21.2.12

Datuk Lee Chong Wei Latest News

Datuk Lee Chong Wei terkenal dengan ketangkasan dan karektor yang ‘garang’ ketika beraksi di gelanggang badminton untuk menundukkan lawannya. Ramai yang mencari sports arena vs lin dan biodata biography ferrari racket car profile height coach chen jin training 2012 map academy achievements book background biography china open 2011 character champion book datukship details youtube yonex shirt uber upset zouk updates vs taufik hidayat won world ranking worth education background email address futsal net worth new girlfriend official facebook prize money quality story shoes twitter the star terbuka titles quit retire ranking record qualification property playing style olympic beijing old klang road korea personality life married live score lost to misbun sidek menang kalah latest news kerjaya final family girlfriend gossip gym history hobi home address income interview interest malaysian open  thomas cup juara terbuka  japan  jersey jumping smash is the best way to find what people google for.

Ramai yang tidak tahu, pemain badminton nombor satu dunia itu juga mempunyai karektor seakan-akan sama ketika di luar dari gelanggang apabila dia di lihat baru-baru ini sedang ‘beraksi’ dengan sebuah kereta mewah.

Malah, beberapa keping gambar yang melihatkan Chong Wei menaiki kereta Ferrari F430 berwarna putih tersebar meluas di internet.

Kereta mewah yang dibeli sendiri oleh pemain badminton itu mempunyai kuasa enjin V84.3L dan mampu dipacu sejauh 0-100 kilometer hanya dalam masa empat saat serta mempunyai kelajuan tertinggi iaitu 315 kilometer per jam.

Mungkin bagi orang ramai akan berfikir pemain badminton yang berusia 29 tahun itu ‘angkuh’ kerana memilih kereta yang mahal sebagai pilihan utama sebagai kenderaan utamanya.

Namun, Chong Wei mengaku yang dia adalah seorang ‘pencinta’ kereta dan mempunyai beberapa buah kereta lain sebagai koleksinya.

Antara koleksi peribadi miliknya, sebuah kereta Nissan GT-R berwarna kelabu yang dikatakan telah dijual bagi membolehkan dia membeli kereta Ferrari terbaru itu, sebuah BMW X6 Coupe dan juga sebuah Proton Inspira 2.0, hadiah daripada Proton sebagai tanda penghormatan kepada pencapaiannya yang berjaya mengharumkan nama negara.

Dengan kejayaan dan kemewahan yang dikecapi oleh Chong Wei, jadi, tidak mustahil bagi dirinya untuk memiliki kereta mewah Ferrari itu yang berharga RM1.6 juta.

sumber:  http://mynewshub.my/2012/02/21/datuk...-bawa-ferrari/


No comments:

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...