2.1.11

Tips Cara Memikat Wanita Idaman Pria

So, inilah 4 tips mudah yang sempat dicatatkan.

(1) jadi lah diri sendiri….
toksah tiru orang lain….you have to be yourself….
ingat, diri kita ni speacial dan unik…cuba kenali kekuatan doa diri…
dan mesti yakin pada diri sendiri…
Tips Cara Memikat Wanita Idaman Pria bejar cinta kecantikan temuduga malam pertama kalau lelaki tu lembik tak mandi wajib dan tak boleh harap, hati lelaki wanita melayu solehah suami isteri pompuan jelita suri dara hari ini mana nak terpikat…
pendek cerita….kita kena jadi lelaki pria malaya terhebat yang sentiasa cool & macho gitu…

(2) kena jaga kebersihan diri…
saya pernah tanya beberapa pompuan yang saya kenali…” apa ciri yang diorang tengok pada seorang lelaki?” dia jawab….katanya, dia suka lelaki yang bersih dan wangi…

* gigi kena gosok selalu…pastikan jangan ada saki baki makanan yang terlekat celah gigi. pastikan gigi tidak kuning…
* pastikan anda berbau wangi….sembur lah perfume ker apa2 yg patut…pastikan mulut tidak berbau…pastikan ketiak tidak berbau busuk.
* kuku kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam…pompuan akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer…
* kalau ada misai ker jangggut ke…kena trim selalu…kasi jangan berserabut….
* pakaian jangan serabai…kena la kemas sikit….kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut2 tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…
* kalau boleh, toksah la merokok…ramai pompuan yang saya kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam…“eeeiii geli i…tak selera nak cium….” itu antara komen2 mereka pada orang yang merokok….jadi, cubalah berhenti merokok…kalau anda degil nak jadi perokok gak, kalau boleh toksahlah merokok depan mereka…at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang…kalau rasa dah tak tahan dan nak merokok gak, sorok2 dan sembunyi2lah…adik saya, seorang perokok tegar, tak pernah hisap rokok depan mak/abah saya, sebab dia kata, dia respect mak/abah saya…
* dan pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap.

(3) kena la senyum selalu….(jgn kerap sangat..nanti org kata kita gila pulak)
senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun,
kalau selalu senyum….muka jadi manis….orang suka tengok….banyak kebaikannya
kalau kita suka senyum ni….so, senyumlah selalu.

(4) jangan desprate sangat….
sungguhpun kita suka giler kat seseorang pompuan tu…
jangan la tunjuk kita ni desperate sangat….kontrol la sikit perasaan…kita kan lelaki…
jangan paksa pompuan tu terima kita….yang penting, bagi pompuan tu rasa selesa
dan ‘tak lemas’ bila bersama kita….baru la dia rasa seronok dan nak rapat dengan kita.

ada banyak lagi tips sebenarnya…tapi saya rasa cukuplah 4 tips tu dulu untuk dipraktikkan….

apa2pun….good luck to you….and all the best!!!!! so, what do you say? ada saper2 nak tambah beri tips pada kawan kita yang bertanya tu?? Silakan tinggalkan komen yer…

5 comments:

ShaLLeyShaLina said...

basic tips..hehe okey le tu ;p

ZONA INDONESIA said...

Ada satu hal yang sangat disukai Perempuan... PUJIAN YANG WAJAR ... :) Peace

Aya n Didi said...

I x taw nakk shout kat mana. so,i shout cni je,k? i follow u. follow back if dunt mind! ;)

Cerita Sejati said...

Ok....i follow....tq

Amirul Faiz Abd. Razak said...

memikat waktu sebelum kahwin je? takde istilah memikat lepas kahwin? Mungkin itu sebab pas kahwin tips tadi tak diamalkan lagi.

Share It

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...