1.3.12

Pusat bantuan dr e derma health

Ramai yang memerlukan pusat bantuan dr e derma health untuk membebaskan masalah kesihatan. Waktu sekarang terdapat berbagai penyakit bahaya yang melanda seperti kanser, sakit janting, kencing manis, batuk kering, selsema dan lain-lain. Kita perlu memberi peluang kepada sesiapa sahaja. Jika kita ada wang atau duit lebih, adalah lebih baik memberi. Percaya lah rezeki akan melimpah lagi sekiranya kita tolong orang lain selalu.

Bayangkan jika anda sendiri dalam situasi mereka, ada pasti rasa sedih melihat keadaan yang menimpa mereka. Mereka tidak meminta menjadi begini, tetapi sudah takdir menentukannya. Jadi adalah satu tanggung jawab untuk mengurangkan beban mereka supaya dapat mengharungi sisa-sisa hidup seperti manusia biasa sehingga akhir hayat mereka. Sedar lah bahawa pahala menanti anda jika membuat perkara baik dan ada balasannya di akhirat nanti. 

 Tak kira muda atau pun tua, sekarang adalah peluang untuk kita melakukan kebajikan pesakit dan menghulurkan sumbangan sebanyak mana yang mampu. Kita perlu ingat nasib orang lain yang tidak seberapa. Kos perubatan adalah sangat mahal sekarang, boleh sampai berpuluh-puluh ribu. Adalah kewajipan kita melakukan sebanyak mana yang boleh untul mengurangkan kesusahan hidup mereka. Sekiranya anda tidak mampu maka anda tidak perlu melakukan apa-apa. Jika anda bergaji tinggi maka harap boleh beri seberapa yang boleh untuk mengurangkan kos perbelanjaan perubatan sebelum ajal mendatang.

No comments:

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...