28.4.11

The Most Popular Famous Drink In The World!!

Have you ever tried this drink before. This is the most popular famous one in the world. You cannot find anything like this except in Malaysia. It needs a lot of skill and practice to do it, one small mistake and you will get burned. I think David Beckham can't do this, it takes much longer practice, even ages. The reason they do this is to make the drink tastier and delicious. It is called teh tarik and every morning before I go to work, I will get one of these and I became wide awake and ready to do my stuff. It is made of coffee, milk, sugar and others. There are even nice foods like capati, tose, roti canai, nasi lemak, mee goreng, curry, spice and murtabak.

Almost everyone knows about this, and the best part is that the service is fast and the price is affordable. It is so good all races like chinese, malay, iban, kadazan, sikh and japanese like it as well. If you go to the restaurant in the morning, you have to queue in a long line. Everyone wants it fast and the workers have to rush here and there. Some like to just hang out there and either chatting or watch the tv on a big screen. The place is so relaxing and entertaining for everyone. Below is a different version which is kinda weird and funny.
So what are you waiting for, come right down here and have a nice day here. You can go to Kuala Lumpur or Selangor and find nice joints. The people are friendly and you can find almost anything cheap with good bargain. If you are not happy with anything, they will provide a new one free of charge. You must check it out or you miss something wonderful in your life. Is just like the song, it's now or never, if you get what I mean.

Video Kucing Persia Yang Menarik Untuk Dijual 2011

Siapa sini suka binatang? Ada macam-macam jenis kucing persia yang terdapat di Malaysia. Ramai suka tengok video comel anak parsi untuk di jual melompat sana sini. Kami bukan nak jual atau beli, hanya yang lain hanya tau siam dan bengal. Ada yang suka main game, bagi nama dan nak cara mandi yang elok.

Mereka pun nak kasih sayang seperti orang lain. Beri makanan yang secukupnya dan perlindungan. Saya ada satu kucing merah, nak jaga kesihatannya saya beri friskies. Makanan yang sihat dapat membantu tumbesaran. Selain dari tu dapat mengurang keguguran rambut dan memberi otak yang cergas.

Semasa saya kecil pernah terbunuh miaw sendiri. Masa tu tak faham, nak buat miaw tu macam anjing dengan meletakkan tali pinggang di leher yang bernama Ali. Selepas tu, rasa haus sangat dan pergi ke dapur sekejap.
Tak sangka selepas balik ke bilik, dah tak bernyawa lagi. Sedih rasa bila terpaksa ditanam dibelakang rumah. Jadi budak-budak kecil jangan terlalu ganas macam saya, kesian sungguh.

Kalau yang jenis yang kembang, jaga-jaga mesti ada yang nak curi. Memang dah terjadi, hilang sekelip mata pada waktu pagi. Sebelum tu ramai datang rumah ada jamuan, ada yang komen cantik dan gemuk. Mesti ada yang minat, tak kisah lah, lagi pun orang bagi, tak beli pun, dia pun asyik tidur dan eksyen sikit.

Lain sikit dari topik, ramai yang tak tahu, saya hampir bakar rumah sendiri masa kecil, sebab bermain dengan mancis. Sampai terbakar langsir, tapi syukur dengan senyap-senyap berjaya menghalang ia merebak. Panik betul, kalau tak dah lama jadi abu dah jadi arwah. Siapa yang ada anak kecil, sorok benda-benda bahaya sebab mereka tak faham dan selalu ingin mencuba.

25.4.11

The Britain Royal Wedding Of Prince William and Kate Middleton


Time goes so fast as the popular son of late Lady Diana Prince William and kate Middleton are getting married. The Britain Royal wedding is at Westminster Abbey, London church steeped in royal history. The funeral of Princess Diana, his mother, took place there in 1997, and the first king William was crowned in the abbey in 1066 after the Norman conquest of England.
William's brother Prince Harry will be his best man, while Kate's sister Pippa will be her maid of honour. Harry, dubbed the "Party Prince" by the British press, has promised some cracking  tales in his best man's speech - but nothing too colourful infront of his grandmother Queen Elizabeth.
Kate Middleton will travel to the wedding in a Rolls Royce limousine that was damaged when student protesters attacked Prince Charles and his wife Camilla in December. Royal watchers may be hoping for rain at the wedding and the appearance of the famed horse-drawn Glass Coach used by William's mother at her wedding in 1981, which will only be used in the event  of wet weather.
The spirit of Diana, who died in a car crash in Paris in 1997, will hang over the wedding, which  is taking place 30 years since her own marriage to Charles.
The menu lunch is closely guarded secret, but one thing is assured: it will be "so British". The black sheep of the royal family, aunt Sarah Ferguson has not been invited to the wedding after a series of tabloid revelations.
No food mixers or bath towels on this wedding list: the royal couple have named 26 charitable organisations to which they want their  guests to donate. Queen Elizabeth received more than 2,500 presents at her wedding. Kenya? Mauritius? Speculation is rife about where the newlywed will spend their honeymoon before starting married life in a cottage in Wales.
It will be the most hotly anticipated "I do" of the year, witnessed by a global TV audience of some two billion plus huge crowds in London and media from around the world. Addicts of royal pageantry need not despair after the wedding, for Queen Elizabeth will celebrate her diamond jubilee in June next year. But not for long. After the wedding she will be officially known as Catherine. The couple fell in love while studying at St Andrews University in Scotland.
Her background is not nearly as blue-blooded as her future husband's. Her parents, Michael and Carole, met while working as airline staff in the 1970's but made a fortune by starting a children's partyware business, called Party Places, in 1987.
While most of the guest will go home after the ceremony, a select group of 300 will head to Buckingham Palace for dinner and dancing late into the night hosted by Prince Charles. William is a Royal Air Force search and rescue helicopter pilot and an RAF fanfare will lead the musical entertainment at the wedding. Musicians from the Household Cavalry, a chamber orchestra and two choirs will also be involved. This traditional pubs beloved of Britons will be open several hours later on the wedding day, allowing revellers to down a few more pints of "Kiss Me Kate", a beer especially invented  by one brewery for the occassion.
Queen Elizabeth will hope the marriage of her grandson will turn page on the royals' turbulent recent past, from the divorce of Charles and Camilia to Fergie's embarassing escapades. Anti monarchists from across Europe are flocking to London for the wedding to try to boost their republican cause.
London police will lay on a massive security operation in a bid to prevent trouble at the wedding, following riots in London at the end of March on the sidelines of a huge rally against government cuts. The dress will most likely have a train tailing behind it. But like all the details about the garment, it will be top secret until wedding day. He will do his RAF helicopter pilot's uniform when he weds Kate.
British artist Lydia Leith has produced souvenir sick bags for those who find the hype around the wedding too much to stomach. Archbishop of Canterbury Rowan Williams, the head of the Church of England and the leader of the world's Anglicans, will marry the couple. They reportedly amd bravely, invited several of their old flames. He is said to have asked former girlfriends Rose Farquhar and Jecca Craig, while she invited Rupert Finch.
The video sharing website will offer live streaming. They will also use microblogging site Twitter to announce their engagement in the November - alongside an old-fashioned press release. The second royal wedding this year will see cousin Zara wed England rugby union captain Mike Tindall on July 30. She has reportedly dubbed William and Kate "Ken and barbie".
Source - AFP

24.4.11

Alien Makhluk Asing Ufo Dijumpai Lagi...

Sekarang ni banyak cerita pasal alien kan. Adakah makhluk asing ni semua wujud? Baru-baru gempak satu dunia bangkai mayat mereka berada di Russia dalam Youtube. Macam betul, tanpa kaki, tangan dan yang lain tu kecik saja, macam kurang makanan vitamin. Berani juga kalau saiz ketot ada peluang nak gaduh hempap. Jangan lah mula datang ramai-ramai macam pendatang, nak cari kerja juga ke, mungkin ekonomi dah kurang, nak cari tempat baru.

Kenapa badan mereka macam bentuk separuh binatang, nampak geli pun ada. Macam mana nak terima mereka, sebab tu kita tak pernah juga. Macam kita sama-sama takut, berbeza sangat, dengan mata besar, bentuk kepala, kulit, jari dan telinga pelik halus dan aneh. Mungkin ramai yang tersilap, ingatkan toyol, ada juga iras-iras juga. Semenjak kebelakangan ni, ada banyak kes penemuan ufo, malah dekat Indonesia rusia di planet Marikh dan Jepun baru-baru ni pun ada pasal dekat ladang sawah padi dan semasa tsunami pun kelihatan.

Mari kita sama-sama renungkan dan fikir secara rasional menurut islam apa kah semua ini. Adakah planet lain di dalam bahaya, sampai mereka pun berhujrah ke sini atau mereka ingin menyampaikan sesuatu maklumat kepada manusia. Sekiranya sesiapa yang terserempak atau terjumpa, jangan lari atau asyik nak bakor jer, kita mesti berani dan ambil iktibar untuk mendekati mereka. Kita pun juga ingin tahu sesuatu dari mereka, walaupun bahasa kita tentu berbeza, tapi ingin tahu bagaimana pemikiran dan teknologi mereka yang begitu canggih. Mungkin mereka tahu bagaimana nak mengguna kenderaan tanpa menggunakan petrol atau alat komunikasi lebih hebat dari internet. Bayangkan peluang yang hebat ini, so kita tunggu, nanti ada maklumat baru sebab gayanya mereka semakin mendekati.

21.4.11

Kisah Rumah Hantu Seram Seksyen 2 Shah Alam

Masa kt ITM dulu mmg kitorg tau psl umah ni berantu...sewa dia murah
jer, tapi kitorg x pernah nampak ada org sewa umah tu..
mmg lokasi dia betul2 dkt dgn wet world...kitorang selalu jln kaki dr
sect. 2 gi pkns lalu kat tp wetworld tu...tp xtau plak se'keras' tu
umah tu...

Rasanya smpai skrg pun xde org duduk kot..

TRUE STORY!!

Huhuhuhu seram gak citer dia nih.

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara
pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb
kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn
kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet
world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt
bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan
je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke,
pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya
byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free
la....[?]
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk
katanya...
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt
tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas
brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk
tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first
kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut.
So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup].
Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye
tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt
sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah
bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu
sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi
org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket
[mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu
smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm.
Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk
sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape
lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun
xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs
Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2
ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk
blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah
kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute
dlm bilik? Ahh suda...
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh
selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what?
ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau
hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg
pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak
tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb
nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak
sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar
umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg
pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang
ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau.
Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak
restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua
xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau
trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n
kunci motor.
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk
pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn
ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor
kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu,
Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil
babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk
muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk
trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran
hakim!!!!

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk
ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12
lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt
tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt
atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+
koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt
dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g
bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu
bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr
tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik
jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt
dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb
ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah!
Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya
memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak
kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp
c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya
xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru
betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg
lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb
takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu.
Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain.
Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde
ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak,
Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg
try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde
org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu
dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang
tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai
meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg
sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim
ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon
antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat
berdebar-debar. Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu
umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni,
memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu
aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu
dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn
umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi.
Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah.
Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling
berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call,
katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya.
Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call
no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk
melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya
kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g
hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform
yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah,
takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital
klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg
kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius
parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something
else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni
x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air
mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni
da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole
brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah.
Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg
dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon
kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt
tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu
parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah
alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe.
Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan
sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg
jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali
org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik
salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik
keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu
blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2
naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk
muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50
jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn.
Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb
sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu
rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh
da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh
kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati
aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau
tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt
jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta
tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi.
Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus
xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne
dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln
bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia
jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili
dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin,
kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg
lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia
roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe,
kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt
abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn
ingat ko smp bebila...al- fatihah

Ops..Umah bunglow kt seksyen 2 tu smp skang ad lg [agaknye]. Tiap
kali ak lalu kt area situ mst ak rs sedih sgt. Lg satu,ms hari last
kitorg kt umah tu, si Wak da trtinggal hp dia kt bilik atas. So pada
sesape yg berani, boleh la amik hp tu tp itupun kalo korang berani
la...nokia 3310

Kpd penulis asal citer nih...tima kasih la share citer ni..
rumah inilah yang dikatakan berhantu..Sewa sebulan cuma 50 hengget ajer kat seksyen 2
Sesiapa nak buat shooting filem genre menakutkan seperti uncle seeker buat, kalau berani cari member cuba bermalam sehari mana tau nampak benda ghaib jin setan ke pada waktu malam...

18.4.11

21 Taktik untuk Meningkatkan Trafik Blog Cepat Mudah!

Sebahagian besar masa perundingan saya baru-baru ini berkisar optimasi 21 taktik untuk meningkat trafik blog cepat mudah syarikat (atau penambahan blog untuk laman dirubah). Seperti biasa, saya menemukan pola yang muncul dalam strategi yang perlu perhatian dan perangkap yang harus dielakkan. Jadi, daripada mengisi $ 400 jam untuk memberi nasihat tentang subjek, saya pikir akan bermanfaat untuk berkongsi banyak potongan-potongan yang paling umum saran di sini di blog (perniagaan sebahagian daripada perkelahian Rand dengan open source Rand, tetapi kehilangan, sebagai biasa). 

Pilih Peranti Lunak Blog Kanan (atau Custom Build) 
Blog CMS tepat akan membuat perbezaan besar. Jika anda ingin menjadikan diri anda berasingan, saya cadangkan membuat penyelesaian tersuai blog - salah satu yang dapat sepenuhnya disesuaikan dengan pengguna anda. Dalam kebanyakan kes, WordPress, Blogger, Movabletype atau Typepad akan cukup, tetapi bangunan dari awal membolehkan anda untuk menjadi sangat kreatif dengan fungsi dan format. Yang terbaik CMS adalah sesuatu yang mudah bagi penulis (s) untuk menggunakan dan membawa bersama-sama ciri-ciri yang membolehkan blog berkembang. Fikirkan tentang bagaimana anda ingin komentar, pengarkiban, sub-halaman, kategorisasi, beberapa suapan dan akaun pengguna untuk beroperasi dalam rangka untuk menyempitkan pilihan anda. OpenSourceCMS adalah alat yang sangat baik untuk membantu anda memilih perisian jika anda pergi laluan itu. 
Host Blog Anda Lompat pada Domain anda 
Hosting blog anda dalam domain yang berbeza daripada laman utama anda adalah salah satu kesalahan terburuk yang anda boleh membuat. Sebuah blog di domain anda dapat menarik link, perhatian, publisiti, kepercayaan dan peringkat carian - dengan menjaga blog di domain yang berasingan, anda menembak diri sendiri di kaki. Dari terburuk untuk terbaik, pilihan anda - Hosted (pada penyelesaian seperti Blogspot atau Wordpress), dalam domain unik (sekurang-kurangnya anda boleh 301 di masa depan), pada subdomain (ini boleh dianggap sebagai unik dari domain utama oleh mesin) dan sebagai sebahagian-sub domain utama (dalam subfolder atau laman - ini adalah penyelesaian terbaik). 
Menulis Title Tags dengan Dua Audiens di Mind 
Pertama dan terutama, anda sedang menulis tag judul untuk orang-orang yang akan melawat laman anda atau melanggan suapan anda. Tajuk tag yang singkat, tajam, pada topik dan menarik adalah keharusan. Anda juga ingin memikirkan tentang enjin carian ketika tajuk anda posting anda, kerana mesin dapat membantu untuk mengarahkan lalu lintas ke blog anda. Sebuah cara yang bagus untuk melakukan ini ialah untuk menulis posting dan tajuk pertama, kemudian jalankan beberapa carian di Overture, Wordtracker & KeywordDiscovery untuk melihat apakah ada kalimat atau pesanan yang lebih baik dapat membantu anda untuk target "Carian untuk" istilah. 
Menyertai di Forum & Blogs Berkaitan 
Apa pun industri atau niche anda berada dalam, ada blogger, forum dan komuniti online yang sudah aktif. Bergantung pada kekhususan tumpuan anda, anda mungkin perlu berfikir satu atau dua tingkat lebih luas daripada kandungan anda sendiri untuk mencari komuniti yang besar, namun dengan saiz web partisipatif hari ini, bahkan bidang kandungan yang sangat khusus mendapat perhatian. Sebuah cara yang bagus untuk mengetahui akan orang-orang ini adalah dengan menggunakan Technorati untuk melakukan carian, kemudian menyusun mengikut jumlah link (kuasa). tag Del.icio.us juga sangat berguna dalam proses ini, kerana itu carian terus ke mesin (Ask.com 's blog search khususnya adalah kualiti yang sangat baik). 
Tag Kandungan anda 
Technorati adalah tempat pertama yang harus anda posting penandaan. Saya benar-benar mengesyorkan mempunyai tag yang tepat pada halaman anda, menunjuk ke Technorati carian yang anda targetkan. Ada tempat yang baik lain untuk ping - del.icio.us dan Flickr menjadi dua paling jelas (satu-satunya yang lain adalah Blogmarks, yang jauh lebih kecil). Tagging kandungan juga boleh bermanfaat untuk membantu memberi anda "bump" terhadap mendapatkan lalu lintas dari laman web besar seperti Reddit, Digg dan StumbleUpon (yang mensyaratkan bahawa anda mendownload toolbar, tapi percayalah - it's worth it). Anda TIDAK ingin menghantar posting setiap ke laman-laman web, tetapi bahawa satu daripada dua puluh (lihat taktik # 18) ada salahnya. 
Pelancaran Tanpa Ulasan (dan Tambah Mereka Kemudian) 
Ada sesuatu yang menyedihkan tentang sebuah blog dengan 0 komentar pada setiap posting. Rasanya mati, kosong dan tidak popular. Untungnya, ada solusi mudah - tidak menawarkan kemampuan untuk menghantar komen pada blog dan tak seorang pun akan mengetahui bahawa anda hanya mendapatkan 20 unik sehari. Setelah anda ke atas dari 100 pelanggan RSS dan / atau 750 pelawat unik pada hari, anda boleh membuka komen dan melihat aktiviti ringan. Komen sering cara pengunjung baru teknologi-cerdas mengadar populariti laman (dan dengan demikian, bernilai), sehingga bermain untuk kekuatan anda dan menjaga kekaburan anda peribadi. 
Jangan Lompat pada kereta muzik 
Beberapa meme yang layak dibicarakan oleh setiap blogger dalam ruangan, tapi kebanyakan tidak. Hanya kerana ada berita besar dalam industri anda atau TIDAK niche TIDAK bermakna anda perlu menutupinya, atau bahkan menyebutkan itu (walaupun boleh berharga untuk link ke sana sebagai samping, hanya untuk mengintegrasikan pengalaman bersama ke kandungan unik anda). Banyak blog terbaik talian DO berbicara tentang trend besar - ini adalah kerana mereka sudah popular, didirikan dan dipercayai untuk menjadi sumber berita bagi masyarakat. Jika anda melancarkan sebuah blog baru, anda perlu menunjukkan orang-orang di ruangan anda bahawa anda boleh menawarkan sesuatu yang unik, berbeza dan berharga - bukan hanya cerita yang sama dari sudut pandang anda. Hal ini kurang penting di ruangan-ruangan di mana ada blogger sangat sedikit dan liputan talian sedikit dan banyak lagi dalam ruangan yang kewalahan dengan blog (seperti carian, atau apapun yang berkaitan dengan teknologi). 
Link cerdas 
Ketika anda link di posting blog anda, konvensyen menggunakan mana yang berlaku dan kreativiti bila dibenarkan, tetapi menyedari bagaimana link yang anda layani adalah sebahagian daripada kandungan yang anda berikan. Tidak setiap masalah yang anda diskusikan atau laman anda menyebutkan keperluan link, tapi ada garis halus antara overlinking dan underlinking. Saran terbaik yang boleh saya berikan adalah untuk memikirkan pasca dari sudut pandang pembaca yang relatif kurang maklumat. Jika anda menyebutkan Wikipedia, semua orang sudah akrab dan link tidak diperlukan. Jika anda menyebutkan suatu halaman tertentu di Wikipedia, sebuah link perlu dan penting. Juga, perlu diketahui bahawa blogger lain mengutip atau sumber-sumber dalam talian (atau bahkan telah membincangkan idea-idea mereka) tanpa disambungkan kepada mereka dianggap etiket buruk dan boleh mendapatkan anda cemuhan yang boleh kos link dari sumber yang di masa depan. Ini hampir selalu lebih baik untuk menjadi lebih-murah hati dengan link daripada di bawah-murah hati. Dan kondom link? Hanya menggunakan mereka apabila anda menyambung untuk sesuatu yang anda mencari yang benar-benar tidak menyenangkan atau ketakutan serius. 
Tamu Undangan Blogger 
Meminta keperibadian terkenal di niche anda untuk menyumbang blog singkat tentang hal keahlian mereka adalah cara yang bagus untuk tumbuh nilai dan liputan blog anda. Anda tidak hanya menyanjung orang dengan mengakui selebriti mereka, anda hampir memastikan diri anda sendiri link atau sekurang-kurangnya sebuah persatuan dengan sebuah jenama yang boleh memberi anda pembaca. Hanya pastikan bahawa anda benar-benar mendapatkan posting berkualiti dari seseorang yang dekat dengan universal popular dan dikagumi mungkin (kecuali jika anda ingin memulakan bermain permainan linkbait drama, yang saya pribadi membenci). Jika anda sudah agak popular, sering dapat bermanfaat untuk melihat luar ruangan anda dan membawa penulis tetamu yang mengandungi sudut yang sangat unik atau subjek untuk membantu membubuh tumpuan anda. Satu catatan tentang blogger tetamu - pastikan mereka sepakat untuk pekerjaan mereka diedit oleh anda sebelum itu diposting. Sebuah perselisihan tentang hal ini setelah fakta dapat memiliki konsekuensi negatif. 
Menghindari Pengiklanan (Sampai anda sedang popular) 
Aku benci AdSense di blog. Biasanya, saya mengabaikannya, tapi aku juga melemparkan mata tajam terhadap high posting dan profesionalisme kandungan ketika saya melihat AdSense. Itu tidak bererti bahawa iklan kontekstual tidak boleh bekerja dengan baik di beberapa blog, tapi harus terintegrasi secara baik dalam desain dan tata letak untuk membantu menunda kritik. Jangan salah - itu tidak adil untuk menilai sebuah blog dari sampulnya (atau, dalam hal ini, iklan-nya), tetapi menghabiskan banyak masa surfing blog dan anda akan mempunyai kesan yang sama - blog berkualiti rendah AdSense dijalankan dan banyak yang berkualiti tinggi tidak. Saya selalu mengesyorkan bahawa apakah peribadi atau profesional, anda menunggu sehingga blog anda telah mencapai tahap kejayaan sebelum anda mula beriklan. Iklan, apakah mereka sponsorship, spanduk, kontekstual atau yang lain, cenderung mempunyai kesan, langsung negatif pada jumlah pembaca yang melanggan, tambah ke kegemaran dan link - anda pasti tidak mahu batasan bahawa sementara anda masih cuba untuk dilakukan. 
Go Beyond Teks di posting anda 
Blog yang berisi apa pun selain baris demi baris teks yang lebih sukar untuk membaca dan kurang konsisten menarik daripada mereka yang menawarkan gambar, elemen-elemen interaktif, kandungan multimedia sesekali dan beberapa grafik pintar & grafik. Bahkan jika anda mempunyai kesulitan dengan kandungan non-teks, fikirkan bagaimana anda boleh memformat teks menggunakan blockquotes, indentasi, butir-butir, dll untuk mencipta sebuah blok visual lebih menarik dan mudah dicerna isi. 
Cover Topik yang Perlu Perhatian 
Dalam setiap ceruk, ada topik tertentu dan soalan yang sering ditanyakan atau merenung, tapi jarang mempunyai jawapan yang pasti. Walaupun cadangan ini berlaku untuk hampir setiap laman berasaskan kandungan, itu sangat mudah untuk memanfaatkan dengan blog. Jika setiap orang di forum Nascar online adalah bertanya-tanya tentang komponen dan kos dari rata-rata kenderaan Nascar - memberikannya kepada mereka. Jika industri perdagangan saham dalam talian penuh dengan soalan-soalan tentang saham berperforma terbaik setelah ancaman pengganas, jalan anda jelas. Luangkan masa dan usaha untuk kajian, dokumen-dokumen dan memberi dan anda hampir dijanjikan kandungan link-layak yang akan menarik pengunjung baru dan pelanggan. 
Perhatikan Analytics anda 
perisian pelacakan Pengunjung boleh memberitahu anda posting mana audiens anda menyukai terbaik, mana yang tidak mendapatkan gambar dilihat dan bagaimana enjin carian yang memberikan lalu lintas. Gunakan petunjuk untuk bertindak balas dan meningkatkan strategi anda. Feedburner sangat bagus untuk RSS dan aku peminat peribadi Indextools. Pertimbangkan menambah tindakan pengesanan ke blog anda, sehingga anda dapat melihat apa sumber lalu lintas yang membawa pengunjung high terbaik (dari segi masa yang dihabiskan di laman web, # paparan laman, dll). Saya sangat suka mempunyai "register" link ditandakan untuk analisis sehingga saya dapat melihat apa yang peratusan pengunjung dari masing-masing sumber cukup tertarik ingin meninggalkan komen atau membuat account. 
Gunakan Suara Manusia 
Karisma adalah kualiti yang berharga, baik online dan off. Melalui blog, itu yang paling sering dinilai oleh suara anda hadir bagi pengguna anda. Orang seperti empati, kuasa kasih sayang, dan kejujuran. Simpan di garis depan fikiran anda ketika menulis dan anda akan berada di kedudukan yang baik untuk berjaya. Ini juga penting bahawa anda mengekalkan tahap kerendahan hati dalam blogging anda dan tetap berpegang pada akar anda. Ketika pengguna mula merasa bahawa blog adalah mengambil sendiri terlalu serius atau kehilangan ciri-ciri yang membuat unik, mereka mula mencari tempat-tempat baru untuk kandungan. Kami sudah pasti membuat kesalahan (bahkan baru-baru ini) yang kos kita beberapa fans - berhati-hati untuk mengendalikan tidak hanya apa yang anda katakan, tetapi bagaimana anda mengatakannya. Terkini - jika ada masalah butang panas yang telah anda posting emosional, marah itu dengan membiarkan pos duduk dalam mode draft untuk satu atau dua jam, kembali membaca dan mempertimbangkan setiap semakan. Dengan munculnya feed, selepas anda menerbitkan, tidak ada akan kembali. 
Arkib Berkesan 
Arkib-arkib terbaik adalah hati-hati ditetapkan dalam subjek dan rentang tarikh. Untuk lalu lintas carian (syarat terutama ekor panjang), dapat menjadi yang terbaik untuk menawarkan isi penuh setiap pos dalam kategori di laman arkib, tetapi dari sudut pandang kegunaan, hanya menyambung setiap posting jauh lebih baik (mungkin dengan sangat singkat potongan). Baki kedua masalah dan membuat keputusan berdasarkan pada tujuan anda. Sebuah catatan terakhir pada pengarkiban - pagination dalam blogging bisa berbahaya bagi lalu lintas carian, bukan menguntungkan (seperti yang anda berikan selalu berubah, salinan laman kandungan). Pagination sangat bagus untuk pengguna yang tatal ke bawah dan ingin melihat lebih banyak, walaupun, jadi pertimbangkan meletakkan "noindex" pada tag meta atau di fail robots.txt untuk menjaga labah-labah di mana mereka berada - dalam sistem rekod yang terancang dengan baik . 
Melaksanakan Smart URL 
Struktur URL yang terbaik untuk blog ini, menurut pendapat saya, sesingkat mungkin sementara masih mengandungi maklumat yang cukup untuk membuat tebakan tentang kandungan yang anda akan dapati di halaman. Aku tidak suka tanda hubung 10, judul blog panjang yang merupakan hasil sampingan dari plugin banyak CMS, tetapi mereka tentu lebih baik daripada parameter dinamik dalam URL. Ya - Aku tahu aku tidak berjalan bicara di sini, dan semoga itu adalah sesuatu yang kita boleh memperbaiki dalam waktu dekat. Bagi mereka yang mengatakan bahawa satu parameter dinamik dalam URL tidak sakit, aku akan mengambil isu - hanya menulis semula ID = 450 untuk / 450 telah membaik lalu lintas carian jauh di beberapa blog kami telah bekerja sama dengan?. 
Mengungkapkan Sebisa mungkin 
blogosphere ini cinta dengan idea tentang dunia open source di web. Berkongsi kedai besar apa yang biasanya boleh dianggap sebagai maklumat peribadi adalah aturan, bukan pengecualian. Jika anda boleh menawarkan kandungan yang biasanya swasta - rahsia perdagangan, harga, masalah kontrak, dan bahkan kadang-kadang rumor tidak berbahaya, blog anda boleh mendapatkan manfaat. Membuat keputusan tentang apa yang di luar batas dan seberapa jauh anda boleh pergi dan kemudian dorong sampai ke batas bahawa untuk melihat kesan yang terbaik. Komuniti anda akan membalas anda dengan link dan lalu lintas. 
Hanya Satu Post di Dua puluh Bisa linkbait 
Tidak setiap posting layak dibuat ke atas Digg, Del.icio.us / popular atau bahkan menyebutkan di beberapa blog lain di ruangan anda. Cuba untuk over-pasar setiap posting yang anda tulis akan menghasilkan pushback dan akhirnya menyebabkan opini negatif tentang usaha anda. Blog anda kurang popular adalah, semakin sukar akan membina kegembiraan di sekitar pos, namun proses linkbait selalu trial and error - membina, menguji, membaiki dan membina semula. Terus mencipta idea-idea besar dan menguatkan mereka dengan banyak padat, isi setiap hari dan akhirnya anda akan cukup besar untuk tempat keluar satu dari setiap 20-40 posting benar-benar menjadi linkbait.
Membuat Efektif Gunakan Hari Lalu Lintas Tinggi 
Jika anda mempunyai linkbait, baik melalui desain atau kerana kemalangan, pastikan anda memanfaatkan. Ketika anda menekan halaman depan Digg, Reddit, Boing Boing, atau, dalam skala yang lebih kecil, menarik beberapa ratus pengunjung dari sebuah blog atau laman web yang lebih besar dalam ruangan anda, anda harus mengedepankan terbaik anda kaki. Pastikan untuk menyusul pada tempoh waktu lalu lintas tinggi dengan 2-3 posting berkualiti tinggi yang mempamerkan kemahiran anda sebagai penulis, kedalaman pemahaman anda dan biarkan pengunjung tahu bahawa ini adalah kandungan mereka harus menempel sekitar untuk melihat lebih banyak. Tidak membunuh potensi linkbait "bump" lebih cepat daripada sebuah blog yang berisi arak yang tidak mengemas kini selama 48 jam selepas mereka menerima kemasukan besar pengunjung. 
Membuat dan Memenuhi Harapan Mereka 
Apabila anda menulis untuk audiens anda, fokus kandungan anda, masa pos dan bidang minat semua akan menjadi berkaitan dengan gaya peribadi anda. Jika anda sangat bervariasi dari gaya itu, anda berisiko menjauhkan orang-orang yang telah datang untuk mengenal anda dan bergantung pada anda untuk data tertentu. Jadi, jika anda membina sebuah blog di sekitar idea menjadi seorang ahli analisis dalam bidang anda, jangan mengabaikan keluaran terbaru dari tokoh industri hanya untuk berbual tentang sebuah isu emosional - menyampaikan apa yang pembaca anda inginkan dari anda dan krisis nombor. Hal ini berlaku sama baik untuk pasca frekuensi - jika blog anda secara teratur bergolak keluar 2 posting sehari, memiliki dua minggu dengan hanya 4 posting akan mempunyai kesan yang merugikan pada lalu lintas. Itu tidak bermakna anda tidak boleh mengambil bercuti, tetapi anda perlu menjadualkan bijak dan bersiaplah untuk kehilangan pelanggan RSS dan biasa. Ini tidak adil, tapi itu kebenaran. Kami kehilangan pengunjung setiap kali saya menghadiri persidangan SES dan drop untuk satu posting setiap dua hari (nota - guest blogger dan posting waktu-release boleh membantu di sini, juga). 
Membangun Merek 
Mungkin salah satu aspek yang paling penting dari semua dalam blogging adalah tanda-bangunan. Seperti Zefrank dicatat, untuk menjadi tanda besar, anda harus jenama yang orang ingin mengaitkan dirinya dengan dan jenama yang orang-orang merasa mereka nilai berasal dari menjadi ahli. Eksklusif, lelucon insider, e-mel dengan biasa, pos kucing sesekali dan rujukan pengalaman sebelum ini, anda boleh off meletakkan bagi pembaca baru, tapi mereka emas solid untuk menjaga pangkalan setia anda merasa baik tentang pengalaman jenama mereka dengan anda. Hati-hati untuk tetap pada jenama anda - selepas anda mempunyai definisi yang orang-orang seperti dan merasa selesa dengan, sangat sulit untuk berehat cendawan yang tanpa kesan berat. Jika anda sedang membangun sebuah blog baru, atau membina satu rendah lalu lintas, saya sangat menyarankan menuliskan tujuan jenama anda dan atribut identiti untuk membantu mengingatkan anda apabila anda menulis. 
Semoga sukses untuk semua anda blogger di luar sana. Ini adalah lapangan semakin padat untuk bermain, tetapi strategi ini akan membantu untuk memberikan keunggulan dalam persaingan. Seperti biasa, jika anda punya penambahan atau perbezaan pendapat, saya akan senang mendengar mereka.

13.4.11

Lady Gaga Terjatuh Tersungkur dan Terlentang Semasa Konsert...

Lawak juga baca berita baru pasal artis ini di surat khabar. Penyanyi Lady Gaga judas born this way terlentang di atas lantai selepas terjatuh dari piano yang terbakar dalam satu persembahan konser, malam semalam.
Cubaan penyanyi yang kerap mencetus kontroversi itu untuk melompat daripada alat muzik itu berakhir dengan tragedi apabila dia jatuh terlentang di atas lantai. 
Bagaimanapun, kejadian tidak disangka itu tidak menjejaskan penyanyi terbabit kerana dia tetap meneruskan lagu You And I dinyanyikan.
Gaga menhentakkan kekunci piano dengan kaki kirinya dan pada masa sama mengimbangi tubuhnya dengan kaki kanan di bangku.
Bnagku itu kemudian terjatuh menyebabkan dia terlentang ke lantai.
Mungkin penyanyi itu patut memikirkan semula untuk memakai but tumit tinggi ketika membuat persembahan selepas ini.
Kejadian itu berlaku di hadapan beribu-ribu peminat nya dalam konsert di Houston, Texas.
Petugas pentas dilihat bergegas untuk membantu penyanyi itu tetapi dia tak peduli dan meneruskan persembahannya seolah-olah tidak ada apa yang berlaku.

Saya berharap hal ini akan menjadi pelajaran yang baik untuk semua penghibur perlu ekstra hati-hati dan memakai kasut yang tepat ketika bernyanyi.

11.4.11

Petua Makan Durian....

Siapa tak suka durian, memang sedap dan lazat. Hari ini dah makan beberapa biji sampai semput. Dulu ada pernah dengar bahawa jika makan beberapa biji sama macam makan dua pinggan nasi. Bila dah selesai, mesti badan rasa panas. Sekali sekala tak apa, jika selalu sangat nanti dapat kolesterol tinggi dan kencing manis. Nasib baik dapat percuma sebab ada ladang, kira beruntung juga begitu. Tak sangka sekinchan pun suka, kenapa tiba-tiba budak ni ada sini, nanti ada benda burung cake yang dikacau. 

Ada orang kata jika pergi beli di tepi jalan, jangan pakai kereta mewah. Nanti harga pun melambung tinggi, kalau nak beli lebih baik tanam sendiri atau cari kawan boleh kongsi percuma. Atau naik motor nampak macam tak lah kaya sangat. Tak faham kenapa musim sekarang dah jarang dapat. Apakah makanan buah-buahan kegemaran anda? Petua cara daripada panas badan atau mengelak mendapat penyakit, adalah di nasihat minum air dari kulit durian. Cara ini dapat mengelak dari sebarang kesusahan nanti. Petua ni dari orang tua, hanya ikut saja supaya mengelak risiko. Mungkin dapat mengurangkan berat badan dan menjadi kurus.

Kenapa orang putih barat tak minat sangat. Mereka kata ada bau tak enak. Pelik bukan, bau aromanya wangi saja. Apa yang buat mereka kurang selera. Kenapa tak dapat di negara mereka. Kebanyakan ada di Asia saja, macam mana dan kenapa, pernah terfikir tak. Apakah makanan buah-buahan kegemaran anda? Semua orang mesti ada kan. Bagaimana pula yang paling tak best? Mesti ada juga kan, hari tu ada terbaca cara untuk berniaga secara berkesan. Contohnya jika berniaga apa-apa, tak perlu produk baru. Kita hanya ambil yang lama dan ubahsuai kan sedikit untuk jadi menarik. Dengan perubahan sedikit, sambutan akan meningkat. 

4.4.11

Tips Bercuti Melancong Percutian Cuti Jimat Mudah Murah!!

Siapa di sini suka pergi melancong atau pernah pergi bercuti dalam atau luar negara. Ada tips pakej 2011 bagus supaya jimat wang secara mudah dan murah melawat ke Langkawi Bali Cameron Highland Korea Sabah Port Dickson Medan Penang Kuala Lumpur Kedah Terengganu Phuket Johor Singapura London Melbourne Gold Coast Krabi Hong Kong Paris Bangkok China Vietnam Sarawak Kota Kinabalu Umrah Mekah Brunei Perth India Turki New Zealand Johor Perak Beijing Selangor Pangkor chalet teluk dalam resort Malaysia. 
Waktu tutti cuti-cuti atau am sekolah bersama adik, selalu ada hal kena buat surat contoh karangan pekeliling semasa kawan bersalin minat nak pergi melawat negeri lain. Tapi tak cukup ada modal buat duit maka cuba jual beli sewa barang baru lama atau cari benda terpakai lelong sale mudah.com.my ada bermacam kamera dslr zoom high definition video digital canon nikon sony alat komputer handphone kereta proton saga kancil myvi pesona perodua spoiler evo pen drive usb mp3 rumah tv led lcd plasma gitar laptop motosikal honda arowana suzuki kawasaki yamaha elektrik petrol duit hand bag baju kain games buat servis perkhidmatan bisnes blog sport rim jam tangan kasut hadiah bantuan yang terkini terbaru di pasaran.
Bila dah dapat kumpul cukup boleh melabur pelaburan untuk cari tempat destinasi yang sesuai dan selamat. Sekarang ni kena cari masa yang terbaik seperti yang ada di pernerbangan Airasia dengan harga diskaun yang berpatutan. Kena pandai pilih dan cepat booking nanti tiket memang cepat habis online. Ikut bajet yang sesuai dengan apa yang ada untuk berbelanja dan shopping. Bawa sedikit barang sahaja sebab bila timbang nanti, ada ruang boleh berbelanja lebih dan tiada caj terlebih muatan. Kalau beramai-ramai dengan sahabat pejabat saudara mara adik beradik pun bagus, ada pengurangan kos lagi dan lebih seronok. Siap sekali dengan penginapan hotel atau motel berkualiti. Kalau ada benda menarik boleh dapatkannya, bila balik nanti boleh berniaga untung lagi. Contohnya seperti di bawah.
Pakej Percutian Jimat Bandung Indonesia 2011
PAKEJ TERMASUK:
3 night stay at hotel 3* 
3 x breakfast at hotel + 3 x lunch & 3 x dinner (Halal)
Luxury air Conditioned tourist van / minibus/ coach for all tours & transfers
Excellent driver & English/ Malay speaking tourist guide
Mineral Water, porterage, & parking 
Entrance Fees to tourist sites as specified in the itinerary
Luggage Fee ‘pergi balik’ (RM 60.00 per person)
Airport Tax (KL – Jakarta)
Air fare

ATURCARA LAWATAN:

DAY 01 : ARRIVAL JAKARTA – PUNCAK [ L D ]
Upon arrival at Soekarno Hatta Airport, meet and greet, visit MONAS, RUMAH BATIK and TAMAN MINI. After lunch at local restaurant, proceed to Puncak. Arrive in Puncak and check in to hotel for overnight stay.Dinner provided at local restaurant.

DAY 02 : PUNCAK – BANDUNG [ B / L / D ]
Breakfast at Hotel leaved for Bandung Via Cianjur. Stop at Cianjur Snack & Crackers,en route start to visiting CIATER HOTSPRING RESORT, TANGKUBAN PERAHU VOLCANO. Lunch at Local Restaurant and afterward proceed to Bandung city stop at CIHAMPELAS JEANS CENTER and BANDUNG FACTORY OUTLET such as RUMAH MODE etc.After dinner check in to hotel and free program. 

DAY 03 : BANDUNG – JAKARTA [ B / L / D ]
Afterbreakfast at hotel, tour proceed t Jakarta via Cipularang Highway tour visiting BEAUTIFUL INDONESIA IN MINIATURE PARK and ANCOL CITY BAY AND ART MARKET. Lunch at local restaurant, then Shopping at Tanah Abang and Sarinah Shopping Complex. 

DAY 04 : JAKARTA – NEXT DESTINATIONS [ B ]
After breakfast free time for shopping at ITC MANGGA DUA SHOPING COMPLEX. until transfer to airport for your next destinations.

2.4.11

Aksi Hot Filem Video Miyabi Maria Ozawa Dalam Hantu Tanah Kusir

Semalam baru lepas tengok filem seram di lakon pelakon video blue porno jepun seksi popular menculik Miyabi Maria Ozawa Hantu Tanah Kusir tak pasti samada 2010 atau 2011. Ingat menakutkan tetapi sebenarnya lucu dan ada masa pun terkejut juga. Kalau tengok malam-malam, jangan tengok belakang, faham-faham saja. Jika yang bawah umur atau budak kecil sekolah sma smu remaja bertudung berjilbab anak dara janda muda sekarang, jangan tengok sebab sudah ada adegan ranjang berbentuk seks seksual yang tak sesuai tapi tak lucah sangat atau kes kena rogol perkosa. Sebagai hiburan ada lawak dan jenaka lucu ada free percuma download muat turun online yang boleh buat sesiapa ketawa. Macam raja lawak pelawak dari Indonesia berlakon, langsung tak rasa seram pun.
Kesimpulannya sebagai syok sendiri, ia adalah mengenai sepasang pasangan yang ditangkap berkhalwat berzina. Pasangan lelaki adalah suami orang buat hubungan dengan seorang awek gadis cun cantik, tetapi isteri lelaki dapat skodeng tahu dan memanggil orang kampung menangkap mereka melakukan perkara tak senonoh. Dalam keadaan tak pakai buka baju seluar dalam separuh telanjang bogel kedua-dua mereka yang sedang beromen dalam bilik sewa hotel asrama tapi sempat ambil kain untuk tutup badan dan payudara. Mereka menjerit dan melontar kuat buah dan batu ke dalam rumah maksiat tersebut. 
Untuk melepaskan diri dari di tangkap, pasangan tersebut berjanji cinta sayang seumur hidup. Mereka pun ambil dua gelas air minum yang ada racun. Bila saja dapat masuk ke dalam, sudah terlambat dan semasa separuh hidup hanya lelaki sahaja di bantu tolong bawa balik. Bini hanya tinggal wanita tu dan memanggilnya sebagai pelacur, pondan, mak nyah atau jalang murahan seperti yang ada di chow kit. Perempuan yang gedik gatal tu pun bersumpah laknat akan membalas perbuatan kutuk membunuh menghina meninggal dunia dengan kejam keji ganas beliau dan akan membalas dendam ke atas semua perbuatan tersebut.
Yang paling suka adalah adegan seperti gay hubungan sejenis liwat tersembunyi tetapi sebenarnya adalah salah faham sahaja. Semasa orang buta dan orang kerdil pendek mabuk di kubur pun kelakar tersebar juga. Sebenarnya lebih tumpu kepada artis jepang tu saja yang orang indo suka sangat, yang menayang bentuk badan bokep bispak dan adegan panas sikit. Lokasi kebanyakan di kawasan kampung perkampungan yang cantik indah. Tengok sampai habis sekali, anda akan terkejut, tak mahu beritahu nanti tahu sendiri, dahsyat betul.....bisa bagus banget enak sungguh lihat aje.

There was an error in this gadget

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...