21.12.10

Betul Ke Kena Rogol Perkosaan Seksual Terhadap Wanita...

SUBANG JAYA: Seorang pensyarah wanita sebuah kolej membuat laporan polis mendakwa dirogol seorang pembantu sebuah restoran sehingga mengandung enam bulan di sini, semalam.

Wanita berusia 30-an itu mendakwa mat beberapa kali kena kena rogol perkosaan seksual terhadap suspek yang juga kenalannya di beberapa lokasi bini berasingan termasuk di sebuah rumah kosong, hotel dan restoran sejak Mac tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Muhd Fuad Talib, berkata dalam laporannya wanita itu mendakwa kejadian pertama berlaku di sebuah rumah kosong di SS17 di sini, pada Mac tahun lalu.

“Suspek yang dikenali mangsa mengajak dia ke sebuah rumah kosong untuk berbincang sesuatu. Mangsa yang tidak menyedari niat jahat suspek bersetuju mengekorinya.

“Apabila sampai di sana, mangsa mendakwa dipaksa melakukan hubungan seks dan suspek mengugut untuk memutuskan perhubungan dengan mangsa sekiranya enggan,” katanya.

Beliau berkata, suspek rogol mangsa sebelum mereka beredar dari rumah berkenaan. Pada Julai tahun lalu, mangsa mendakwa dipelawa ke sebuah hotel di ibu kota selepas dia tertinggal bas untuk pulang ke kampungnya di Kedah.

Menurutnya, suspek menempah sebuah bilik hotel untuk bermalam bersama mangsa sebelum merogolnya. Kejadian rogol itu juga didakwa beberapa kali berlaku di sebuah restoran.

“Tidak lama selepas itu, mangsa memberitahu suspek dia mengandung dan lelaki itu berjanji akan bertanggungjawab terhadap anak dalam kandungan.

“Bagaimanapun, lelaki itu menghilangkan diri dan gagal dikesan. Mangsa kemudian melaporkan kejadian itu kepada polis,” katanya.

Muhd Fuad berkata, siasatan awal mendapati suspek dan mangsa saling mengenali antara satu sama lain sebelum kejadian itu.

Katanya, polis mengenal pasti suspek berusia 23 tahun itu dan sedang berusaha mengesannya bagi membantu siasatan kes berkenaan.

No comments:

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...