus peredaran video mesum ariel cut tari pertama saya dengan dari forum terbesar di indonesia yaitu kaskus.
Video 3gp ariel cut tari dapat anda temukan di berbagai situs media sharing tentang video mesum ariel cut tari. sampai saat ini masih banyak hal yang rancu pada kasus video mesum ariel yang kedua ini. yaitu kapan video ini dibuat dan dimana video ini dibuat?

18.12.10

Cerita Sejati...

Sorang je?
Salwa baru saja memulakan pekerjaan barunya sebagai seorang guru pendek kaunseling seru di sebuah sekolah melayu malaysia dan cinta cerita sejati blue anak dara artis kita gay apa bayi seri alisa selalu dengar di media tempatan kebelakangan ini.
Dia sangat bersemangat untuk memberikan nasihat kepada pelajar2 di sekolah itu.
Pada masa rehat.. dia melihat seorang pelajar yang tengah berdiri seorang diri hujung padang sedangkan kawan-kawangnya yang lain asyik bermain di tengah-tengah padang mengejar bola antara satu sama lain.
Salwa cuba mendekati pelajar itu mendengar cerita sejati dan bertanya apakah dia ada masalah... Pelajar itu menjawab bahawa keadaannya baik saja.
Mendengar jawapan itu Salwa lalu meninggalkannya.
Beberapa minit kemudian Salwa memerhatikan lagi pelajar itu masih sendirian di tempat yang sama. Salwa kini yakin bahawa pelajar ini sebenarnya mempunyai masalah.
Lalu sekali lagi Salwa mendekati pelajar itu dan berkata penuh kelembutan...
"Apakah kamu mahu kalau saya menemanimu?"
Pelajar itu menjawab..
"Okey.. boleh saja...!"
Merasa bahawa pendekatannya berhasil Salwa bertanya lagi..
"Kenapa kamu berdiri seorang diri di sini?"
"Kerana ..." jawab pelajar itu dengan penuh kehairanan...
"... Saya adalah penjaga gol!" 
There was an error in this gadget

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...