26.2.12

Album Lagu Lirik Gambar Datuk Siti Nurhaliza Mp3 Terkini

Ramai yang ingin mengetahui maklumat biodata terbaru pasal artis kesayangan negara dengan bebagai maklumat album lagu lirik atau gambar Datuk Siti Nurhaliza Mp3 yang boleh menggoda dan terpukau mendengarnya. Ada blog dato youtube 2011 dab 2012 dengan lyrics dan bertudung anggun cantik seksi, ada yang mengatakan sudah mengandung tetapi seperti bukan cinta biasa pastikan tinggi mu twitter.

SHAH ALAM – Bakal mengikuti pengajian di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini tidak lama lagi. Meskipun mengambil keputusan meneruskan kerjaya sebagai penyanyi selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), beliau berkata, cita-cita melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi tidak pernah padam sejak lebih sepuluh tahun lepas. Bidang muzik menjadi pilihan memandangkan ia seiring dengan kerjayanya sebagai penyanyi dan beliau percaya UiTM merupakan tempat terbaik untuk menggenggam sekurang-kurangnya segulung diploma dalam bidang berkenaan.

“Beliau sedang berbincang dengan pihak UiTM dan jika semuanya berjalan lancar, beliau akan meneruskan pengajian seperti yang dirancang,” katanya pada sidang akhbar selepas mengadakan persembahan pada Malam Gala dan Karnival SimplySiti. Di UiTM kursus muzik ditawarkan pada peringkat diploma dan ijazah sarjana muda di bawah Fakulti Muzik. Pada peringkat diploma, kursus itu akan mengambil masa selama dua tahun setengah manakala tiga tahun untuk peringkat ijazah sarjana muda. Perkara itu turut disahkan Naib Canselor UiTM, Profesor Datuk Dr. Sahol Hamid Abu Bakar pada sidang akhbar berkenaan.

Sahol Hamid berkata, UiTM sedang berbincang mengenai perkara itu dan sedia menerima yang berhasrat menyambung pengajiannya.
Kosmo 11/7/2011

Beliau mempunyai tahap penghayatan paling baik dalam lagu. Suaranya memberi warna pada lagu dan limpahan emosi jelas terpancar mengikut mood melodi serta lirik.
No other Malaysian singers can even get close. Ini la salah satu sebab kenapa Ramlah Ram tidak boleh menandinginya.
Suara Ramlah bukan saja tinggi – malah begitu merdu, solid dan pandai bermain dengan pitching.
Tapi masalahnya… Ramlah hanya ‘menyanyi’. Dia lontarkan seluruh suaranya dengan begitu indah dan bergaya, tetapi tidak diwarnakan dengan emosi yang pelbagai.
To simply put it, dia menyanyi sekadar untuk menyanyi. Sama seperti beliau, Ramlah is a natural-talented singer. But unlike her, Ramlah is not an intelligent.
As far as style of rendition and voice control are concerned, is BOTH talented and intelligent!

Kalau boleh cari seorang penyanyi wanita Malaysia yang layak menghampiri kombinasi seluruh bakat belau,
I would say that it is definitely Aishah. Dia mempunyai semua kualiti, kerana itu Aishah boleh menyanyi DENGAN BAIK semua jenis irama (pop, tradisional, soul, R&B,dance music, fast tempo etc.)
The only little problem with Aishah is… pitching tinggi dia tak serak-serak itik.
Ramlah Ram? Hmmm…dia okey juga tapi dia tak boleh nyanyi lagu soul R&B dan dance music (or fast tempo) dengan baik.
Kalau Aishah kembali kepada konsep album pertamanya dulu (pop Melayu kontemporari) – mungkin dia boleh saingi beliau.
Susahnya Aishah ni, she is just TOO EDUCATED and being overly westernized.
Dia tak suka mengikut arus tempatan. Dia gemar sangat mencuba sesuatu yang terlampau advance.

Bukanlah beliau itu SEMPURNA dan tiada cacat-cela langsung. Tapi jika diukur secara keseluruhan semua aspek pemberat bagi menilai kualiti vokal yang baik – secara jelas beliau mempunyai INDEKS KOLEKTIF yang JAUH LEBIH BESAR.
Of course has her own weaknesses and there is a number of singers whom could BEAT her in certain particular aspects. Contohnya:

§ Ramlah Ram – tentu sekali menang dari segi ketinggian pitching dan key.
§ Nora – mempunyai suara yang lebih tajam dan mersik pada julat suara pertengahan.
§ Julidza Adlizan – memilik rendition creativity (memainkan imbangan vokal dan emosi suara, tinggi/rendah, dalam/luar) yang JAUH, JAUH lebih stylish dan mengancam.
§ Camelia – vocal smoothness yang lebih licin, bersih dan lancar terutama pada lagu-lagu R&B.
§ Dayang Nurfaizah – mampu mewarnakan lagu dengan lebih baik dari segi penghayatan, khususnya lagu-lagu bercorak balada.
§ Sharifah Aini – memang dari segi kejituan sebutan dan kesinambungan nafas apungan. Suara dia memang boleh dengar begitu BESAR dan BERTENAGA. Itu sebab dia dan boleh buat konsert dengan cemerlang bersama orkestra.
§ Ziana Zain & Fauziah Latiff –mempunyai gaya stressing vocal yang lebih menaikkan bulu roma pada stanza lagu bernada rendah. Maksudnya, gaya alunan suara mereka lebih segar dan tidak klise. (cari.com)

21.2.12

Datuk Lee Chong Wei Latest News

Datuk Lee Chong Wei terkenal dengan ketangkasan dan karektor yang ‘garang’ ketika beraksi di gelanggang badminton untuk menundukkan lawannya. Ramai yang mencari sports arena vs lin dan biodata biography ferrari racket car profile height coach chen jin training 2012 map academy achievements book background biography china open 2011 character champion book datukship details youtube yonex shirt uber upset zouk updates vs taufik hidayat won world ranking worth education background email address futsal net worth new girlfriend official facebook prize money quality story shoes twitter the star terbuka titles quit retire ranking record qualification property playing style olympic beijing old klang road korea personality life married live score lost to misbun sidek menang kalah latest news kerjaya final family girlfriend gossip gym history hobi home address income interview interest malaysian open  thomas cup juara terbuka  japan  jersey jumping smash is the best way to find what people google for.

Ramai yang tidak tahu, pemain badminton nombor satu dunia itu juga mempunyai karektor seakan-akan sama ketika di luar dari gelanggang apabila dia di lihat baru-baru ini sedang ‘beraksi’ dengan sebuah kereta mewah.

Malah, beberapa keping gambar yang melihatkan Chong Wei menaiki kereta Ferrari F430 berwarna putih tersebar meluas di internet.

Kereta mewah yang dibeli sendiri oleh pemain badminton itu mempunyai kuasa enjin V84.3L dan mampu dipacu sejauh 0-100 kilometer hanya dalam masa empat saat serta mempunyai kelajuan tertinggi iaitu 315 kilometer per jam.

Mungkin bagi orang ramai akan berfikir pemain badminton yang berusia 29 tahun itu ‘angkuh’ kerana memilih kereta yang mahal sebagai pilihan utama sebagai kenderaan utamanya.

Namun, Chong Wei mengaku yang dia adalah seorang ‘pencinta’ kereta dan mempunyai beberapa buah kereta lain sebagai koleksinya.

Antara koleksi peribadi miliknya, sebuah kereta Nissan GT-R berwarna kelabu yang dikatakan telah dijual bagi membolehkan dia membeli kereta Ferrari terbaru itu, sebuah BMW X6 Coupe dan juga sebuah Proton Inspira 2.0, hadiah daripada Proton sebagai tanda penghormatan kepada pencapaiannya yang berjaya mengharumkan nama negara.

Dengan kejayaan dan kemewahan yang dikecapi oleh Chong Wei, jadi, tidak mustahil bagi dirinya untuk memiliki kereta mewah Ferrari itu yang berharga RM1.6 juta.

sumber:  http://mynewshub.my/2012/02/21/datuk...-bawa-ferrari/


Cara Rahsia Meningkatkan Aura Minda Untuk Berjaya

Hari ini saya akan memberitahu suatu rahsia cara meningkatkan aura minda untuk berjaya pada semua supaya dapat menafaat tips ini supaya rakyat kita semakin berjaya. Pernahkah anda rasa ada waktu semuanya dalam keadaan huru hara dengan masalah masa depan dan rumah tangga yang penuh dengan dugaan. Setiap orang akan mengalami tekanan dan gangguan tersebut, ada yang melakukan cara yang mudah atau salah. Pernahkah anda tercari-cari mana peluang bisnes, rumah, memilih calon suami isteri atau pekerjaan yang sesuai. Ada yang tersilap buat pilihan dan akhirnya merugikan masa depan mereka. Kita semua tahu paling terbaik adalah berdoa supaya dapat hidayah petunjuk dari tuhan yang maha esa.

Selain dari itu, mengikut cara saintifik pula, boleh melakukan meditasi separa sedar untuk mendapat jawapan yang terbaik. Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan seperti dalam buku Silva Mind Control di mana anda boleh relaks kan diri ke alam alfa. Bila kita dalam keadaan separuh tidur dan sedar, kita boleh meningkatkan aura atau meminta panduan apa yang kita perlukan. Ia adalah seperti hipnosis bila seseorang mendapat jawapan setelah mententeramkan diri ke alam relaksasi yang tinggi. Ada banyak bukti dan petunjuk bahawa ramai telah dapat melakukan benda-benda yang ajaib dan aneh seperti menahan kesakitan, boleh mendapat kekuatan luar biasa, mendapat ilham, kebal dan lain-lain bila kita tahu menggunakannya. Sebab itu ramai pakar-pakar, saintis, pencipta telah berjaya mendapat idea bila mereka sedang bersantai, mendengar muzik atau dalam keadaan tenteram.

Cara ini seperti kerja yang lain perlu banyak kesabaran dan di praktik kan sebanyak mana yang boleh. Tiada seorang yang berjaya, boleh mencipta sesuatu sekelip mata. Seperti Thomas Edison telah usaha beratus-ratus kali dan bertahun-tahun untuk mencipta lampu. Kita tak perlu menunggu begitu lama, sebab ilmu mudah di dapat sekarang. Kita hanya perlu mencari dan sentiasa ambil tahu cara yang terbaik sebab semua orang berbeza. Ada yang lebih suka ikut cara tersendiri atau mencipta cara tertentu mengikut idea masing-masing. Saya sendiri telah mencipta sendiri dengan ilham yang dapat untuk mendapat kejayaan. Di sini adalah cara mula atau basic supaya anda faham bahawa jika kita hendak berjaya, kita semua boleh melakukannya, dan percaya rezeki akan datang melimpah. Tiga perkara paling penting adalah bermula dari imaginasi seperti, kedua fikirkan seperti dan melakukan seperti.....dan itu akan membawa anda kejayaan.
Akhirnya, kita semua perlu berhati-hati apa yang kita suka bercakap dan melihat. Ada segelintir yang suka melihat benda yang ganas, merbahaya atau lucah seperti banyak di internet. Jika diri anda tidak dapat terkawal, anda mudah terperangkap dan terikut dengan keadaan tersebut. Jika terlalu kerap ia akan mengganggu masa depan anda. Elak kan atau berhenti sekarang sebelum terlambat. Seperti cerita hantu, jika anda terlalu kerap melihat video wayang hantu, anda akan jadi lemah semangat dan mudah terganggu sampai anda boleh melihat hantu di mana-mana sebab gangguan hantu telah memasuki subconscious anda supaya anda terima gangguan fikiran. Seperti anda telah di hipnosis melihat sesuatu yang bukan realiti yang sebenar.

16.2.12

Jawatan Kursus Cari Kerja Kosong Fotografi Makeup Forex Mara Sabah Malaysian Career Terkini

Lihat waktu sekarang ramai telah memilih kami sebagai yang paling hebat dalam jawatan kursus cari kerja kosong sabah fotografi makeup forex mara malaysian career terkini seperti yang perlu maklumat atau bantuan dalam bidang pensyarah jahitan giat mara qs qc andaman cidb lepasan spm sijil kemahiran malaysia niosh vokasional ndt separuh masa latihan landskap haji induksi guru sandaran dalam kerajaan akademik 2012 awam akauntan negara mardi masakan menjahit nursery bomba design vto di bank yang ditawarkan dijumudkan dalam baru sbpa rakyat ikbn upm cikgu c17 juru x ray celcom tutor syarikat risda rahasia$id receptionist ranhill utama sektor awam ukm uitm what is it in english wk1-1 www.spa.gov.my 2011 usim van sambilan spa sementara driver veterinar pdrm tentera editor in english buku inspektor polis imam index felda nurse fama fisioterapi fleksi hakiki hospital kosong hotel zakat kuala lumpur jumud jururawat juruteknik jpj lhdn llmnet gov my index luar norma losing malaysia co cc munzir n17 omar osman online info offshore pemandu quantity surveyor kahwin shah alam intan putrajaya qiraati qa quilting jakarta roti rawatan islam refleksologi repair handphone keusahawanan automotif asas vokasional vto veterinar seo computer welding website wireman zura akademik umrah anjuran  autocad bahasa inggeris borong china arab bakeri joomla networking nlp bodyguard photography grafik hotel chargeman cendawan dobi kolej komuniti elektrik elektronik esq frozen food ikbn tabung haji taska tadika ternakan kambing selangor jangka pendek langsir osha solekan perguruan lepasan ijazah diploma penting dalam hidup. Tengok Iklan yang ada di sini jika berminat.

Jika kita tahu masa depan  boleh mengatasi masalah mana satu nak pilih lowongan sesuai, remaja budak sekolah harus bersedia untuk belajar dengan lebih bersemangat untuk berjaya. Ibubapa tentu bangga bila dapat gaji tinggi atau berpangkat anak mereka semoga dapat rumah dan kereta besar. Masa berjalan dengan begitu cepat sekali, tiba-tiba hari berubah dan tanpa sedar semua sudah berumur sekelip mata. Ada lah satu kesilapan jika kita mengejar jam sahaja. Kehidupan kita tidak perlu mengejar masa sebab ia akan merugikan. Rahsia terbaik adalah supaya kita sentiasa mengatur perancangan apa yang diperlukan dengan lebih teliti. Itu lah cara bagi orang yang berjaya, mereka membina empayar sedikit demi sedikit.

Zaman ni banyak dugaan hidup maka cara untuk menghilangkan stress adalah untuk sentiasa berdoa dan ingat pada tuhan. Selain dari itu kita mesti banyak bersabar dan berfikir secara rasional, kita mesti mendapat pedoman mendapat jalan keluar. Jika melakukan kesalahan, fikirkan balik keberkesanannya. Supaya negara makmur rakyat kena bersatu padu tak kira di mana kita berada. Kebaikan sentiasa mengatasi kejahatan, melakukan kebajikan dan memberi adalah lebih bagus dari menerima. Pasti akan dapat balasan dengan apa yang kita lakukan. Sedar lah semua yang kita duduk di dunia adalah sementara sahaja, jadi kita lakukan banyak kebaikan, nanti lebih bangga jika orang mengingati kita sebagai insan berhati mulia walaupun tidak berharta. Wang bukan lah segala-galanya, hati yang mulia, akan sentiasa disanjungi dan dihortmati semua lapisan manusia.


13.2.12

Whitney Houston I Will Always Love You Meninggal Dunia

  LOS ANGELES: Penyanyi terkemuka Whitney Houston, meninggal dunia pada hari Sabtu.

Menurut publisisnya, Kristen Foster, lokasi dan sebab kematiannya belum dikenalpasti.

Houston terkenal dengan lagu-lagu seperti "How Will I know you," "Saving All My Love for You” dan “I Will Always Love You."

Beliau juga telah memenangi beberapa anugerah Grammy. - AP


sumber:http://www.hmetro.com.my/articles/Wh...ldunia/Article

Keputusan Maklumat Tarikh Pilihanraya Umum PRU Ke 13 2012

Di sini ada keputusan maklumat tarikh pilihanraya umum PRU ke 13 2012 yang dapat dari sumber forum ada yang mengatakan ia akan diadakan bulan Mac, ada yang katakan tahun depan pula. Mana satu pun tak tahu kepastian sumber yang betul tulen, hanya dengar khabar angin sana sini. Hanya teori sahaja tetapi akan di update siapa akan menang bertanding, ramai menteri nak dicalonkan tak pasti siapa hanya tunggu dan lihat. Terutama negeri seperti Selangor, Johor, Kelantan, Pulau Pinang, Sabah, Perak, Pahang, Melaka nak tahu juga sebab masih menunggu lagi.

Jadi jika anda nak mengundi, perlu ada kelayakan boleh semak di laman yang ada untuk semakan. Memang anda pilih mana pun adalah rahsia diri anda. Teringat masa lampau bila perlu beratur panjang menunggu giliran, suasana sungguh meriah dan seronok tengok begitu ramai orang, ada yang tua, ada yang muda, macam-macam ada. Yang betul menakjubkan ada orang yang kurang upaya pun bertungkus lumus datang dari jauh juga. Ini ada lah suatu sejarah untuk kita semua 1Malaysia menjadi teladan untuk remaja masa akan datang.

Bukan semua berpeluang menghadapi semua ini, ada yang tak sempat, ada yang sempat sebab ajal maut di tangan tuhan, jadi ambil kesempatan semasa umur masih panjang. Semoga semua berjalan lancar tiada sebarang masalah gangguan melakukan tanggung jawab masing-masing. Jangan lupa untuk menanda dengan betul sebab kalau rosak nanti buang masa saja, tidak boleh digunakan. Jika arwah bapa saya masih ada, pasti dia akan pergi juga, sebab dia seorang yang beramanah dan sanggup berkorban untuk bangsa dan negara. Semoga kita semua dirahmati dan selamat menghadapi semua dengan mudah.

Kumpulan Samseng Bertempur Bergaduh

KUALA LUMPUR - Ibarat babak pergaduhan dalam filem KL gangster, penduduk Flat Taman Desa Ria, Taman Medan, Petaling Jaya, cemas apabila dua kumpulan dipercayai samseng bertempur bergaduh di pekarangan Blok L, pagi semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Meor Hamdan Meor Mohamad berkata, pada kejadian tersebut, seorang lelaki cedera di rusuk kiri dipercayai dilibas menggunakan senjata tajam.

“Polis bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan daripada orang awam kira-kira jam 10.50 pagi.

“Lelaki tersebut terbaring di atas jalan ketika polis tiba sebelum di bawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk menerima rawatan, polis masih menunggu laporan perubatan dan me*nyiasat motif kejadian,” katanya.

Sementara itu, saksi kejadian yang melihat detik cemas berkenaan, Hamsah Samiri, 54, berkata, dia segera pulang ke rumah apabila salah seorang penduduk menghubunginya memaklumkan mengenai kejadian tersebut.

“Saya mendapati beberapa orang bersenjatakan pedang samurai dan kapak sedang bertempur, salah seorang daripadanya berlumuran darah akibat ditetak di kepala, kemudian melarikan diri bersama rakannya,” katanya.

Menurutnya, dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, seorang lelaki berusia dalam lingkungan 20-an remaja turut bermandi darah akibat terkena libasan pedang samurai.

“Lelaki itu cuba menyelamatkan diri dengan berlari sejauh 30 meter ke kediaman di tingkat dua flat berkenaan bagi meminta bantuan, saya segera menghubungi ambulans apabila dua kumpulan terbabit beredar dari kawasan itu.

“Mujurlah suasana kecoh itu tidak mengganggu persiapan majlis perkahwinan tidak jauh dari lokasi kejadian,” katanya.

sumber: http://www.sinarharian.com.my/edisi/...tempur-1.23488
 
 

Pelacur Asing China Vietnam Maksiat Dominasi KL

KUALA LUMPUR - Dua pusat hiburan dan sebuah restoran yang menjalankan kegiatan pelacuran dan dimonopoli wanita warga asing maksiat, diserbu polis awal pagi kelmarin menerusi Ops Noda yang dijalankan di Serdang, Jalan Pudu serta Bukit Bintang dominasi KL.

Seramai 103 pelacur warga asing dicekup dalam serbuan serentak bermula jam 1 pagi, melibatkan 25 pegawai dan 50 anggota polis Bahagian Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Bukit Aman, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor dan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan.

Dalam serbuan di sebuah restoran di Jalan Pudu, seramai 39 wanita warga China ditahan kerana menawarkan khidmat seks kepada pelanggan yang datang makan di premis terbabit.

Sementara itu, dalam operasi berasingan di sebuah pub di Serdang, seramai 22 wanita Vietnam termasuk seorang warga Uganda dicekup, manakala 42 wanita Thailand yang menjadi penari dan menawarkan khidmat seks kepada pelanggan ditahan di sebuah kelab malam di Jalan Bukit Bintang.

Semua pelacur ditahan berusia lingkungan 16 hingga 35 tahun itu dikesan memasuki negara ini menggunakan pas lawatan sosial dan kebanyakan mereka gagal me*nunjukkan dokumen pe*ngenalan diri masing-masing ketika diperiksa.

Ketua Penolong Pengarah D7, Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Abdul Jalil Hassan berkata, pihaknya melakukan operasi besar-besaran itu selepas memperoleh maklumat berhubung aktiviti haram di ketiga-tiga premis terbabit.

Beliau berkata, siasatan awal menunjukkan wujudnya pembahagian kawasan bagi aktiviti tidak bermoral itu yang hanya dimonopoli oleh pelacur dari negara tertentu.

“Pelacur dari Thailand dilihat mendominasi aktiviti pelacuran di kawasan Bukit Bintang, manakala wanita China dan Vietnam, masing-masing banyak menguasai di kawasan Pudu dan Serdang Perdana.

“Hasil soal siasat mendapati wanita asing ini mengenakan bayaran serendah RM150 hingga RM300 kepada pelanggan yang ingin mendapatkan khidmat seks daripada mereka,” katanya.

Menurutnya, semua yang ditahan disiasat di bawah Peraturan 39 (b) Akta Imigresen 1963 kerana bekerja tanpa sebarang dokumen sah dan Akta Anti Pemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran 2007.

sumber: http://www.sinarharian.com.my/edisi/...asi-kl-1.23484

There was an error in this gadget

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...